Skip to main content

Interviu la dublu. Johnny și Soci, matinalii de vacanță de la Kiss FM: „Evităm chestiile negative. Emisiunea noastră are o notă personală puternică”

 
Interviu la dublu. Johnny și Soci, matinalii de vacanță de la Kiss FM: „Evităm chestiile negative. Emisiunea noastră are o notă personală puternică”

Interviu la dublu. Continuăm seria interviurilor despre matinalele radio din vacanță. Cum se construiesc subiectele? Ce se discută? E ușor să realizezi un astfel de matinal?

După Flick (Radio Zu) și cuplul Ramon Cotizo - Nono Semen (Digi FM), astăzi discutăm cu Johnny și Soci. Adică Ioan Bădeliță și Marian Soci, cei care realizează în vară matinalul postului de radio Kiss FM.

Care e structura unei emisiuni de dimineață într-o perioadă de vacanță? Cum sunt subiectele sunt altfel într-un astfel de perioadă?

Publicitate

Un "Interviu la dublu".

Mizăm mai mult pe întâmplări din viața de zi cu zi”, spune Johnny. „Interacțiunea e în funcție de anotimp. Oamenii nu ne sună vara, ci ne trimit poze din vacanță”, mai spune acesta.

Oamenii interacționează telefonic oricând atunci când nu mai pot să țină ceva în ei și vor să fie auziți”, răspunde Soci.

E greu să realizezi un matinal vara?

Ioan Bădeliță (Johnny): Iarna nu-i ca vara și logic că e mai ușor vara decât primăvara! Primăvara fac matinal pe la albine și alea cam înțeapă. Legat de anotimpuri, cea mai frumoasă parte a zilei este între cinci și șapte dimineața. E liniște! Muuultă liniște! Cântă păsările, greierii și auzi șușurul blând al Dâmboviței. Îmi tresaltă inima de bucurie când îmi sună alarma la 5 dimineața.

E frumos și copleșitor să știi că oamenii se trezesc alături de tine și dacă reușești să zmulgi un zâmbet, știi că se le meargă un pic mai bine toată ziua.”

Marian Soci: „Ușor nu e în niciun anotimp, dar e fain rău să-l faci oricând. Să zicem că prefer matinalul de iarnă. Mai multe subiecte, se întâmplă ceva în fiecare moment. Am alt vibe când încep emisiunea pe întuneric și o termin abia când s-a luminat.

Știu, vorbim de emisiunea de vară. Și asta îmi place. Mai ales când o încep citind mesaje de la ascultători în drum spre mare, concediu, plajă. Cu subiectele nu e greu. După cum am spus mai sus, mare parte din emisiunea noastră are o notă personală puternică. Vorbim mai mult despre ce ni se întâmplă nouă.”

Oamenii interacționează telefonic la fel de mult ca și în altă perioadă a anului?

Ioan Bădeliță (Johnny): „Interacțiunea e dată mai degrabă de subiect decât de anotimp. Poate vara e un pic mai multă liniște. Oamenii pleacă în vacanță. Și în loc să ne sune, ne trimit poze cum stau ei la plajă sau la piscină și te bucuri că împart, cumva, vacanța cu tine.

Mă opresc aici că îmi vine să plâng de la atâta bucurie!”

Marian Soci: „Oamenii interacționează telefonic oricând atunci când nu mai pot să țină ceva în ei și vor să fie auziți. Iarna e mai multă activitate, dar și vara când se pornesc ... se pornesc. În rest, Social Media e la putere: Whatsapp, SMS. Dacă au ceva de spus, îți spun. Chiar și de rău. Prin întrebările care sapă în experiențele neplăcute sau în cele plăcute, dar nostalgice. Atunci să vezi lista de apeluri.”

Ați încercat vreodată să construiți temele de discuție pe baza unui feedback al ascultătorilor?

Ioan Bădeliță (Johnny): „Da. De exemplu, într-o zi unul dintre noi, Soci mai exact, a spus în direct că a auzit girofarul de la poliție. Imediat, ascultătorii ne-au atras atenția că sirena e cea care se aude. E genul de greșeală pe care ți-o asumi și o exploatezi într-una sfântă și soborniceacă autoironie.

Așa suntem noi, mai special și auzim cu ochii. Să fii de râsul lumii tot un fel de umor este!”

Marian Soci: „De multe ori. Feedback legat de noi mai ales. E ok să poți face mișto de tine în primul rând și să-i lași pe alții să facă mișto de tine înainte de a face tu de ce se întâmplă în jur.

Ies niște emisiuni de-a drepturi tari, atunci când îi lași pe oameni să se dezlănțuie la adresa ta.”

Ce muzică aveți la matinal?

Ioan Bădeliță (Johnny): „Dacă te referi la muzicalitatea glasurilor noastre, avem ceva din gravitatea jucăușă a oboiului, dar și ceva din isteria colorată a unei mandoline. Încercăm mereu să rezonăm în armonie cu pulsul ascultătorilor care dau ritmul acestui fastuos concert dirijat apoteotic de ei! Glumesc.

De partea muzicală se ocupă Andreea Berghea.”

Marian Soci: „E un proces elaborat ce nu ține de noi. Cineva centrează (playlist manager-ul), noi dăm cu capul. Să zicem că playlist-ul trebuie să fie mai energic. Și este. Iarna nu-i ca vara. E energic cât se poate.”

Citește și: Flick - Domnul Rimă, despre trecerea la matinalul Radio Zu: „Dimineața suntem mai conectați pe știrile zilei. După masa aveam mai multe joculețe, discuții și povești

Citește și: Interviu la dublu. Ramon Cotizo și Nono Semen, matinalii de vacanță Digi FM: Oamenii s-au săturat de știri negative. Știm că există, dar macar în matinal să ascultăm și altceva

Ce subiecte abordează la matinalul de vară?

Marian Soci: „Mare parte din emisiunea noastră are o notă personală puternică. Vorbim mult despre ce ni se întâmplă nouă. Sau proiectăm ce se întâmplă în jur trecând propria persoană prin acea situație sau exemplificând cu ceva asemănător din viața fiecăruia.

În rest, evităm chestiile negative, cine cu cine e pe plajă la Mamaia sau politica. Hell, no!”

Ioan Bădeliță (Johnny): „Subiecte? Mmm, păi de unde subiecte? De exemplu „Garcea și Robi din Las Fierbinți, dezbrăcați de Marcel Vela”. Ăsta e un subiect apărut în Adevărul pe care nu l-am dat. Preferăm să ne „dezbrăcăm noi”. Mizăm mai mult pe întâmplări din viața de zi cu zi! Încă o „monstră” din viața mea personală și proprie:

„Cât e ziua de lungă țin cură de slăbire că așa vreau eu și să mă obligă iubita mea. Noaptea ea se culcă, dar eu nu pot închide ochii de frică să nu mor de foame în somn.

Noroc că am baia lângă bucătărie. Mă prefac că mă duc la baie, aprind becul, deschid ușa să audă dușmanul, apoi virez brusc dreapta spre bucătărie! Pentru că sunt flămând de când mă știu, lucrez bine cu prealabilul.

Acoperirea e totul! Las o sticlă de apă în frigider, cică în cură de slăbire ai voie să bei apă, deși la cum merg lucrurile în curând cred că mi-o taie și pe asta.

Cât mă hrănesc la frigider, lucrez din cuțit, adică cu el poți să tai și poți să și preiei. Doar că în momentul în care aveam cuțitul cu caș nedietetic în gură, am auzit un zgomit! M-am speriat și așa din grabă, cuțitul tăia bine, mi-am prelungit cu lama puțin zâmbetul. Alarmă falsă! Era furtunul de la aspirator! Să nu mâncați cu cuțitul.

Doare! M-am dus să trag apa la baie că terminasem de mâncat. Acum nu pot să dorm că trebuie să găsesc o poveste cum m-am culcat teafăr și dimineața sunt tăiat pe față. Mai am și scena „Cântarul” de jucat în dramă...”. Simt că am o viață mai spectaculoasă decât telejurnalul. Cel puțin mai pozitivă. Sunt și modest dacă nu s-a înțeles.”

Citește și: Flick - Domnul Rimă, despre trecerea la matinalul Radio Zu: „Dimineața suntem mai conectați pe știrile zilei. După masa aveam mai multe joculețe, discuții și povești

Citește și: Interviu la dublu. Ramon Cotizo și Nono Semen, matinalii de vacanță Digi FM: Oamenii s-au săturat de știri negative. Știm că există, dar macar în matinal să ascultăm și altceva

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu