Skip to main content

De la Europa FM, spre politică și înapoi la Europa FM. Moise Guran revine pe radio cu o nouă emisiune

 
De la Europa FM, spre politică și înapoi la Europa FM. Moise Guran revine pe radio cu o nouă emisiune
Moise Guran

REVENIRE. Moise Guran se întoarce la Europa FM, la doar nouă luni după ce anunța că se desparte de presă, pentru a se implica în politică. Guran vine cu o nouă emisiune, anunță postul de radio, pe europafm.ro.

De când revine Guran?

Chiar de azi, 17 septembrie, de la ora 21.00, potrivit Europa FM.

„Se cheamă Rock and talk și este fie un rock editorializat, fie un un editorial susținut de muzică rock. Este o emisiune care cred că va crea mulți fani, dependență și controversă, pentru ca așa face și realizatorul acestei emisiuni dintotdeauna. Întotdeauna când semnează are această tendință de a crea fani, dușmani, controversă și dependență”, a spus Petreanu, în emisiunea Deșteptarea. 

Publicitate

Se va difuza în fiecare joi atât pe frecvențele Europa FM, cât și pe europafm.ro, iar tema ediției din această seară va fi „ura”.

Moise Guran, detalii despre noua sa emisiune:

”Încerc să fiu mai degrabă inspirațional decat editorial, intenția fiind de a susține cu muzică rock idei mai degrabă decât dezbateri.

E o emisiune cu muzică și vorbe, așa cum îi spune și numele. Marea provocare a acestei emisiuni e să aducă cel puțin jumătate din conținut muzică rock foarte nouă, cea mai mare parte a pieselor nu s-au auzit nici pe alte stații. Asta a fost provocarea pentru mine, sa învăț o nouă meserie.

Tema emisiunii din această seară este ura și modul în care ultimele evenimente ne-au influențat nu atât viața, cât comportamentul nostru individual – temerile, anxietatea și provocările legate de libertatea individuală cu care trebuie să trăim de șase luni de zile”.

Moise Guran, din nou la radio după ce a anunțat că intră în politică

Moise Guran a părăsit stația de radio Europa FM la începutul anului, mai exact în luna ianuarie. Pe data de 16 ianuarie realiza ultima sa emisiune la radio.

„Vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară”, spunea Guran în ianuarie într-un mesaj public. Paginademedia.ro a scris pe larg despre acest subiect AICI.

În aceeași zi, într-o conferință de presă, Dan Barna a explicat că Guran urma să fie implicat direct în coordonarea campaniilor alianței USR-PLUS pentru alegerile locale și alegerile parlamentare.

Moise Guran a venit apoi cu o declarație, oferită Digi24, care a creat dezbateri aprinse în presă. Guran a afirmat că a oferit consultanță USR și PLUS încă din 2018, pe vremea când acesta era și jurnalist la Europa FM. „Din toamna lui 2018, am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS”, a spus Guran. 

Guran a explicat apoi, într-un interviu pentru Paginademedia.ro, că, în toamna lui 2018, nu a fost remunerat de USR, ci doar și-a dat cu părerea despre ideile lor de guvernare. „Nu am lucrat în sensul că am fost angajat. Ei m-au invitat să îmi dau cu părerea despre ideile lor de guvernare, dar și despre ideile mele, pe care le promovez în spațiul public de atâția ani. Nici nu am făcut un secret din asta."

Relația cu USR-Plus a fost una de scurtă durată. În martie a acestui an, la doar trei luni după ce ieșise din presă, Guran a anunțat conducerea USR-PLUS că nu își mai dorește să coordoneze campaniile electorale ale Alianței, invocând „motive personale”, după cum relata atunci G4Media. „Este adevărat, dar numai dacă prin motive personale înțelegem diferențe de principii. Nu m-am înscris în USR, tot din <<motive personale>>”, a explicat el atunci pentru sursa citată.

Guran a moderat emisiunea „România în direct” la Europa FM până în ianuarie, moment în care a fost înlocuit cu Tudor Mușat.

Moise Guran, carte de vizită:

 • 1994 - Reporter la „Tineretul Liber”
 • 1994-1997 - Reporter special la „Evenimentul Zilei”
 • 1997-1998 - Redactor la „Academia Cațavencu”
 • 1998-1999 - Redactor economic la „Informația Bucureștiului”
 • 1999 - 2005 - Reporter și corespondent economic la Antena 1
 • 2005-2010 - Realizator al emisiunii „Biz Bazar” la Antena 3
 • 2010-2012 - Prezentator al emisiunii „Ora de business” la TVR 2
 • 2011-2020 - A moderat emisiunea „România în direct” la Europa FM
 • 2012-2015 - Prezentator al emisiunii „Ora de business” la TVR 1
 • 2015-2016 - Prezentator al emisiunii „Biziday” la Digi 24 

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • Cele mai bune ore pentru ascultat radio sunt cele de dimineață 6-10, și pauza de prânz 12-15 (nu toată lumea ia pauza în același timp), și orele de după muncă, 16-19.

  Ora 21 este oră pentru prime-time-ul TV, nu pentru radio în general, doar pentru cei care preferă doar radioul și din aceștia doar cei 30+, pentru că ceilalți sunt pe Kiss, Zu, ProFM, Virgin, Impuls și ce alte chr-uri mai emit prin țară.

  Așa că, deși este un om apreciat, Moise Guran nu a primit deocamdată un tronson orar foarte ascultat, iar impactul emisiunii nu va fi foarte mare.
 • Chiar isi imagineaza cei de la "Europa FM" - cel mai audiat post privat - ca ascultatorilor le pica bine o seara in care trebuie sa asculte, pe un asa zis fundal muzical, consideratii despre "liberalismul iluminat" si altele asemenea? La o asemenea ora, de obicei, oamenii incearca sa se relaxeze, sa uite problemele de peste zi ca sa poata dormi linistiti. Pacat de cele doua ore de emisie consumate pe nimic!
 • Moise se alătură altor mari "caractere" care au făcut traseul presă-politică-presă: Tudor Barbu și SRS. SRS a făcut chiar stagiul complet, fiindcă a trecut și pe la Securitate și pe la pușcărie, spre deosebire de Moise, care a evitat pușcăria.
 • Doamne, Doamne... ce păcat că nu ști să te retragi în glorie... sincer, devine din ce în ce mai penibilă situația. Va intra și în direct la Deșteptarea să comenteze, alături de Vlad și Striblea, știrile zilei? Care Vlad, dacă îmi amintesc, nici măcar nu l-a salutat când a plecat. Și apoi, revii pe segment de seară, la ora 21? Ce audiențe au radio-urile la ora aceea? În general?

  Mai umilitor de atât se poate? Păcat că mi-am pierdut atâta timp ascultându-vă! Așa pierdeți orice credibilitate. Bine că am alternative (Digi FM, RFI, RRA, orice altceva). Sincer, din ce în ce mai dubioasă politica Europa FM. Așa că, aleg să nu vă mai ascult.

  Pentru Moise, doar atât: când alegi să ”înfrunți adevărul”?
 • jenant pentru europafm. cand isi vor lua suturi in fund din politica, i-ar putea angaja si pe turcescu si pe rares bogdan. poate chiar si pe firea. ca nah, jurnalisti, bre

Trimite un comentariu