Skip to main content

Libertatea: Uite banii, nu e zborul! Stiripesurse, site-ul lui Iosif Buble, a promovat curse Tarom suspendate în pandemie

 
Libertatea: Uite banii, nu e zborul! Stiripesurse, site-ul lui Iosif Buble, a promovat curse Tarom suspendate în pandemie
Foto | Libertatea

Site-ul Știripesurse.ro, deținut de jurnalistul Iosif Buble, a primit, în pandemie, bani pentru publicitate de la Tarom, pentru curse suspendate, scrie cotidianul Libertatea.

Site-ul lui Buble, care este și soțul deputatei PSD Diana Tușa, a primit bani, în perioada stării de urgență, pentru a promova compania TAROM – mai exact, curse aeriene înspre Londra, în condițiile în care zborurile spre această destinație erau suspendate.

Publicitate

Acest lucru se întâmpla în contextul în care, în luna aprilie, TAROM anunța că Guvernul prelungește măsura suspendării zborurilor către Marea Britanie, în vreme ce îl plătea pe Buble pentru a promova curse spre Londra.

„Site-ul lui Iosif Buble a fost singura platformă online care a primit bani de la TAROM în perioada stării de urgență pentru a promova curse aeriene către Londra. Practic, 100% din bugetul de publicitate al companiei aeriene a fost direcționat către firma European Business Environment SRL, deținută de acesta”, arată ancheta.

Aproape 60% din afișările campaniilor pentru Primăria Capitalei sunt pe știripesurse

Mai mult, Primăria Bucureștiului (condusă de Gabriela Firea) bagă bani în promovare pe site-ul lui Buble, iar Camera de Comerț și Industrie a făcut un contract de exclusivitate tot cu site-ul Știripesurse.ro, arată materialul semnat de Iulia Marin în Libertatea. 

Concret, 58% din afișările totale ale PMB, pe toate site-urile din mediul online, sunt generate de Știripesurse.ro.

Și Tarom, și Buble, și Primăria Capitalei au refuzat să dea detalii despre campaniile de promovare. Primăria Capitalei, de exemplu, invocă clauze de confidențialitate când vine vorba de contracte încheiate fără licitație, cu instițuții de presă, scriu reporterii Libertatea. 

Pe lângă site-ul Știripesurse.ro, Iosif Buble mai deține și firmele Blau Karotte SRL, On-Line Research SRL și institutul de sondare a opiniei publice CURS. În trecut, acesta a lucrat ca reporter la Antena 3. Firma European Business Environment SRL, care deține site-ul stiripesurse.ro, a fost înființată în anul 2010.


Citește tot materialul pe Libertatea


Știripesurse.ro, peste 43 de milioane de afișări în iunie

De notat că site-ul Știripesurse.ro se află în top zece site-uri de știri de la noi. În luna iunie, site-ul lui Buble a adunat peste 43 de milioane de afișări și 3 milioane de utilizatori unici, conform datelor publicate de Paginademedia.ro, AICI. 


Citește și: Digi24.ro, lider a patra lună consecutiv. Gsp și DigiSport, marea revenire în primele cinci. Tabloidul Capital, pe doi


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Câte exemple mai vreți ca să înțelegeți ce înseamnă ,,presa,, din România? Si cum se fac combinațiile pe bani publici. Ca și ăla, dcnews sau cum ii spune. Si televiziunile ii mai si invita, vezi Doamne, ca experți. Ce rusine!

Trimite un comentariu