Skip to main content

De la Europa FM, spre politică şi înapoi la Europa FM. Moise Guran revine pe radio cu o nouă emisiune

 
Moise Guran
Moise Guran

REVENIRE. Moise Guran se întoarce la Europa FM, la doar nouă luni după ce anunţa că se desparte de presă, pentru a se implica în politică. Guran vine cu o nouă emisiune, anunţă postul de radio, pe europafm.ro.

Publicitate

De când revine Guran?

Chiar de azi, 17 septembrie, de la ora 21.00, potrivit Europa FM.

„Se cheamă Rock and talk şi este fie un rock editorializat, fie un un editorial susţinut de muzică rock. Este o emisiune care cred că va crea mulţi fani, dependenţă şi controversă, pentru ca aşa face şi realizatorul acestei emisiuni dintotdeauna. Întotdeauna când semnează are această tendinţă de a crea fani, duşmani, controversă şi dependenţă”, a spus Petreanu, în emisiunea Deşteptarea.

Se va difuza în fiecare joi atât pe frecvenţele Europa FM, cât şi pe europafm.ro, iar tema ediţiei din această seară va fi „ura”.

Moise Guran, detalii despre noua sa emisiune:

”Încerc să fiu mai degrabă inspiraţional decat editorial, intenţia fiind de a susţine cu muzică rock idei mai degrabă decât dezbateri.

E o emisiune cu muzică şi vorbe, aşa cum îi spune şi numele. Marea provocare a acestei emisiuni e să aducă cel puţin jumătate din conţinut muzică rock foarte nouă, cea mai mare parte a pieselor nu s-au auzit nici pe alte staţii. Asta a fost provocarea pentru mine, sa învăţ o nouă meserie.

Tema emisiunii din această seară este ura şi modul în care ultimele evenimente ne-au influenţat nu atât viaţa, cât comportamentul nostru individual – temerile, anxietatea şi provocările legate de libertatea individuală cu care trebuie să trăim de şase luni de zile”.

Moise Guran, din nou la radio după ce a anunţat că intră în politică

Moise Guran a părăsit staţia de radio Europa FM la începutul anului, mai exact în luna ianuarie. Pe data de 16 ianuarie realiza ultima sa emisiune la radio.

„Vă anunţ că am luat decizia să renunţ definitiv la cariera şi la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această ţară”, spunea Guran în ianuarie într-un mesaj public. Paginademedia.ro a scris pe larg despre acest subiect AICI.

În aceeaşi zi, într-o conferinţă de presă, Dan Barna a explicat că Guran urma să fie implicat direct în coordonarea campaniilor alianţei USR-PLUS pentru alegerile locale şi alegerile parlamentare.

Moise Guran a venit apoi cu o declaraţie, oferită Digi24, care a creat dezbateri aprinse în presă. Guran a afirmat că a oferit consultanţă USR şi PLUS încă din 2018, pe vremea când acesta era şi jurnalist la Europa FM. „Din toamna lui 2018, am lucrat cu ei la programe, separat, şi cu USR şi cu PLUS”, a spus Guran.

Guran a explicat apoi, într-un interviu pentru Paginademedia.ro, că, în toamna lui 2018, nu a fost remunerat de USR, ci doar şi-a dat cu părerea despre ideile lor de guvernare. „Nu am lucrat în sensul că am fost angajat. Ei m-au invitat să îmi dau cu părerea despre ideile lor de guvernare, dar şi despre ideile mele, pe care le promovez în spaţiul public de atâţia ani. Nici nu am făcut un secret din asta."

Relaţia cu USR-Plus a fost una de scurtă durată. În martie a acestui an, la doar trei luni după ce ieşise din presă, Guran a anunţat conducerea USR-PLUS că nu îşi mai doreşte să coordoneze campaniile electorale ale Alianţei, invocând „motive personale”, după cum relata atunci G4Media. „Este adevărat, dar numai dacă prin motive personale înţelegem diferenţe de principii. Nu m-am înscris în USR, tot din <<motive personale>>”, a explicat el atunci pentru sursa citată.

Guran a moderat emisiunea „România în direct” la Europa FM până în ianuarie, moment în care a fost înlocuit cu Tudor Muşat.

Moise Guran, carte de vizită:

  • 1994 - Reporter la „Tineretul Liber”
  • 1994-1997 - Reporter special la „Evenimentul Zilei”
  • 1997-1998 - Redactor la „Academia Caţavencu”
  • 1998-1999 - Redactor economic la „Informaţia Bucureştiului”
  • 1999 - 2005 - Reporter şi corespondent economic la Antena 1
  • 2005-2010 - Realizator al emisiunii „Biz Bazar” la Antena 3
  • 2010-2012 - Prezentator al emisiunii „Ora de business” la TVR 2
  • 2011-2020 - A moderat emisiunea „România în direct” la Europa FM
  • 2012-2015 - Prezentator al emisiunii „Ora de business” la TVR 1
  • 2015-2016 - Prezentator al emisiunii „Biziday” la Digi 24

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Cele mai bune ore pentru ascultat radio sunt cele de dimineață 6-10, și pauza de prânz 12-15 (nu toată lumea ia pauza în același timp), și orele de după muncă, 16-19.

    Ora 21 este oră pentru prime-time-ul TV, nu pentru radio în general, doar pentru cei care preferă doar radioul și din aceștia doar cei 30+, pentru că ceilalți sunt pe Kiss, Zu, ProFM, Virgin, Impuls și ce alte chr-uri mai emit prin țară.

    Așa că, deși este un om apreciat, Moise Guran nu a primit deocamdată un tronson orar foarte ascultat, iar impactul emisiunii nu va fi foarte mare.
  • Dan Dumitriu Dan Dumitriu
    Chiar isi imagineaza cei de la "Europa FM" - cel mai audiat post privat - ca ascultatorilor le pica bine o seara in care trebuie sa asculte, pe un asa zis fundal muzical, consideratii despre "liberalismul iluminat" si altele asemenea? La o asemenea ora, de obicei, oamenii incearca sa se relaxeze, sa uite problemele de peste zi ca sa poata dormi linistiti. Pacat de cele doua ore de emisie consumate pe nimic!
  • Andrei Andrei
    Moise se alătură altor mari "caractere" care au făcut traseul presă-politică-presă: Tudor Barbu și SRS. SRS a făcut chiar stagiul complet, fiindcă a trecut și pe la Securitate și pe la pușcărie, spre deosebire de Moise, care a evitat pușcăria.
  • Dany Dany
    Securistul Rock'n Roll. Pai nu zicea ca nu se mai intoarce in media?
  • Dan Dan
    Câinele nu pleacă de la măcelărie
  • Sandro Sandro
    Doamne, Doamne... ce păcat că nu ști să te retragi în glorie... sincer, devine din ce în ce mai penibilă situația. Va intra și în direct la Deșteptarea să comenteze, alături de Vlad și Striblea, știrile zilei? Care Vlad, dacă îmi amintesc, nici măcar nu l-a salutat când a plecat. Și apoi, revii pe segment de seară, la ora 21? Ce audiențe au radio-urile la ora aceea? În general?

    Mai umilitor de atât se poate? Păcat că mi-am pierdut atâta timp ascultându-vă! Așa pierdeți orice credibilitate. Bine că am alternative (Digi FM, RFI, RRA, orice altceva). Sincer, din ce în ce mai dubioasă politica Europa FM. Așa că, aleg să nu vă mai ascult.

    Pentru Moise, doar atât: când alegi să ”înfrunți adevărul”?
  • Marius Marius
    jenant pentru europafm. cand isi vor lua suturi in fund din politica, i-ar putea angaja si pe turcescu si pe rares bogdan. poate chiar si pe firea. ca nah, jurnalisti, bre
  • Cristi Cristi
    Rsuine
  • milionarios milionarios
    n-au fost bani sau a revenit la ordin?
  • Gabi Gabi
    Cu toate momentele lui de autosuficiență, i se simte lipsa la Europa FM.
  • Panzer Kunst Panzer Kunst
    bizirock inspirational
    praf

Trimite un comentariu

sus