Skip to main content

Show la CNA, cu Oreste. S-a contrat cu membrii insituţiei. Jocuri de Putere, încă o amendă pentru derapajele legate de unguri

 
Show la CNA, cu Oreste. S-a contrat cu membrii insituţiei. Jocuri de Putere, încă o amendă pentru derapajele legate de unguri

Oreste şi emisiunile sale despre unguri şi-a mai consumat un episod la CNA, astăzi. Realitatea TV a primit o nouă amendă pentru două emisiuni Jocuri de Putere, cu moderatorul care a făcut show în şedinţa forului.

Publicitate

Postul trebuie să scoată din buzunar 20.000 de lei pentru mai multe încălcări ale legii.

Oreste şi-a susţinut punctul de vedere în faţa consiliului, iar spiritele s-au încins în timpul dialogului. Înainte de discuţiile dintre Oreste şi membrii forului, câteva fragmente din Jocuri de Putere (din luna mai):

  • UDMR-ul seamănă izbitor de mult cu noul coronavirus: pătrunde în organismul gazdei după care, multiplicându-şi gena antinaţională preia controlul deciziilor politice.
  • Asimptomatici, aşadar discreţi, pândesc slăbirea sistemului imunitar naţional pentru a-şi promova agenda iredentistă.
  • O tot încearcă cu aşa-zis-ul ţinut secuiesc, oficializarea limbii maghiare în Transilvania, autonomia administrativă şi alte doleanţe exagerate
  • Budapesta şi complicii lor din PSD, ALDE, PRO România fac tot posibilul pentru obţinerea autonomiei teritoriale
  • Dezbinarea de la nivelul comunităţii româneşti, sabotarea culturii româneşti din interior, maghiarizarea dirijată politic
  • UDMR-ul care nu face politică naţională... el este doar o anexă a lui Fidesz condus de Viktor Orban cu mână autoritară
  • Martie 1990, maghiarii de la Târgu Mureş, aniversează „Revoluţia de la 1848”. Peste noapte a fost arborat steagul Ungariei, pe toate instituţiile publice, case, şcoli, spitale. Sunt profanate cu înscrisuri injurioase monumentele armatei române, se depun coroane de flori cu drapelul maghiar.

Oreste a făcut show la CNA: „Mă retrag din acest exerciţiu inchizitorial” - Oreste

Realizatorului postul Realitatea Plus şi-a susţinut punctul de vedere, în faţa consiliului, în şedinţa de astăzi. Spiritele s-au încins şi de-o parte şi de alta, iar principalii actori au fost Oreste, Orsolya Borsos, Monica Gubernat şi Radu Herjeu.

Teodorescu a aruncat vorbe ca „Marele dramaturg cu două piese scrise”, către Radu Herjeu, iar despre Orsolya Borsos a spus că „vorbeşte o română stricată”.

Pe scurt, din dialogul celor trei, neinteligibil pe alocuri:

Orsolya Borsos: Ştiţi ce scrie legea cu privire la rolul moderatorului?

Oreste Teodorescu: Vreţi să-mi daţi o lucrare de control? Oral sau scris?

Monica Gubernat: Cum faceţi faţă…

Oreste Teodorescu: I-aţi promis patronului postului, Maricel Păcurariu, că veţi avea ochi de vultur asupra emisiunilor mele, doamna Gubernat.

(...)

Da, cunosc legea moderatorului

Orsolya Borsos: Credeţi că aici aţi fost un moderator?

Oreste Teodorescu: Da. Eu vă propun să înţelegi seria acestor emisiuni într-un context mai larg. Trianonul este punct de referinţă în propaganda pe care o face UDMR-ul pe bani româneşti şi maghiari.

Eu am considerat că o serie de argumente istorice, o serie de dialoguri cu personalităţi, pornind de la premisa bunei credinţe sunt absolut utile pe subiectul iredentismului UDMR.

Orsolya Borsos: Vreau să îmi daţi un exemplu pentru iredentismul UDMR-ului

Oreste Teodorescu: Autonomia ţinutului secuiesc, impunerea pe şest a limbii maghiare în comunităţile maghiare cu peste 20% populaţie. Doamnă mai avem ceva de spus în ţara aceasta?

Orsolya Borsos: Argumentele pe care le aduceţi nu stau în picioare.

La finalul discuţiilor s-a retras din şedinţa CNA, cu replica: „Mă retrag din acest exerciţiu inchizitorial”

Sancţiunea a venit la propunerea Orsolyei Borsos şi a mai fost votată de Radu Herjeu, Nicolae Bălaşa, Ramona Sorescu, Monica Gubernat şi Gabriel Tufeanu.

De notat că Realitatea Plus a mai luat o somaţie, tot în şedinţa de astăzi, pentru o emisiune moderată de Raul Giuglea.

Oreste, alte două amenzi luna aceasta: Derapaje legate de romi şi unguri

Derapajele lui Oreste Teodorescu nu sunt cazuri izolate. Postul Realitatea Plus a mai luat alte două amenzi luna aceasta, tot pentru Jocuri de Putere - cu Oreste Teodorescu.

Una dintre sancţiuni a fost dată pentru derapaje legate de romi, iar alta pentru scenarii cu „planurile Budapestei”

5.000-10.000-20.000 (cea de astăzi) sunt amenzile luate de Realitatea Plus, pentru Jocuri de Putere, doar luna aceasta.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paricel Măcuraru Paricel Măcuraru
    Raul Giuglea a ajuns moderator. Merita, fără discuție. Probabil are un salariu imens la Realitatea Plus, pentru că a negociat dur anul trecut cu BBC, CNN, NHK și RaiUno. Respect, Raul, esti un roman adevarat!
  • S S
    Inteleg ca tanti asta care a propus amenda e de la UDMR.Treaba ei,nu am vreo problema
    E o problema cu Oreste.Putea fi putin mai responsabil,macar azi

Trimite un comentariu

sus