Skip to main content

Show la CNA, cu Oreste. S-a contrat cu membrii insituției. Jocuri de Putere, încă o amendă pentru derapajele legate de unguri

 
Show la CNA, cu Oreste. S-a contrat cu membrii insituției. Jocuri de Putere, încă o amendă pentru derapajele legate de unguri

Oreste și emisiunile sale despre unguri și-a mai consumat un episod la CNA, astăzi. Realitatea TV a primit o nouă amendă pentru două emisiuni Jocuri de Putere, cu moderatorul care a făcut show în ședința forului. 

Postul trebuie să scoată din buzunar 20.000 de lei pentru mai multe încălcări ale legii. 

Publicitate

Oreste și-a susținut punctul de vedere în fața consiliului, iar spiritele s-au încins în timpul dialogului. Înainte de discuțiile dintre Oreste și membrii forului, câteva fragmente din Jocuri de Putere (din luna mai): 

 • UDMR-ul seamănă izbitor de mult cu noul coronavirus: pătrunde în organismul gazdei după care, multiplicându-și gena antinațională preia controlul deciziilor politice.
 • Asimptomatici, așadar discreți, pândesc slăbirea sistemului imunitar național pentru a-și promova agenda iredentistă.
 • O tot încearcă cu așa-zis-ul ținut secuiesc, oficializarea limbii maghiare în Transilvania, autonomia administrativă și alte doleanțe exagerate
 • Budapesta și complicii lor din PSD, ALDE, PRO România fac tot posibilul pentru obținerea autonomiei teritoriale
 • Dezbinarea de la nivelul comunității românești, sabotarea culturii românești din interior, maghiarizarea dirijată politic
 • UDMR-ul care nu face politică națională... el este doar o anexă a lui Fidesz condus de Viktor Orban cu mână autoritară
 • Martie 1990, maghiarii de la Târgu Mureș, aniversează „Revoluția de la 1848”. Peste noapte a fost arborat steagul Ungariei, pe toate instituțiile publice, case, școli, spitale. Sunt profanate cu înscrisuri injurioase monumentele armatei române, se depun coroane de flori cu drapelul maghiar.

Oreste a făcut show la CNA: „Mă retrag din acest exercițiu inchizitorial” - Oreste

Realizatorului postul Realitatea Plus și-a susținut punctul de vedere, în fața consiliului, în ședința de astăzi. Spiritele s-au încins și de-o parte și de alta, iar principalii actori au fost Oreste, Orsolya Borsos, Monica Gubernat și Radu Herjeu. 

Teodorescu a aruncat vorbe ca „Marele dramaturg cu două piese scrise”, către Radu Herjeu, iar despre Orsolya Borsos a spus că „vorbește o română stricată”.

Pe scurt, din dialogul celor trei, neinteligibil pe alocuri: 

Orsolya Borsos: Știți ce scrie legea cu privire la rolul moderatorului?

Oreste Teodorescu: Vreți să-mi dați o lucrare de control? Oral sau scris? 

Monica Gubernat: Cum faceți față…

Oreste Teodorescu: I-ați promis patronului postului, Maricel Păcurariu, că veți avea ochi de vultur asupra emisiunilor mele, doamna Gubernat.

(...)

Da, cunosc legea moderatorului

Orsolya Borsos: Credeți că aici ați fost un moderator?

Oreste Teodorescu: Da. Eu vă propun să înțelegi seria acestor emisiuni într-un context mai larg. Trianonul este punct de referință în propaganda pe care o face UDMR-ul pe bani românești și maghiari.

Eu am considerat că o serie de argumente istorice, o serie de dialoguri cu personalități, pornind de la premisa bunei credințe sunt absolut utile pe subiectul iredentismului UDMR.

Orsolya Borsos: Vreau să îmi dați un exemplu pentru iredentismul UDMR-ului

Oreste Teodorescu: Autonomia ținutului secuiesc, impunerea pe șest a limbii maghiare în comunitățile maghiare cu peste 20% populație. Doamnă mai avem ceva de spus în țara aceasta?

Orsolya Borsos: Argumentele pe care le aduceți nu stau în picioare.

La finalul discuțiilor s-a retras din ședința CNA, cu replica: „Mă retrag din acest exercițiu inchizitorial”

Sancțiunea a venit la propunerea Orsolyei Borsos și a mai fost votată de Radu Herjeu, Nicolae Bălașa, Ramona Sorescu, Monica Gubernat și Gabriel Tufeanu. 

De notat că Realitatea Plus a mai luat o somație, tot în ședința de astăzi, pentru o emisiune moderată de Raul Giuglea. 

Oreste, alte două amenzi luna aceasta: Derapaje legate de romi și unguri

Derapajele lui Oreste Teodorescu nu sunt cazuri izolate. Postul Realitatea Plus a mai luat alte două amenzi luna aceasta, tot pentru Jocuri de Putere - cu Oreste Teodorescu. 

Una dintre sancțiuni a fost dată pentru derapaje legate de romi, iar alta pentru scenarii cu „planurile Budapestei”

5.000-10.000-20.000 (cea de astăzi) sunt amenzile luate de Realitatea Plus, pentru Jocuri de Putere, doar luna aceasta. 

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Raul Giuglea a ajuns moderator. Merita, fără discuție. Probabil are un salariu imens la Realitatea Plus, pentru că a negociat dur anul trecut cu BBC, CNN, NHK și RaiUno. Respect, Raul, esti un roman adevarat!
 • Inteleg ca tanti asta care a propus amenda e de la UDMR.Treaba ei,nu am vreo problema
  E o problema cu Oreste.Putea fi putin mai responsabil,macar azi

Trimite un comentariu