Skip to main content

Radio Impuls va fi și în Brașov. Compania care deține Kanal D a preluat frecvența Jazz FM

 
Radio Impuls va fi și în Brașov. Compania care deține Kanal D a preluat frecvența Jazz FM

CNA. Radio Impuls, post din familia Kanal D, se va auzi și în Brașov. Compania care deține și Kanal D a preluat frecvența postului Jazz FM, acordată de CNA în 2017

Frecvența pentru unul dintre cele mai râvnite orașe din țară, când vine vorba de zona radio, a ajuns la Dogan Media prin „cedare”, de la Tudor Vesa (acționarul Jazz FM). Vesa este om de afaceri, iar în trecut a fost Secretar de Stat în Guvernul Grindeanu (Mai multe, aici).

El a declarat, în fața CNA, că nu a mai putut susține financiar stația. 

Publicitate

De altfel, Vesa a mai primit acordul și pentru cedarea unei alte frecvențe Jazz FM pe care o deținea în Sibiu. Respectiva frecvență va merge la o societate din Mediaș (care mai are o licență chiar pentru orașul Mediaș).

Noul post din Sibiu, pe frecvența Jazz FM, se va chema City FM și va avea tematică muzicală.

Cele două cedări au stârnit și ceva discuții și nemulțumiri în forul audiovizual. Patru oameni din CNA au votat împotriva cedării celor două licențe, iar restul au fost pentru. 

„Eu am dat votul, la vremea respectivă, pentru că era un radio inedit, care dădea o altfel de muzică. Nu ați primit votul pentru că după un timp să meargă către altcineva.

Corect ar fi fost să le dați înapoi la CNA, ca să fie scoase la concurs”, a subliniat Radu Herjeu. 

Herjeu a mai spus, printre altele: 

„Ați primit două licențe foarte importante: Brașov și Sibiu. Sunt două dintre cele mai râvnite orașe atunci când se fac concursuri radio. Nu înțeleg cum nu ați reușit să susțineți radioul în două orașe atât de importante. Sunt radiouri locale în Brașov care reușesc să trăiască.”

Jazz FM va continua online

La ședința forului a participat și Tudor Vesa, acționarul Jazz FM, care și-a motivat decizia de cedare a frecvențelor. Acesta a spus că nu mai poate susține financiar proiectul. 

De asemenea, a menționat că Jazz FM se va auzi, în continuare, online. 

Tudor Vesa, de la Jazz FM: Proiectul pornit în 2017, intră în al patrulea an. Am pus pe picioare radioului conform proiectului depus la CNA și câștigat.  Proiectul a ieșit frumos și are conținut de calitate.

Mi-am dorit ca Jazz FM să crească, am avut chiar gândul că vom emite din București. Am făcut și un studio în București, pe Calea Victoriei. N-am avut ocazia să-l extind până acum.

Am susținut proiectul, din punct de vedere financiar, singur. N-am luat niciun ban din publictate până acum. Vremurile prin care trecem acum ne afectează pe toți. Mă oblige să-mi schimb puțin obiectivele.

Jazz FM va continua să existe și se va adapta la noile realități, în online”, a punctat Vesa. 

Și Gabriel Tufeanu, membru CNA, a fost contra cedării celor două frecvențe. Acesta a spus, printre altele:

„Aș vrea să-l corectez pe domnul Vesa. Radioul nu are patru ani. A început să emită în urmă cu un an și jumătate. La fel ca și colegul Herjeu, susțin faptul că noi am votat proiectul

Noi am dat licența gratis, prin concurs. Noi nu suntem brokeri de licențe”, a spus Tufeanu.

Șefa CNA: E păcat ca aceste frecvențe să fie blocate

Pe de altă parte, Monica Gubernat (șefa CNA) a votat pentru cedare, iar motivația sa a fost următoarea:

„E păcat ca aceaste frecvențe să fie blocate. Ar urma să fie blocate pentru cel puțin un an de zile. O să votez pentru cele două cedări”, a spus șefa forului. 

Reamintim că frecvențele Radio Impuls au fost preluate de Dogan Media, compania care deține Kanal D, în martie 2019. Postul se aude în zece orașe, înclusiv Bucureștiul. Celelalte sunt: Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, Tulcea, Bacau, Rasnov, Bistrita si Craiova.

Citește și:

Final de tranzacție. Radio Impuls trece în grupul Dogan, care deține și Kanal D

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Păcat că nu se înțelege ce mai este încă o frecvență. Da, o să predea și să mai și plătească amendă ca a prostit pe față CNA-ul, cu scopul de a vinde acele frecvențe. Bine s-a punctat: "CNA-ul nu este o instituție de brokeraj". Să se ia aminte. Sibiul parcă are râie la radiouri. A pierdut poate cel mai frumos proiect radio din istoria orașului (este vorba de gofm.ro) că tot așa, s-a dat "iama" la borcanul cu miere și pentru că a vrut să-l "cedeze" poate chiar cu titlu "gratuit", profesioniștii de acolo au fost nevoiți să-și țină investiția prin pod. Poate va reveni la Sibiu gofm. Revin, ar trebui să se înăsprească legislația acum cât se mai poate face ceva, pentru că totul se mută în maxim 5 ani în online.
 • @gabriel cristea
  Foarte bun punctul,mai ales cu 2 concursuri pe an,chiar si 1 e bun
  Ultimul a fost in 2017 sau 2018,in plus in alte orase nu s-a mai dat licență de ani buni,altii aproape de fiecare dată
  Ar fi necesară o oferta mai buna in orasele mai mici si in zonele turistice (altele decât litoral și Valea Prahovei)
 • Asta se intampla cand legislatia este incompleta. Cand se poate prelua o frecventa de alt radio? Cand nu se poate? Totul este la voia intamplarii.
  S-ar putea face reguli: un radio sa Tina o frecventa minim 3 Ani. CNA sa tine concursuri de frecventa de doua Ori pe Ani etc.
  Altfel avem specimene avizate , gen Herjeu, un neica nimeni, fost stirist , acum impartitor de frecvente, timp on care portofoliul lui de active so dividende s-a inmultit de 5 Ori.
 • „Eu am dat votul, la vremea respectivă, pentru că era un radio inedit, care dădea o altfel de muzică. Nu ați primit votul pentru că după un timp să meargă către altcineva.”

  Sau poate a dat votul pentru ca patronul era secretar de stat?
 • Cică sa le dea inapoi licențele
  Păi cum le dăm?Cui?Cand?Ca de concurs radio n am auzit de muuult

Trimite un comentariu