Skip to main content

AZI LA TV. Filmul românesc Explozia, la câteva zile după explozia din Beirut

 
AZI LA TV. Filmul românesc Explozia, la câteva zile după explozia din Beirut

Filmul românesc Explozia, despre un incendiu la o navă cu azotat, va fi în această seară pe TV. Producția e difuzată în contextul exploziei uriașă din Beirut, pornită tot de la o cantitate de azotat depozitată în port.

Publicitate

Postul de televiziune B1 TV este cel care va difuza filmul românesc. Când? Diseară, de la ora 22.00 și duminică, de la ora 15.30

Subiectul filmului este inspirat din fapte reale: un incendiu produs în anul 1970 la bordul navei ”Poseidon”, pe Dunăre, în apropiere de Galați. Ambarcațiunea transporta 4.000 de tone de azotat de amoniu. O posibilă explozie amenința atât combinatul siderurgic, cât și întregul oraș Galați.

Din distribuție: Radu Beligan, Toma Caragiu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Mircea Diaconu, Florin Piersic, Dem Rădulescu, Draga Olteanu Matei și Colea Răutu.

Filmul a fost regizat de Mircea Drăgan.

Dan Negru, în urmă cu două zile: "Ar fi isteață televiziunea care ar redifuza filmul"

Explozia azotatului de amoniu din Beirut e asemanatoare cu cea din filmul românesc "Explozia" din '72 cu Beligan, Dinică și Toma Caragiu, scria Dan Negru pe Facebook în urmă cu două zile.

"Ar fi isteață televiziunea care ar redifuza filmul in zilele astea in care azotatul de amoniu bate virusu' in breaking news", nota omul de televiziune.

Dezastru de proporții în Beirut

Filmul este difuzat în contextul în care marți au avut loc două explozii de proporții în portul orașului Beirut, capitala Libanului. Totul a pornit de la deflagrațiile declanșate de un incendiu la un depozit de azotat de amoniu. Nu mai puțin de 300.000 de locuitori au rămas fără case, în urma acestui dezastru.

Până la ora redactării acesti articol au decedat cel puțin 137 de oameni, iar alți 5.000 sunt răniți. De asemenea, sunt zeci de persoane date dispărute.
Liban a declarat trei zile de stare de urgență în urma acestui dezastru.

Mai multe țări au sărit în ajutorul acestei națiuni, printre care și România, care prin programul „Salvați Copiii României” sprijină echipa locală cu asistență medicală și suport emoțional și de protecție, potrivit Digi24.ro.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu