Skip to main content

Disney, mesaj de atenţionare la producţii mai vechi: „Conţin stereotipuri rasiale”

 
Foto: Smithsonian Magazine
Foto: Smithsonian Magazine

Disney vine cu un avertisment pentru abonaţi. Privitorii vor primi atenţionări cu privire la unele producţii, mai exact vor vedea mesajul „acest program conţine stereotipuri rasiale”, scrie news.ro.

Publicitate

Decizia vine după ce la final de 2019 Disney publica un mesaj înainte de unele producţii, în care se făcea referire la „reprezentări culturale datate”. De cum, mesajul va fi înlocuit cu „stereotipuri rasiale”

Noul mesaj vine cu un update în care se specifică că programul conţine stereotipurile rasiale. Se aplică în cazul câtorva producţii precum „Dumbo”, „Peter Pan” şi „Pisicile Aristocrate”.

Mesajul afişat de Disney+ via news.ro, care citează New York Times:

"Acest program conţine reprezentări datate şi/ sau un tratament negativ pentru persoane sau culturi. Aceste stereotipuri au fost nepotrivite în epocă şi sunt şi astăzi.

În loc să eliminăm acest conţinut, am vrea să recunoaştem impactul lor nociv, să învăţăm din acest conţinut, să angajăm dialogul şi să construim un viitor mai incluziv, împreună.

Disney se angajează să creeze poveşti pe teme inspiraţionale şi ambiţioase care reflectă formidabila diversitate a bogăţiei culturale şi umane în lume".

Producţiile de pe Disney+ în care se afişează mesajul de mai sus sunt: "Dumbo" (1941), "Peter Pan" (1953), "The Aristocats" (1970), "Lady and the Trump" (1955) şi serialul "Swiss Family Robinson" (1974).

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marean marean
    Ai de capul meu! Ne tampim pe zi ce trece!
  • Miu Miu Miu Miu
    Doamne fereste!
  • didi didi
    niste ***... pe viitor pentru sanatatea noastra mintala ar trebui sa respingem orice program, film etc care NU contine avertismente de acest tip. aceste stereotipuri, cum le spun ei, fac parte din cultura, din experienta, din istorie, din traditie. nu poti nega toate acestea doar pentru ca unii le considera stereotipuri.

Trimite un comentariu

sus