Skip to main content

Interviu la dublu. Johnny şi Soci, matinalii de vacanţă de la Kiss FM: „Evităm chestiile negative. Emisiunea noastră are o notă personală puternică”

 
Interviu la dublu. Johnny şi Soci, matinalii de vacanţă de la Kiss FM: „Evităm chestiile negative. Emisiunea noastră are o notă personală puternică”

Interviu la dublu. Continuăm seria interviurilor despre matinalele radio din vacanţă. Cum se construiesc subiectele? Ce se discută? E uşor să realizezi un astfel de matinal?

Publicitate

După Flick (Radio Zu) şi cuplul Ramon Cotizo - Nono Semen (Digi FM), astăzi discutăm cu Johnny şi Soci. Adică Ioan Bădeliţă şi Marian Soci, cei care realizează în vară matinalul postului de radio Kiss FM.

Care e structura unei emisiuni de dimineaţă într-o perioadă de vacanţă? Cum sunt subiectele sunt altfel într-un astfel de perioadă?

Un "Interviu la dublu".

Mizăm mai mult pe întâmplări din viaţa de zi cu zi”, spune Johnny. „Interacţiunea e în funcţie de anotimp. Oamenii nu ne sună vara, ci ne trimit poze din vacanţă”, mai spune acesta.

Oamenii interacţionează telefonic oricând atunci când nu mai pot să ţină ceva în ei şi vor să fie auziţi”, răspunde Soci.

E greu să realizezi un matinal vara?

Ioan Bădeliţă (Johnny): Iarna nu-i ca vara şi logic că e mai uşor vara decât primăvara! Primăvara fac matinal pe la albine şi alea cam înţeapă. Legat de anotimpuri, cea mai frumoasă parte a zilei este între cinci şi şapte dimineaţa. E linişte! Muuultă linişte! Cântă păsările, greierii şi auzi şuşurul blând al Dâmboviţei. Îmi tresaltă inima de bucurie când îmi sună alarma la 5 dimineaţa.

E frumos şi copleşitor să ştii că oamenii se trezesc alături de tine şi dacă reuşeşti să zmulgi un zâmbet, ştii că se le meargă un pic mai bine toată ziua.”

Marian Soci: „Uşor nu e în niciun anotimp, dar e fain rău să-l faci oricând. Să zicem că prefer matinalul de iarnă. Mai multe subiecte, se întâmplă ceva în fiecare moment. Am alt vibe când încep emisiunea pe întuneric şi o termin abia când s-a luminat.

Ştiu, vorbim de emisiunea de vară. Şi asta îmi place. Mai ales când o încep citind mesaje de la ascultători în drum spre mare, concediu, plajă. Cu subiectele nu e greu. După cum am spus mai sus, mare parte din emisiunea noastră are o notă personală puternică. Vorbim mai mult despre ce ni se întâmplă nouă.”

Oamenii interacţionează telefonic la fel de mult ca şi în altă perioadă a anului?

Ioan Bădeliţă (Johnny): „Interacţiunea e dată mai degrabă de subiect decât de anotimp. Poate vara e un pic mai multă linişte. Oamenii pleacă în vacanţă. Şi în loc să ne sune, ne trimit poze cum stau ei la plajă sau la piscină şi te bucuri că împart, cumva, vacanţa cu tine.

Mă opresc aici că îmi vine să plâng de la atâta bucurie!”

Marian Soci: „Oamenii interacţionează telefonic oricând atunci când nu mai pot să ţină ceva în ei şi vor să fie auziţi. Iarna e mai multă activitate, dar şi vara când se pornesc ... se pornesc. În rest, Social Media e la putere: Whatsapp, SMS. Dacă au ceva de spus, îţi spun. Chiar şi de rău. Prin întrebările care sapă în experienţele neplăcute sau în cele plăcute, dar nostalgice. Atunci să vezi lista de apeluri.”

Aţi încercat vreodată să construiţi temele de discuţie pe baza unui feedback al ascultătorilor?

Ioan Bădeliţă (Johnny): „Da. De exemplu, într-o zi unul dintre noi, Soci mai exact, a spus în direct că a auzit girofarul de la poliţie. Imediat, ascultătorii ne-au atras atenţia că sirena e cea care se aude. E genul de greşeală pe care ţi-o asumi şi o exploatezi într-una sfântă şi soborniceacă autoironie.

Aşa suntem noi, mai special şi auzim cu ochii. Să fii de râsul lumii tot un fel de umor este!”

