Skip to main content

EFECTUL COVID. Măsuri la cel mai important titlu glossy: bugete pentru ședințe foto tăiate. Redactorul-șef Elle explică

 
EFECTUL COVID. Măsuri la cel mai important titlu glossy: bugete pentru ședințe foto tăiate. Redactorul-șef Elle explică
Roxana Voloșeniuc

EFECTUL COVID. Măsuri luate de cel mai important titlu glossy din România: este vorba de ediția românească a titlului internațional Elle.

Publicitate

Potrivit unui mail semnat de Roxana Voloșeniuc, redactor-șef Elle România, publicat de Mircea Badea pe contul de Instagram, publicația taie costurile producțiilor foto:

"Din acest moment, vom putea lucra doar cu artiștii care sunt de acord să lucreze gratis, gândindu-se că proiectele făcute în colaborare cu noi, dar și expunerea muncii lor în revistă ar putea să le aducă vreun alt beneficiu ulterior".

Măsura a fost luată de Roxana Voloșeniuc, redactor-șef Elle România. Voloșeniuc a explicat pentru Paginaddmedia.ro decizia luată - una temporară.

Îaninte de explicații, ce le-a scris colaboratorilor Roxana Voloșeniuc:

"Vă scriu azi într-un moment de cumpănă atât pentru Elle, cât și pentru toată industria de publishing.

Așa cum probabil știți, ne confruntăm cu tăieri de costuri fără precedent.

Ne-am despărțit deja de oameni vechi din echipa Elle cu care lucrăm de ani buni, am tăiat din venituri, din colaboratori și am renunțat la orice cost care să nu afecteze în mod direct calitatea revistei. Din păcate, nu e de ajuns.

Trebuie să eliminăm și costurile aferente producțiilor foto: fotografi, modele, make-up, hair, închiriat studiouri și echipamente."

Roxana Voloșeniuc: "Sunt bombardată zilnic de fotografi din toată lumea care își oferă serviciile"

Măsura tăierii costurilor pentru producțiile foto a fost explicată pentru Paginademedia.ro de Roxana Voloșeniuc:

"Sigur că, în această perioadă, suntem nevoiți să ajustăm bugetele. Elle este o publicație care se bazează mult pe segmentul up-market, care a fost puternic afectat. Printre altele, au fost închise mall-urile, acolo unde marile branduri aveau magazine, și a dispărut astfel motivul pentru care segmentul up-market investesc în publicitate.

Veniturile din publicitate au fost diminuate considerabil în această perioadă".

Soluția: modele și fotografi care lucrează gratuit, pentru beneficii de imagine.

Roxana Voloșeniuc, pentru Paginademedia.ro:

"Am luat această decizie și pentru că, zilnic, sunt bombardată de fotografi din toată lumea care se oferă să realizeze ședinte foto gratuit, pentru că o copertă Elle este un mare asset în portofoliul lor.

Totodată, și pentru un model, apariția în Elle poate fi un avantaj important în cariera lor, le poate ajuta în viitoarele contracte. Mai ales că noi - Ele România - exportăm foarte des coperți către alte ediții internaționale. De exemplu, de curând, coperta Elle Taiwan a fost, de fapt, o fotografie preluată din România.

În plus, în toată lumea, au rămas puține titluri de prestigiu care mai plătesc fotografi și, mai ales modele"

Voloșeniuc a punctat că este o măsură temporară.

"Am ales această formulă acum, este o formulă din care cred că vor câștiga și noi, ca publicație, dar și fotografii și modelele.

Sigur însă că, atunci când piața se redresează - cât mai repede, sperăm - să revenim la modul de lucru de până acum, cu bugete pentru ședințele foto".

Postarea lui Mircea Badea:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nesimtire mai mare nu am vazut demult. Daca nu aveti bani sa va platiti colaboratorii, nu aveti bani sa aveti o revista. E o jignire pentru industrie, pentru efortul acelor oameni, pentru educatie si viziunea lor. Cum va permiteti sa va asumati o astfel de pozitie? Efectiv nu meritati sa existati, nu ca pana acum Elle Romania merita sa existe, dar acum, alaturi de toti oamenii care nu iau o pozitie fata de acest subiect si accepta sa lucreze cu oameni neplatiti, nu mai aveti nicio relevanta pe piata, ba chiar sunteti indezirabili si de mare prost gust, in frunte cu Roxana Voloseniuc, care am inteles ca a facut calcule amanuntite pana a ajuns la aceasta decizie foarte dureroasa pentru dansa. La ce costuri mici de productie aveti, pentru ca va platiti oricum echipele foarte prost, aveti si tupeul sa va dati loviti si pusi intr-o situatie dificila. Dificila pentru cine? Devine dificila doar pentru cei care se lupta sa castige din acest domeniu stirbit de oameni lipsiti de temei si valori ca voi si aghiotantii vostri lipsiti de coloana vertebrala.
  • Elle Romania, probabil un titlu non-sense unde reprezentantii se premiaza intre ei si unde *** e de cea mai joasa speta. Aceleasi editoriale obosite in aceeasi maniera de tip monopol local.
  • Voloseniic este ceea ce am lutea numi pitipoanca suprema.*** , vinde-ti *** 10% din garderoba si o sa ai si bani de fotografi.Am inteles ca iti subestimezi cititorii, ca atata te duce capuțul, dar vezi ca nu toata lumea e proasta ca tine.Si nici norocoasa ca tine, btw:))
  • Da si pe urma o sa va minunati si voi de calitatea pozelor. Cei buni nu mai cauta afirmare. Lucrez de mult in domeniu. Declinul a inceput asa peste tot in presa. Taiem prima data de la foto. Apoi taiem redactori. Apoi teiem de tot, ca va ramane doar sefimea. Cand o sa intelegi va fi tarziu.
  • După ce te înjură mai și postezi despre el, bravo Obae:)))
    https://www.instagram.com/p/CCP2LWuD-n8/?igshid=128hdu86rm4h0

Trimite un comentariu