Skip to main content

Românii, supăraţi pe "Metroul din Suceava" văzut la Antena 1. Au fost zeci de reclamaţii

 
Românii, supăraţi pe "Metroul din Suceava" văzut la Antena 1. Au fost zeci de reclamaţii

Metrou la Suceava? Aşa părea, la prima vedere, când pe imagini cu o staţie de metrou în spate scria "În direct din Suceava". Se întâmpla acum o lună, la Observatorul Antenei 1.

Publicitate

Pe o parte din ecran, era corespondentul din Suceava (care era chiar în localitatea din Moldova). Pe cealaltă parte, rulau imagini, cu oameni pe stradă în faţa metroului. În direct din Suceava. Aşa scria, dar o privire mai atentă se distingea zona Piaţa Romană din Bucureşti.

Greşeala celor de la Antena 1 i-a deranjat tare pe telespectatori.

A fost o ploaie de reclamaţii la CNA pe acest subiect. Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit nu mai puţin de 25 de reclamaţii de la telespectatori pe subiectul „Metroul din Suceava”.

Reamintim subiectul: La jumătatea lunii mai, Antena 1 a făcut un material despre relaxarea românilor, în special a sucevenilor. A avut o relatare chiar din Suceava, iar pe ecran scris Direct - Suceava.

În timp ce reporterul relata situaţia, din Suceava, pe ecran apăreau diverse fotografii - unele cu o intrare de metrou din Bucureşti.

Acest lucru a atras criticii pe Facebook şi reclamaţii la CNA.

Ce a stabilit forul: Antena 1 nu a încălcat legislaţia.

Totuşi, care a fost problema? - O eroare tehnică

În şedinţa CNA a fost prezentă şi o reprezentantă a trustului Intact, care a încercat să explice unde a fost problema.

Pe scurt, o eroare tehnică.

Norina Ionescu, Antena 1:

„La Observator a fost o problemă simplă, o problemă de grafică. Eroarea a intervenit atunci când s-a împărţit ecranul: live-ul era din Suceava, dar imaginile erau generale şi din Bucureşti.

Scrisul a acela nu s-a mutat de pe mijlocul ecranului, când s-a splitat ecranul”, a spus aceasta.

Ce au reclamat oamenii?

Câţiva dintre oamenii care au reclamat ştirea la CNA au considerat materialul o „ştire falsă” sau „dezinformare”. Câteva fragmente din reclamaţii:

  • „În imagini apare un semn de metrou, pe care nu îl veţi regăsi pe nici o stradă din acel Judet, plus ca străzile sunt mult mai mari si nu au nici o legatura cu ce se regăseşte în Oraşul Suceava. Consider că este o stire falsă”, a scris un petent forului.
  • „Ideea este că postul tv a difuzat imagini din arhivă, cel mai probabil de vara trecută şi din Bucureşti, în timp ce pe ecranul televizorului apărea că imaginile sunt transmise în direct din municipiul Suceava. Această dezinformare crasă nu este corectă faţă de suceveni şi faţă de Suceava”, s-a plâns un altul.
  • „În contextul pandemic actual, am considerat a nu fi deontologică acţiunea difuzării unui astfel de material, care aduce un mare minus de imagine oraşului Suceava”, a mai scris cineva.
  • „Rog a avea in vedere amenda in cuantumul cel mai mare, întrucât si verbal si vizual sunt transmise informaţii false care instiga la ura si violenta fata de locuitorii zonei”, subliniază un alt telespectator.

GALERIE FOTO

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Apa de ploaie , supărați ***

Trimite un comentariu

sus