Skip to main content

Publicitate electorală cu scântei la Brașov: primarul George Scripcaru blochează spoturile contracandidaților în autobuze. Ce răspuns are USR?

 
Publicitate electorală cu scântei la Brașov: primarul George Scripcaru blochează spoturile contracandidaților în autobuze. Ce răspuns are USR?
Foto | News.ro

Tensiuni în Brașov legate de publicitatea electorală. George Scripcaru, actualul primar și candidat PNL, blochează spoturile contracandidaților în autobuzele din oraș, scrie Libertatea.ro.

Publicitate

Cum, prin presiuni făcute la o companie de publicitate de către Regia de Transport Brașov, condusă de un alt om din PNL.

Primarul Scripcaru l-a numit pe George Cornea, în funcția de director al Regiei de Transport Brașov. Acesta ar pune presiuni pe firma de publicitate să nu mai difuzeze și clipurile contracandidaților pe televizioarele din autobuze. În schimb, locuitorii din Brașov ar primi doar știri pozitive cu realizările lui Scripcaru, mai notează cei de la Libertatea.

Cornea se află într-o dispută directă cu Melinda Țuțuianu, șefa agenției de publicitate AD & GO Advertising, care se ocupă de publicitatea pentru transportul din Brașov. Țuțuianu a încheiat mai multe contracte pentru a vinde publicitate cu mai multe partide politice, printre care și cu Allen Coliban, vicepreședinte și senator USR, principalul contracandidat al lui Scripcaru.

„Cred că îmi iau ăștia gâtul dacă apare vreun USR în mașină, mă zboară cu totul de acolo, adică nu… nu am cum să le las!”, a spus George Cornea, directorul RATBV, într-o discuție cu șefa agenției de publicitate.

Înregistrări. "Să fie știri pozitive despre Brașov. Neutre, adică administrative"

Potrivit libertatea.ro, Cornea, șeful regiei de transport, s-a întâlnit cu Țuțuianu (de la agenția de publicitate) prima dată pe 6 august, moment în care șeful RATBV i-a cerut șefei agenției să ruleze doar spoturi "pozitive", cu realizări "administrative", dar pe care să le camufleze în știri.

Ulterior, într-o a doua întâlnire, șeful regiei de transport a fost tranșant: fără spoturile USR în autobuze.

George Cornea: Eu venisem să vă rog să ne ajutați cu alte lucruri că (…) vrem acum să începem o campanie de comunicare, cu știri venite mai ales din zona primăriei, dar și din partea Consiliului Județean, care să fie numai titluri. (…) Numai rugămintea e să ne ajutați să punem, dar alea nu o să fie politice.

O să fie niște știri pozitive cu lucruri care s-au mai întâmplat în Brașov. (...)

George Cornea: O să fie niște imagini, un fel de publicitate cu ce s-a întâmplat în Brașov. O să încercăm să fie așa…, neutre, adică administrative, ca să nu apară discuții ce și cum. Am niște titluri deja, dar să creăm cât de cât o grafică să nu fie… pe partea asta. Că, sincer, cred că îmi iau ăștia gâtul dacă apare vreun USR în mașină, mă zboară cu totul de acolo, adică nu… nu am cum să le las!

Și atunci nu ne băgăm, noi ținem cumva partea asta de comunicare, să zicem, instituțională. Nu ne ducem în zona politică ca să nu fie…

Melinda Țuțuianu: Să nu bată la ochi!

George Cornea: Da, să nu bată la ochi.”

Scoateți spoturile USR

Potrivit Libertatea, într-o a doua întâlnire, șeful regiei de transport a cerut agenției de publicitate, clar, scoaterea imediată a spoturilor USR.

Melinda Țuțuianu, de la agenția de publicitate a oferit și o înregistrare telefonică pentru cei de la Libertatea, aceasta adresându-se primarului Scripcaru în legătura cu interzicerea spoturilor. El a negat acest „ordin”, dar dorește ca toate clipurile electorale să nu mai fie prezente în autobuze.

„Eu am spus că niciun partid politic, nici măcar eu, nu își face campanie electorală în autobuze”, a spus primarul Scripcaru.

În același timp, Allen Coliban, candidatul USR la primăria Brașov, spune că este o ilegalitate interzicerea spoturilor pentru campania electorală în autobuze.

„Noi avem o relație contractuală cu operatorul de publicitate din autobuze, aștept să fie difuzate din nou clipurile”, susține Coliban.

Materialul celor de la Libertatea, pe larg

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Din ce am auzit e cv televiziune din Brașov care ii face cam multa "reclama primarului,si cred ca s a băgat si CNA

Trimite un comentariu