Skip to main content

FOTO. Grafică nouă pentru Google Maps, la 15 ani de la lansare. Care sunt noutățile din aplicație?

 
FOTO. Grafică nouă pentru Google Maps, la 15 ani de la lansare. Care sunt noutățile din aplicație?
Foto | Pexels

FOTO. 15 ani de Google Maps. Platforma împlinește 15 ani în 2020, iar Google a pregătit schimbări cu privire la grafică. Care sunt noutățile anunțate de compania americană?

Publicitate

Printre altele:

- vor există mai multe detalii ale hărților

- peisajele vor fi mai colorate și mai bine evidențiate

- vor exista mai multe informații de orientare

- străzile vor fi detaliate mai bine, fiind prezentate forma și lățimea la scară

- vor putea fi vizionate și trotuarele, trecerile și refugiile pentru pietoni, dar și informațiile pentru persoanele în scaun cu rotile (foto, în continuare)

Google Maps are imagini din satelit pentru 98% din teritoriul planetei, iar noul algoritm folosit pentru colorarea hărților ajută la distingerea detaliilor.

„Când explorezi o zonă vei observa ușor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților”, spun cei de la Google.

Cum funcționează nouă tehnică de colorare a hărților? Explică tot cei de la Google

Computerul analizează și identifică caracteristicile cadrului natural cu ajutprul imaginilor din satelit. Va evidenția zonele aride, înghețate, împădurite sau montane.

Apoi, fiecărei părți identificate i se va atribui o culoare, care va avea o anumită intensitate.

„O zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuști va fi colorată într-un ton de verde mai deschis”, menționează sursa citată.

Exemplu - Peisajul din Islanda. Se poate observa în noua grafică (dreapta) cum variază intensitatea culorii verde pe suprafața insulei și se remarcă cea mai mare calotă de zăpadă, Vatnajökull, reprezentată pe hartă în alb.”

Exemplu - Maroc. Vegetația coastei nordice a Marocului se poate observa mult mai ușor, se delimitează de zona din interior prin culoarea verde intens.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu