Skip to main content

COMUNICAT. SES avansează în transformarea digitală printr-un nou acord cu Microsoft

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. SES a încheiat cu Microsoft un parteneriat pe mai multi ani, ce include serviciul Azure Orbital, extinderea ariei de utilizare a platformei Azure şi dezvoltarea în comun a unor servicii de conectivitate video şi date

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

SES a prezentat planurile de a extinde transformarea digitală în cadrul operaţiunilor companiei, inclusiv dezvoltarea de noi servicii cloud. La baza acestei strategii se află contractul multianual semnat cu Microsoft, prin care SES devine un partener al soluţiei Azure Orbital, precum şi accelerarea şi extinderea utilizării platformei Microsoft Azure în operaţiunile sale.

De asemenea, SES va dezvolta, în colaborare cu Microsoft, o soluţie de conectivitate pentru date şi conţinut video, de tip „managed services”.

În calitate de partener Azure Orbital, SES va co-loca şi gestiona „gateway”-urile O3b mPOWER cu locaţiile Microsoft Azure, astfel încât clienţii săi să aibă acces rapid la serviciile cloud Azure, de oriunde în lume.

În plus, clienţii SES vor beneficia de o performanţă îmbunătăţită a reţelei, timp redus de lansare pe piaţă, flexibilitate şi scalabilitate pentru a accesa reţeaua globală a Microsoft şi adăuga funcţionalităţi pe platforma cloud, precum securitate crescută, SD-WAN şi alte funcţionalităţi de reţea.

Pentru a impulsiona clienţii în a migra către servicii cloud, SES a creat o echipă dedicată, responsabilă cu adoptarea soluţiilor cloud în companie şi la nivelul operaţiunilor şi definirea, dezvoltarea şi lansarea de soluţii cloud de conţinut şi conectivitate, care să adreseze toate segmentele cheie de piaţă ale SES. De asemenea, în cadrul iniţiativei de adoptare a soluţiilor cloud, SES îşi va muta sistemele şi operaţiunile IT către servicii şi aplicaţii automatizate cloud.

„Versatilitatea platformei Azure şi capabilităţile acesteia fac din Microsoft partenerul ideal pentru strategia noastră de tranziţie rapidă către o companie bazată pe cloud, care să ofere soluţii cloud administrate pentru conţinut video şi date.

Clienţii noştri - din zone urbane aglomerate până la aşezări rurale izolate din întreaga lumea - vor fi mai bine deserviţi în noul ecosistem, care le permite să fie mai agili, mai flexibili şi să dea curs oportunităţilor de atragere de noi venituri”, a declarat JP Hemingway, CEO SES Networks, care coordonează iniţiativa cloud a SES la nivel corporate.

Elementele cheie ale înţelegerii SES – Microsoft includ:

Partener Azure Orbital

SES va fi partener satelitar MEO (medium earth orbit - orbită terestră medie) al Microsoft Azure Orbital, un serviciu administrat care permite operatorilor de reţea să comunice şi să-şi controleze capacitatea de satelit, să proceseze datele şi să-şi scaleze operaţiunile direct din platforma Azure.

Cele două companii vor face investiţii comune în staţiile la sol Azure Orbital pentru segmentele MEO şi Earth Observation pe care SES le va implementa şi administra bazându-se pe expertiza sa în această industrie. Primul gateway Earth Observation va fi localizat în Quincy, Washington, SUA.

În pregătirea următoarei generaţii a sistemului de comunicaţii MEO, SES va opta pentru colocarea sistemelor O3B mPOWER de telemetrie, urmărire şi comandă şi staţiilor terestre de date, cu situri „edge” Microsoft Azure. SES a dezvoltat un ecosistem operaţional cloud, bazat pe Azure Orbital, pentru a oferi soluţii data analytics, instrumente geospaţiale, machine learning şi servicii Azure AI.

În ultimele câteva luni, cele două companii au rulat scenarii cloud de recuperare în caz de dezastru, folosind sateliţii SES O3b MEO, pentru a face back-up către platforma Azure de pe conexiuni pe fibră optică.

Soluţii cloud la cheie pentru transmisii video

După ce a demonstrat performanţele tehnice şi beneficiile de business ale mutării serviciilor video de playout către Azure, în 2019, SES se angajează să ofere întreaga gamă de servicii video din cloud.

Alături de soluţiile cloud de playout, SES dezvoltă şi alte soluţii la cheie bazate pe cloud, ce includ codificare, împachetare, streaming şi administrare de conţinut, livrare de pe platforma Azure.

Transformarea digitală si Centrul de Excelenţă Cloud

SES colaborează cu Microsoft pentru migrarea infrastructurii sale „on-premise” către platforma cloud Azure şi construcţia unui Centru de Excelenţă Cloud pentru implementarea strategiilor „cloud-first” şi crearea unui ecosistem deschis pentru clienţi.

De asemenea, SES utilizează soluţii platform-as-a-tool şi alte instrumente Azure pentru a creşte gradul de automatizare şi agilitatea serviciilor sale administrate de reţea.

„Lansarea Azure Orbital şi colaborările cu SES evidenţiază încrederea noastră în conectivitatea prin sateliţi multi-orbită. Considerăm că aceasta va fi factorul cheie pentru următoarea fază a evoluţiei Azure, pe măsură ce aduce noi pieţe şi clienţi către servicii cloud.

În plus, strategia cloud-first a SES şi focusul său către standardizare şi automatizare se aliniază cu viziunea noastră despre cum lumea se va conecta pentru a munci, pentru educaţie, servicii medicale şi multe altele”, a declarat William Chappell, vicepreşedinte, CTO Mission ENG Microsoft.

Urmăriţi-ne:

Social Media

Blog

Media Library

Despre SES

SES are o viziune curajoasă în a oferi experienţe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuţia conţinutului video de cea mai înaltă calitate şi oferind conectivitate neîntreruptă.

Ca lider în soluţiile globale de conectivitate pentru conţinut, SES operează singura constelaţie multi-orbită de sateliţi, oferind acoperire globală şi performanţă înaltă, inclusiv sistemul de latenţă joasă O3b, pe orbită medie.

Prin utilizarea unui reţele extinse şi inteligente, pregătită pentru soluţii cloud, SES este capabilă să ofere soluţii de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă şi în aer, şi este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicaţii din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate şi servicii cloud, platforme video şi deţinători de conţinut.

Reţeaua video a SES transmite peste 8.300 de canale şi acoperă peste 367 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conţinut liniar şi non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris şi Luxembourg (Semn: SESG).

Mai multe informaţii sunt disponibile la: www.ses.com

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus