Skip to main content

FOTO. Grafică nouă pentru Google Maps, la 15 ani de la lansare. Care sunt noutăţile din aplicaţie?

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

FOTO. 15 ani de Google Maps. Platforma împlineşte 15 ani în 2020, iar Google a pregătit schimbări cu privire la grafică. Care sunt noutăţile anunţate de compania americană?

Publicitate

Printre altele:

- vor există mai multe detalii ale hărţilor

- peisajele vor fi mai colorate şi mai bine evidenţiate

- vor exista mai multe informaţii de orientare

- străzile vor fi detaliate mai bine, fiind prezentate forma şi lăţimea la scară

- vor putea fi vizionate şi trotuarele, trecerile şi refugiile pentru pietoni, dar şi informaţiile pentru persoanele în scaun cu rotile (foto, în continuare)

Google Maps are imagini din satelit pentru 98% din teritoriul planetei, iar noul algoritm folosit pentru colorarea hărţilor ajută la distingerea detaliilor.

„Când explorezi o zonă vei observa uşor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge uşor plajele aride sau deşerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetaţia dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munţilor”, spun cei de la Google.

Cum funcţionează nouă tehnică de colorare a hărţilor? Explică tot cei de la Google

Computerul analizează şi identifică caracteristicile cadrului natural cu ajutprul imaginilor din satelit. Va evidenţia zonele aride, îngheţate, împădurite sau montane.

Apoi, fiecărei părţi identificate i se va atribui o culoare, care va avea o anumită intensitate.

„O zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuşti va fi colorată într-un ton de verde mai deschis”, menţionează sursa citată.

Exemplu - Peisajul din Islanda. Se poate observa în noua grafică (dreapta) cum variază intensitatea culorii verde pe suprafaţa insulei şi se remarcă cea mai mare calotă de zăpadă, Vatnajökull, reprezentată pe hartă în alb.”

Exemplu - Maroc. Vegetaţia coastei nordice a Marocului se poate observa mult mai uşor, se delimitează de zona din interior prin culoarea verde intens.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus