Skip to main content

VIDEO. La cinci ani de la Colectiv. Poveştile a trei supravieţuitori, într-un documentar la TVR

 
VIDEO. La cinci ani de la Colectiv. Poveştile a trei supravieţuitori, într-un documentar la TVR

La cinci ani de la Colectiv. TVR 1 aduce un documentar care spune poveştile a trei supravieţuitori din Colectiv, tragedie care a marcat România în urmă cu cinci ani.

Publicitate

„Omul care dăruieşte oglinzi”, un film ce spune poveştile a trei tineri răniţi în clubul Colectiv şi a căror viaţă s-a transformat după întâlnirea cu medicul Felix Popescu, se vede vineri, 30 octombrie, de la ora 23:10.

Oana, Adina şi Alex au ieşit din coşmarul Colectiv cu sechele grave şi lipsa parţială a părului. Felix Popescu a fost cel care a încercat imposibilul şi a reuşit, pentru prima dată în lume, un implant de păr pe grefă de piele.

El a tratat peste 30 de tineri răniţi în Colectiv şi a realizat 100 de sesiuni chirurgicale pro bono, pentru ca aceştia să redevină ce au fost.

Producţia a fost realizată de Alina Amza.

„Documentarea şi realizarea filmului au durat un an şi două luni, iar poveştile Oanei, Adinei şi cea a lui Alex m-au încărcat peste măsură. În primul rând, ei nu mai aveau încredere în jurnalişti, pentru că, timp de cinci ani, le-au fost adresate o serie de întrebări incomode din dorinţa de a impresiona publicul cu orice preţ.

Am avut nevoie de mult timp până am construit o relaţie cu cei trei tineri; pe Alex l-am aşteptat şase luni pentru a se convinge că poate discuta deschis cu mine şi pentru a mă cunoaşte dincolo de profesie”, povesteşte realizatoarea documentarului.

FOTO

VIDEO. Omul care dăruieşte oglinzi

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Ca de obicei, Tvr își dă cu stîngul in dreptul. Își sabotează lucrurile bune. Programează la ora 23 un documentar ce ar fi trebuit difuzat în prime time. Încă un semn al genialitatii cuplului de aur Doina Gradea-Eduard Dirvariu.

Trimite un comentariu

sus