Skip to main content

COMUNICAT. Ce este un implant dentar si care sunt tipurile potrivite in functie de caz

 
COMUNICAT. Ce este un implant dentar si care sunt tipurile potrivite in functie de caz

COMUNICAT. Cei care urmeaza sa isi faca un implant dentar in Bucuresti trebuie sa se documenteze foarte bine inainte de interventie, pentru a se asigura ca fac alegerea corecta. Cel mai bine este sa se urmeze sfatul unui medic stomatolog, insa pentru a putea intelege recomandarile acestuia este necesar ca pacientii sa aiba idee, in linii mari, despre ce este vorba.

Publicitate

Medicii specialisti de la o clinica stomatologica din sector 4 vin in ajutorul pacientilor cu cateva informatii in legatura cu implantul dentar, pentru ca cei care trec printr-o astfel de interventie sa inteleaga mai bine tot procesul.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ce este implantul dentar

Implantul dentar a fost inventat in anul 1952 de catre un chirurg ortoped suedez si a ramas pana astazi tratamentul standard aplicat celor care sufera extractii sau isi pierd dintii si molarii din alte motive.

De-a lungul timpului, tehnologia si stiinta au avansat, contribuind masiv la imbunatatirea acestei proceduri care a ajuns sa aiba o rata de succes de 96% in randul pacientilor.

Concret, un implant dentar este o structura artificiala facuta din titan si se foloseste pe post de inlocuitor al radacinii unui dinte lipsa. Fiind cel mai compatibil metal cu corpul uman, titanul fuzioneaza cu structura osoasa in care este implantat.

Tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare pot fi clasificate in functie de forma, dimensiune, de atasarea coroanelor dentare si de momentul atasarii acestora.

Dupa forma, implanturile dentare pot fi:

  • conice;
  • cilindrice;
  • trapezoidale;
  • lamelare.

Cazurile studiate de-a lungul timpului arata ca forma conica este cea mai potrivita pentru majoritatea situatiilor.

Dupa dimensiune, implanturile se clasifica astfel:

  • mini-implanturi, cu grosimea de 1.8-3mm. Se folosesc in spatii foarte inguste sau pentru fixarea lucrarilor provizorii, fiind potrivite si pacientilor care au nevoie de stabilizarea protezelor mobile;
  • clasice, cu grosimea de 3-5mm si inaltimea de 15mm. Se folosesc pentru sustinerea lucrarilor protetice fixe si pot inlocui un singur dinte sau chiar toti dintii lipsa
  • Fast & Fixed, inserate in portiunile cu os dur cand este nevoie sa se ataseze rapid o lucrare provizorie;
  • zigomatice, cu dimensiunile cele mai mari. Se folosesc pentru pacientii al caror os alveolar nu poate sustine o lucrare fixa.

Cele mai utilizate dintre acestea sunt implanturile dentare clasice, celelalte fiind rezervate unor cazuri speciale.

Coroana poate fi fixata in doua moduri, in functie de marimea lucrarii:

  • prin cimentare – tehnica recomandata in cazul lucrarilor mici, de pana la maximum trei elemente;
  • prin insurubare – recomandata lucrarilor mai mari.

In functie de momentul atasarii coroanei, implantul este de doua feluri:

  • cu incarcare intarziata – folosit atunci cand coroana se ataseaza dupa aproximativ 4 luni, dupa ce implantul s-a integrat in os;
  • cu incarcare imediata – folosit atunci cand sunt situatii medicale speciale, in cazul atasarii coroanelor provizorii sau cand se utilizeaza implanturi Fast & Fixed.

Cat costa un implant dentar

Luna aceasta poti profita de oferta pe care o are clinica stomatologica Implantologiesector4.ro. Oferta include implant dentar, bont protetic, coroana dentara, consultatie si planul de tratament la pretul de doar 1950 Lei.

Este momentul sa va bucurati de alimentele preferate si sa aveti dantura perfecta la care visati!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus