Skip to main content

Un patron de presă dă în judecată jurnalişti. Tolontan şi Libertatea, chemaţi la Tribunal de Radu Budeanu pentru dezvăluirile din dosarul Hidroelectrica

 
Foto | Economica.net
Foto | Economica.net

Un patron de presă dă în judecată ziarişti. Radu Budeanu (patronul al publicaţiilor Gândul, Cancan şi ProSport) a dat în judecată publicaţia Libertatea (din grupul Ringier) şi pe jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Mirela Neag, anunţă aceştia într-un material. De altfel, nu sunt singurii jurnalişti chemaţi la tribunal de Budeanu.

Publicitate

Care a fost greşeala comisă de Tolontan şi echipa?

Budeanu i-a dat în judecată pentru dezvăluirile pe care aceştia le-au făcut în Libertatea, despre dosarul Hidroelectrica în care el a primit doi ani de închisoare cu suspendare şi în care şi-a recunoscut faptele.

Reamintim că patronul publicaţiilor Cancan, Gândul şi ProSport a recunoscut că a intermediat o mită de 3,8 milioane de euro către Elena Udrea, pentru ca politicianul să-i dea în continuare contracte guvernamentale prietenului său - Bogdan Buzăianu.

„Radu Budeanu e supărat că totul a devenit public şi a dat în judecată, pe rând, reporterii şi publicaţiile care au relatat despre faptele sale”, spun jurnaliştii de la Libertatea.

În cele două articole care l-au deranjat pe Budeanu, Libertatea a arătat printre altele, cu date din dosar, realaţiile dintre Elena Udrea, Dan Andronic, omul de afaceri Bogdan Buzăianu şi Budeanu.

Primul articol - „Viaţă de magnat în dosarul Udrea – Budeanu – Buzăianu. Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă, dar cenzurau presa şi pe Mircea Cărtărescu!”

Al doilea articol - „Corupţia din dosarul Hidroelectrica. Cum se făceau Blaga sau Flutur că nu ştiu nimic de banii aduşi de Udrea la partid”

În dosar, Budeanu a vorbit şi de afacerile de presă. De pildă, pe piaţa media el se prezenta drept patronul afacerilor de presă, dar procurorilor el le-a spus altceva:

„Precizez ca mi-am desfăşurat activitatea în calitate de director la SC Revista Ciao SRL, Media Promovalores SRL, Cancan Media SRL, societăţi în care asociaţi erau societăţi de tip off-shore controlate de Buzaianu Bogdan Nicolae”, a recunoscut el într-o declaraţie din dosar, citată de libertatea.ro via ziare.com.

De altfel, în urma cu mulţi ani, Paginademedia.ro a scris despre legăturile lui Buzăianu cu Cancan şi Budeanu, iar mai multe detalii găsiţi AICI.

Budeanu are procese şi cu Mircea Badea, Sorina Matei sau Tăpălaga

Jurnaliştii de la Libertatea nu sunt singurii chemaţi la tribunal de Budeanu. În ultimele luni, au mai fost daţi în judecată şi Sorina Matei (februarie), Dan Tăpălaga şi Cristi Pantazi (aprilie), Alex Costache şi Mircea Badea, mai relatează cei de la Libertatea.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu F Gabrea Radu F Gabrea
    Bogdan Buzaianu nu era dooar prietenul lui Radu Budeanu, ci este si nasul acestuia. E interesant de citit biografiile celor doi, mari genii intr-ale afacerilor. Se baga cineva?

Trimite un comentariu

sus