Marian Soci: „De multe ori. Feedback legat de noi mai ales. E ok să poţi face mişto de tine în primul rând şi să-i laşi pe alţii să facă mişto de tine înainte de a face tu de ce se întâmplă în jur.

Ies nişte emisiuni de-a drepturi tari, atunci când îi laşi pe oameni să se dezlănţuie la adresa ta.”

Ce muzică aveţi la matinal?

Ioan Bădeliţă (Johnny): „Dacă te referi la muzicalitatea glasurilor noastre, avem ceva din gravitatea jucăuşă a oboiului, dar şi ceva din isteria colorată a unei mandoline. Încercăm mereu să rezonăm în armonie cu pulsul ascultătorilor care dau ritmul acestui fastuos concert dirijat apoteotic de ei! Glumesc.

De partea muzicală se ocupă Andreea Berghea.”

Marian Soci: „E un proces elaborat ce nu ţine de noi. Cineva centrează (playlist manager-ul), noi dăm cu capul. Să zicem că playlist-ul trebuie să fie mai energic. Şi este. Iarna nu-i ca vara. E energic cât se poate.”

Citeşte şi: Flick - Domnul Rimă, despre trecerea la matinalul Radio Zu: „Dimineaţa suntem mai conectaţi pe ştirile zilei. După masa aveam mai multe joculeţe, discuţii şi poveşti

Citeşte şi: Interviu la dublu. Ramon Cotizo şi Nono Semen, matinalii de vacanţă Digi FM: Oamenii s-au săturat de ştiri negative. Ştim că există, dar macar în matinal să ascultăm şi altceva

Ce subiecte abordează la matinalul de vară?

Marian Soci: „Mare parte din emisiunea noastră are o notă personală puternică. Vorbim mult despre ce ni se întâmplă nouă. Sau proiectăm ce se întâmplă în jur trecând propria persoană prin acea situaţie sau exemplificând cu ceva asemănător din viaţa fiecăruia.

În rest, evităm chestiile negative, cine cu cine e pe plajă la Mamaia sau politica. Hell, no!”

Ioan Bădeliţă (Johnny): „Subiecte? Mmm, păi de unde subiecte? De exemplu „Garcea şi Robi din Las Fierbinţi, dezbrăcaţi de Marcel Vela”. Ăsta e un subiect apărut în Adevărul pe care nu l-am dat. Preferăm să ne „dezbrăcăm noi”. Mizăm mai mult pe întâmplări din viaţa de zi cu zi! Încă o „monstră” din viaţa mea personală şi proprie:

„Cât e ziua de lungă ţin cură de slăbire că aşa vreau eu şi să mă obligă iubita mea. Noaptea ea se culcă, dar eu nu pot închide ochii de frică să nu mor de foame în somn.

Noroc că am baia lângă bucătărie. Mă prefac că mă duc la baie, aprind becul, deschid uşa să audă duşmanul, apoi virez brusc dreapta spre bucătărie! Pentru că sunt flămând de când mă ştiu, lucrez bine cu prealabilul.

Acoperirea e totul! Las o sticlă de apă în frigider, cică în cură de slăbire ai voie să bei apă, deşi la cum merg lucrurile în curând cred că mi-o taie şi pe asta.

Cât mă hrănesc la frigider, lucrez din cuţit, adică cu el poţi să tai şi poţi să şi preiei. Doar că în momentul în care aveam cuţitul cu caş nedietetic în gură, am auzit un zgomit! M-am speriat şi aşa din grabă, cuţitul tăia bine, mi-am prelungit cu lama puţin zâmbetul. Alarmă falsă! Era furtunul de la aspirator! Să nu mâncaţi cu cuţitul.

Doare! M-am dus să trag apa la baie că terminasem de mâncat. Acum nu pot să dorm că trebuie să găsesc o poveste cum m-am culcat teafăr şi dimineaţa sunt tăiat pe faţă. Mai am şi scena „Cântarul” de jucat în dramă...”. Simt că am o viaţă mai spectaculoasă decât telejurnalul. Cel puţin mai pozitivă. Sunt şi modest dacă nu s-a înţeles.”

Citeşte şi: Flick - Domnul Rimă, despre trecerea la matinalul Radio Zu: „Dimineaţa suntem mai conectaţi pe ştirile zilei. După masa aveam mai multe joculeţe, discuţii şi poveşti

Citeşte şi: Interviu la dublu. Ramon Cotizo şi Nono Semen, matinalii de vacanţă Digi FM: Oamenii s-au săturat de ştiri negative. Ştim că există, dar macar în matinal să ascultăm şi altceva

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus