Skip to main content

Interviu. Toni Grecu, proiect video la Mediafax: „Internetul este mai prietenos decât televiziunea. Sunt postări cu peste un milion de vizualizări”

 
Interviu. Toni Grecu, proiect video la Mediafax: „Internetul este mai prietenos decât televiziunea. Sunt postări cu peste un milion de vizualizări”

Interviu. Toni Grecu revine. Fostul Divertis are o emisiune de satiră online, pe platforma Mediafax. Se numeşte „Ştirea Mea” şi se poate urmări atât pe site, cât şi pe reţelele sociale.

Publicitate

De ce a ales acest proiect fostul Divertis? De unde a pornit ideea?

„Toată lumea a făcut ceva pe net. M-am înscris şi eu în trend”, spune Toni Grecu. „Iniţial am făcut totul singur, în casă”, continuă el.

Emisiunea se bazează pe umor şi ironie. „Puţin haz de necaz nu strică. Bine dozat, adică temperat”, mai continuă Toni.

De ce a ales să filmeze proiectul pentru Mediafax?

„Este un proiect bazat pe actualitate, pe ştiri. E un loc potrivit pentru acest gen de divertisment bazat pe news”, explică el.

Toni Grecu, interviu integral pentru Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Ce te-a făcut să realizezi proiectul „Ştirea Mea” la Mediafax? De ce ai ales să colaborezi pe partea de video?

Toni Grecu: „Ce m-a făcut? Carantina de astă primăvară. Toată lumea din domeniu a făcut ceva pe net. M-am înscris în trend. Dacă nu era situaţia asta specială nu m-aş fi apucat. Dar e interesant. Iniţial am făcut totul singur, în casă. Apoi, după ridicarea carantinei, am început să filmez în studio.

Am ales Mediafax deoarece acest proiectul este bazat pe actualitate, pe ştiri. E un loc potrivit pentru acest divertisment bazat pe news.

În plus, după cum se vede, toate site-urile mari, serioase, îşi dezvoltă o latură de conţinut video original, produs în propria curte. Eu fac online din 2016, în mod curent, fără întrerupere, dar în calitate de scenarist şi producător, nu în calitate de protagonist.”

Paginademedia.ro: Ce mesaje vrei să transmiţi prin intermediul producţiilor video?

Toni Grecu: „Mesajele sunt cele care se văd. Un pic de umor pe subiecte foarte serioase şi uneori înfricoşătoare. Frica a cuprins lumea şi probabil o va schimba pentru multă vreme de acum încolo. Puţin haz de necaz nu strică. Bine dozat, adică temperat.

Totul este bazat pe noua realitate care ne înconjoară. E o provocare şi o oportunitate. Minoră, ce-i drept, dar e.”

Toni Grecu: „Internetul este mai prietenos decât televiziunea”

De câte ori apare rubrica video? Există un anumit program?

Toni Grecu: „În carantină a fost zilnică, până ne-am eliberat. Am reluat-o într-un ritm de una pe săptămână şi acum sunt două postări pe săptămână. Marţea şi vinerea, în principiu. Internetul este mai îngăduitor decât televiziunea din acest punct de vedere, mai relaxat.

Dacă e un eveniment bun şi ideea e ună, se poate filma şi difuza în orice zi, la orice oră. Cred că asta face diferenţa faţă de tv.

Internetul este mai prietenos şi mai aproape de public decât televiziunea. Şi de asta online-ul va detrona televizorul, dacă nu a şi făcut-o deja. Mult mai multă lume vede ce fac eu în online, decât dacă acest program era difuzat la o televiziune, oricare dintre ele.

Sunt postări cu peste un milion de vizualizări pe facebook. Şi, atenţie, vorbim de o pagină de news, de divertisment, care găzduieşte aceste short-uri.”

Paginademedia.ro: În viitor ţi-ai propus să colaborezi cu Aleph Comedy?

Toni Grecu: „E un pic cam devreme să răspund la această întrebare. În primul rând trebuie să aşteptăm lansarea aceste televiziuni şi după aia vorbim.

Ar fi un lucru extrem de benefic pentru piaţa de divertisment tv o televiziune specializată, românească, care să folosească resursa locală în exclusivitate”.

Paginademedia.ro: Ce alte proiecte personale mai ai în perioada următoare?

Toni Grecu: „Mă feresc să îmi mai fac planuri de viitor mai lungi de 14 zile. Totul depinde de evoluţia pandemiei. Îmi vine rău când spun asta, deoarece m-am săturat de această frază clişeu, însă nu am altă variantă mai bună.

Cel mai important este să fim sănătoşi, în cel mai grav caz, să avem formă uşoară. Proiecte sunt, nu duc lipsă. Numai piaţa să nu se prăbuşească de tot, şi să nu mai fie vreun lockdown.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costel Costel
    Mereu mi-a inspirat sarlatanie, superficialitate si falsitate. De acest om zic.

Trimite un comentariu

sus