Skip to main content

FOTO. Povestea primarului din Deveselu care a fost ales primar deși murise, în presa străină: CNN, BBC, Reuters și Euronews au scris despre subiect

 
FOTO. Povestea primarului din Deveselu care a fost ales primar deși murise, în presa străină: CNN, BBC, Reuters și Euronews au scris despre subiect

Primarul din Deveselu, reales primar deși murise de două săptămâni, a ajuns și în presa străină. BBC, CNN, Euronews (semnat de jurnalistul Mircea Barbu), Reuters, Independent sau CBC News sunt doar câteva dintre site-urile mari, „de-afară”, care au scris despre subiect.

„Ion Aliman a câștigat un al treilea mandat în funcția de primar la Deveselu, un sat din sudul României, obținând 64% din voturi”, relatează BBC.

Publicitate

Despre poveste notează și Reuters:

„Un clip postat în social media arăta zeci de oameni la mormântul lui Ion Aliman, după ce votul se terminase duminică seară: Este victoria ta, a spus un sătean”, menționează publicația. 

„Aliman a murit într-un spital din București. Numele său era deja trecut pe buletinele de vot și nu putea fi înlăturat. Se vor organiza noi alegeri, spun oficialii”, scrie CNN via Reuters. 

Și publicația The Independent a scris un articol despre întâmplare:

„Aliman a murit de Covid-19, cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile locale, fiind unul dintre cei 4.700 de oameni răpuși de noul coronavirus în România”, punctează site-ul. 

Cazul a fost relatat pe larg și de presa de la noi, chiar din seara alegerilor. Una dintre primele publicații care au scris despre întâmplarea din Deveselu a fost Libertatea

GALERIE FOTO

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu