Skip to main content

Românii, supăraţi pe "Metroul din Suceava" văzut la Antena 1. Au fost zeci de reclamaţii

 
Românii, supăraţi pe "Metroul din Suceava" văzut la Antena 1. Au fost zeci de reclamaţii

Metrou la Suceava? Aşa părea, la prima vedere, când pe imagini cu o staţie de metrou în spate scria "În direct din Suceava". Se întâmpla acum o lună, la Observatorul Antenei 1.

Publicitate

Pe o parte din ecran, era corespondentul din Suceava (care era chiar în localitatea din Moldova). Pe cealaltă parte, rulau imagini, cu oameni pe stradă în faţa metroului. În direct din Suceava. Aşa scria, dar o privire mai atentă se distingea zona Piaţa Romană din Bucureşti.

Greşeala celor de la Antena 1 i-a deranjat tare pe telespectatori.

A fost o ploaie de reclamaţii la CNA pe acest subiect. Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit nu mai puţin de 25 de reclamaţii de la telespectatori pe subiectul „Metroul din Suceava”.

Reamintim subiectul: La jumătatea lunii mai, Antena 1 a făcut un material despre relaxarea românilor, în special a sucevenilor. A avut o relatare chiar din Suceava, iar pe ecran scris Direct - Suceava.

În timp ce reporterul relata situaţia, din Suceava, pe ecran apăreau diverse fotografii - unele cu o intrare de metrou din Bucureşti.

Acest lucru a atras criticii pe Facebook şi reclamaţii la CNA.

Ce a stabilit forul: Antena 1 nu a încălcat legislaţia.

Totuşi, care a fost problema? - O eroare tehnică

În şedinţa CNA a fost prezentă şi o reprezentantă a trustului Intact, care a încercat să explice unde a fost problema.

Pe scurt, o eroare tehnică.

Norina Ionescu, Antena 1:

„La Observator a fost o problemă simplă, o problemă de grafică. Eroarea a intervenit atunci când s-a împărţit ecranul: live-ul era din Suceava, dar imaginile erau generale şi din Bucureşti.

Scrisul a acela nu s-a mutat de pe mijlocul ecranului, când s-a splitat ecranul”, a spus aceasta.

Ce au reclamat oamenii?

Câţiva dintre oamenii care au reclamat ştirea la CNA au considerat materialul o „ştire falsă” sau „dezinformare”. Câteva fragmente din reclamaţii:

 • „În imagini apare un semn de metrou, pe care nu îl veţi regăsi pe nici o stradă din acel Judet, plus ca străzile sunt mult mai mari si nu au nici o legatura cu ce se regăseşte în Oraşul Suceava. Consider că este o stire falsă”, a scris un petent forului.
 • „Ideea este că postul tv a difuzat imagini din arhivă, cel mai probabil de vara trecută şi din Bucureşti, în timp ce pe ecranul televizorului apărea că imaginile sunt transmise în direct din municipiul Suceava. Această dezinformare crasă nu este corectă faţă de suceveni şi faţă de Suceava”, s-a plâns un altul.
 • „În contextul pandemic actual, am considerat a nu fi deontologică acţiunea difuzării unui astfel de material, care aduce un mare minus de imagine oraşului Suceava”, a mai scris cineva.
 • „Rog a avea in vedere amenda in cuantumul cel mai mare, întrucât si verbal si vizual sunt transmise informaţii false care instiga la ura si violenta fata de locuitorii zonei”, subliniază un alt telespectator.

GALERIE FOTO

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Slaydar Slaydar
  disperatule , nu te uiti la antena dar aberezi , zboara de aici , postaci

  Exact cum nici tu nu te uiti la pro dar aberezi , zboara de aici ***
 • Micutzu Micutzu
  La cate fake news-uri dau cei de la Stirile PRO TV asta este nimic... Dar, normal, postacii PRO TV nu vad asta...

  Cum nici tu nu vezi asta la Antenuta ta , nu? Zice postacul Antenist de Pro , dar de Antenuta nu zice nimic
 • Jugharut Jugharut
  disperatule , nu te uiti la antena dar aberezi , zboara de aici , postaci

  Te supara adevarul postacule? De audiente nu mai zici nimic?
  Umilinta pe antenuta ta , ha ha ha
 • Mihai Mihai
  La cate fake news-uri dau cei de la Stirile PRO TV asta este nimic... Dar, normal, postacii PRO TV nu vad asta...
 • cris cris
  facebucistii si instagramistii nu mai au inspiratie.Coronavirusul le-a intrat prin toate gauricile corpului,la baietei si la fetite,intre 11 si 87 ani..ca de e de bon ton *** sa faci selfie.Mai puneti mana si munciti ceva,ca uite acum,in 2 spatamani,din cauza relaxatilor,mergem din nou pe strada cu declaratia .,sau nu mai iesim pana la Craciun ,din casa.
 • Haştagel Rezistovici Haştagel Rezistovici
  Orice ai face, cu mintea ageră a haştagienilor frumoşi şi liberi nu te poţi pune. A1 a încercat să-i păcălească, dar ei s-au prins imediat că imaginile alea nu aveau cum să fie cu metroul din Suceava. Orice debutant în ale TikTok-ului ştie că, în judeţul respectiv, doar la Rădăuţi a apucat Ceaşcă să construiască metrou.

  Urmeazî staţia Fanie Babanu, cu pieronul pi partia driaptă.
 • mile mile
  disperatule , nu te uiti la antena dar aberezi , zboara de aici , postaci
 • Grozeanu Grozeanu
  Cui ii pasa , reclamații făcute de postaci

  Ba ne pasa postacule antenist , antenistii numai cu minciuni
  Au audiente minuscule zilele astea , luna mai scadere cu 3 puncte , ha ha ha
  De era asta la Pro aveai deja 100 de comentarii pe stire
 • Alibabitul Alibabitul
  Apa de ploaie , supărați

  Apa de ploaie la Antenuta zilele astea , saptamanaile astea , lunile astea
  Locul 2 chiar si 3 , umilinta
 • Gabi Gabi
  Observ că tot n-au renunțat la benzile alea negre care nu fac decât să încarce ecranul și să taie creștetul, mai ales sus
 • ion ion
  Seamana cu momentul cand Dan Bittman era live la Maruta iar A1 dadea o inregistrare cu el, afisand In Direct. Scuza a fost ca emisiunea care difuza inregistrarea era live. In realitate e exemplu pur de fake news.

  Eu abia astept sa vad cum o sa gaseasca A1 motive pentru faptul ca Alina Puscas a iesit din spital dupa 4 zile de la testarea pozitiva. Lucru 100% ilegal in Romania si toti doctorii care au semnat externarea ar fi trebuie sa aiba deja dosar penal la fel cum au cei care fug din carantina.
  Ceilalti asimptomatici de la A1 raman sa-si execute cele 10 zile de spital si nici nu sunt testati ca Alina (de 3 ori in 4 zile).
 • Mile Mile
  Cui ii pasa , reclamații făcute de postaci
 • Constantin Constantin
  Se pare ca este de ajuns sa spui ca ai fost neatent si scapi de multe. ''Am fost neatent si n-am retras cutitul cand victima s-a aruncat in cutitul meu.''
 • ando22 ando22
  Nu e nimic ilegal sau imoral, dar arata nivelul jurnalistic de la Observator.
 • jk jk
  Nu era o abatere,DA DELOC NU ERA

Trimite un comentariu

sus