Skip to main content

Libertatea. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”. Vrea să preia firma Romprest, iar Realitatea atacă şefi ai Romprest

 
Libertatea. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”. Vrea să preia firma Romprest, iar Realitatea atacă şefi ai Romprest

Dezvăluiri Libertatea. Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus) ar încerca să preia controlul firmei de salubritate Romprest. Păcuraru ar fi încercat să-şi pună ginerele în fruntea companiei, iar pentru că nu a reuşit a avut o ieşire nervoasă în faţa celorlalţi acţionari Romprest.

Publicitate

„Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!”, a izbucnit Păcuraru, conform unor înregistrări publicate azi de Libertatea.

De altfel, unul dintre şefii din Romprest care nu au fost de acord cu Păcuraru au fost ţinta unor materiale date pe Realitatea Plus (postul lui Păcuraru). Televiziunea şi-a luat şi o somaţie din această cauză.

Detalii, în continuare.

Înainte, puţin context:

Conducerea Romprest susţine că Păcuraru încearcă să preia compania cu acte false. Firma (care are multe contracte cu statul) a fost deţinută majoritar şi controlată de Florian Walter, fost acţionar şi la FC Dinamo. După decesul lui Florian Walter, fiul acestuia l-a împuternicit pe Păcuraru să îl reprezinte în companie.

Numai că directorii din conducerea executivă a Romprest, bazându-se şi pe acţiunile deţinute de omul de afaceri Andrei Dracea, susţin că ei au majoritatea. Dracea a fost şi în centrul unor materiale date pe Realitatea.

În conducerea Romprest mai sunt Marian Măgureanu, fiul fostului şef SRI Virgil Măgureanu şi un reprezentant al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Radu Budeanu (patronul Gândul, Cancan, ProSport) a avut şi el acţiuni la Romprest, dar le-a vândut către grupul Dracea, mai notează Libertatea.

Patronul Realitatea a izbucnit într-o discuţie cu oameni din Romprest. Ieşirea a fost şi filmată, iar clipul a fost publicat de Libertatea. Ce a spus Păcuraru?

Înregistrarea este datată 27 iulie 2020, la o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Romprest, Maricel Păcuraru a încercat numirea ginerelui său, Beniamin Cioantă-Păcuraru, în fruntea Consiliului de Administraţie.

Cum ceilalţi acţionari s-au opus, vizibil nervos, Păcuraru a izbucnit şi a făcut un autoelogiu al stilului său de afaceri, care i-a adus şi o condamnare la închisoare. Printre altele, el a spus că “cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”.

O parte din transcriptul discuţiei, via Libertatea

- Păcuraru: Băi, ciobane! Nu mi-e ruşine nici c-am fost cioban, nici că am fost ţăran, nu mi-e ruşine, mă! Muncesc! Mă, nu te-am furat, nici nu te-am şantajat! (…)

- Domnul Maricel, sunteţi prea jos!

- Ia vezi, barosane! Ce-a făcut Maricel Păcuraru? A fost şmecher, mă! A fost condamnat că a spălat nişte bani!

- Şi asta e şmecherie?

- Bă, banii mei, fac ce vreau! N-am fost ca Dracea, mă, să iau contracte… să dau contracte mari…

- Spălarea de bani înseamnă ce? Cea mai gravă faptă, infracţiune financiară, economică. Dumneavoastră aţi făcut-o. Domnul Maricel, sunteţi prea jos!

- Uaaa! Câtă treabă ai, câţi bani ai de luat! Băi, te invidiez! Dar ştii până când? Până pierzi procesul. Mă, tu confunzi, Maricel Păcuraru nu e scriitor, e cioban…

- E un infractor!

- Şi care e problema, mă? Te oftici? Că te-nvăţ? Băi, respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business! Cu infractorii ăştia, mă, plătesc avocaţi ca tine să vină să ne apere! Păi, dacă noi, infractorii, nu eram…!

Emisiuni despre rivalul lui Pacuraru, la Realitatea Plus. Postul somat de CNA

Postul Realitatea Plus a avut emisiuni despre Andrei Dracea, rivalul lui Maricel Pacuraru. Într-o emisiune Dracea era acuzat că ar fi orchestrat o afacere ilegală cu celule stem. Pentru că nu a dat şi poziţia acuzatului, Realitatea s-a ales cu o somaţie.

Cum a ajuns Păcuraru la Romprest

Până în luna aprilie, când, conform surselor Libertatea, Păcuraru a apărut pentru prima dată la Romprest, registrul companiilor din Canada, unde este înregistrată Detaco Ltd., arată că, în structura firmei, s-au produs câteva mutări.

Păcuraru ar fi prezentat la şedinţa cu scandal un „drept de administrare generală” primit de la fiul lui Walter, un soi de împuternicire pentru a-l reprezenta pe acesta din urmă, mai scrie sursa citată.

Cu 3.000 de angajaţi, Romprest este una dintre cele mai mari companii româneşti care se ocupă de curăţenie urbană şi are numeroase contracte cu statul. Firma a fost deţinută majoritar şi controlată de Florian Walter, fost acţionar şi la FC Dinamo.

După decesul lui Florian Walter, fiul acestuia l-a împuternicit pe Păcuraru să îl reprezinte în companie. Numai că directorii din conducerea executivă a Romprest, bazându-se şi pe acţiunile deţinute de omul de afaceri Andrei Dracea, susţin că ei au majoritatea.

Când spunem AGA Romprest, scrie Libertatea, spunem: Marian Măgureanu, fiul fostului şef SRI Virgil Măgureanu; Omul de afaceri Andrei Dracea; Omul de afaceri Maricel Păcuraru; Un reprezentant al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.


Citeşte toată ancheta, pe larg, în Libertatea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Constantinescu  Petrica Constantinescu Petrica
    Nu stiu daca domnul Pacurariu a fost cioban sau nu ,stiu insa ca numele dansului vine de la negustoria cu pacura care era foarte frecventa in Muntenia, insa nu iteleg afacerile domnului Pacuraru. Insa afirmatii pe care le aud din presa , este om de afaceri sau sprigar. cred ca dreptul public trebuie sa isi apere dreptul asa cum privatul s-il apara pe-al lui
  • Lucovid Lucovid
    Toata cheia e facuta de geostrategul Coozzzmiiin Gușăăăă, fraților. Detaliile - bine puse la punct - au fost livrate oamenilor lui Tolo, care s-a dus pe fentă, subiectul fiind suculent. E drept că marfa e autentică. Beni Cioantă e aruncat in ciorbă la misto, pe post de victima colaterala. Gluma ca e "jurnalist" e una proasta, "performantele" lui pe la reality-show-uri vorbesc de la sine. De amintit ca omul i-a fost bagat pe gat Emmei Zeicescu la o emisiune matinala si isi musca limba incercant sa se descurce cu stiri rasuflate din zona mondena, luate de pe net. In rest, tot ce face Beni e sa tina o pravalie de 10 mp langa viloiul-bloc al familiei/ sediul PHG de pe Sevastopol 14, unde vinde de la guma de mestecat la cafea la plic.
  • Insider Insider
    Dle Raul Bambu, e clar ca Maricel Pacuraru nu-i decat un fost ospatar ajuns mare patron, dar apucaturile si necizelarea i-au ramas. Ce, se astepta cineva ca dupa puscarie sa se reintegreze moral si social? Omul face ce stie si ce poate, ai uitat cumva cum chema la munca pe vremea starii de urgenta sclavii-voluntari trimisi in somaj tehnic?!
  • Nickro Nickro
    As baga inregistrarea asta in prima zi la facultatile de business, media, drept...
  • adi adi
    Voi vă dati seama ce infractori patronează aceste posturi de televiziune? Voiculescu, Ghiță, Păcuraru, Burci, Sârbu, mi-a scăpat careva? Până si infractorul Mitrea are emisiune.Sorin Roșca Stănescu apare acum la Antene ca o măicuță nevinovată! Cum, Adrian Năstase nu are vreo emisiune?

Trimite un comentariu

sus