Skip to main content

Cinci ani de Republica şi un nou proiect virtual. VIDEO. Claudiu Pândaru: „Anul ăsta facem acest pas în încercarea de a crea o comunitate şi mai solidă”

 
Captură Republica
Captură Republica

PROIECT VIDEO. Proiectul Republica împlineşte astăzi cinci ani de la lansare. Şi vine cu o surpriză pentru cititori: o platformă de întâlnire online, care este disponibilă începând din această seară.

Publicitate

Întâlnirile virtuale vor avea loc dintr-un studio special amenajat.

Pe comunitate.republica.ro se vor întâlni, virtual, cititorii cu redactorii Republica.

În această seară va avea loc prima întâlnire cu cititorii republica.ro. Cristian Tudor Popescu, Florin Negruţiu şi Alex Livadaru vor fi de la 20:00, de la 21:00 publicul va cunoaşte doi oameni care conduc unele dintre cele mai mari businessuri din România: Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania şi Tudor Manea, Director General al eMAG, iar de la 22:00 va fi invitat un tânăr antreprenor, Radu Negulescu, fondatorul start-upului FLOW OS.

Claudiu Pândaru, unul din fondatorii proiectului şi jurnalist Digi24, a explicat pentru Paginademedia.ro ce îşi propune acest proiect, cum vor fi întâlnrile cu publicul şi cum te poţi înscrie.

Din acest proiect mai fac parte, printre alţii, Cristian Tudor Popescu, Florin Negruţiu (jurnalist şi el la Digi24) sau Alex Livadaru.

Claudiu Pândaru, jurnalist Republica, pentru Paginademedia.ro:

„Noi, în fiecare an, încercăm să aducem ceva cu totul nou, încercăm să împletim cu enovaţia tehnologică, ceva cu totul nou pentru cititorii noştri. Anul ăsta facem acest pas în încercarea de a crea o comunitate şi mai solidă.

În jurul Republicii s-a creat o comunitate de cinci ani, sunt oameni care citesc articolele, sunt oameni care ne răspund la newsletter-uri şi am încercat să creionăm această platformă, unde această comunitate să se adune, pe anumite subiecte de interes, fie că vorbim de business, de tehnologie sau alte domenii.

Platforma aceasta le adună la un loc şi în plus adaugă un nou layer şi cel al întâlnirilor video.

Întâlnirile au loc în comunitate. În seara asta, spre exemplu, noi vom vorbi şi userii ne pot pune întrebări, putem să stăm de vorbă cu ei, ei să interacţioneze cu noi. E doar un prim pas, lucrurile vor evolua de aici încolo.

Ei pot să vadă tot ce înseamnă conţinutul platformei, fie că e vorba de întalnirile live, fie ca e vorba de conţinut, oricine poate să le vadă fără să se înscrie. Ca să interacţioneze, ca să primească notificări trebuie să îşi facă cont. Dacă intră pe comunicate.republica.ro primul lucru pe care îl găseşti este un tutorial. Ori îl urmăreşti şi îţi faci cont, ori îl opreşti şi îţi faci cont ... mai târziu.”

Site-ul Republica a fost lansat în 2015 de Claudiu Pândaru, Florin Negruţiu, Cristian Tudor Popescu şi Alex Livadaru. La un an de la lansare aveau 183 de autori care au semnat în calitate de contributori, opinii, analize, interviuri, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zf zf
    @CTP, pe buneeeee? Adica alde Pandaru & ailalti 2-3 fac bani pe munca MOCA a alora? In contextul asta... sunt prost, smecherii astia au gasit o cale sa faca bani pe spinarea altora, eu n-as fi in stare sa vin cu un asemenea "model de business", recunosc. Da. Sunt prost.
  • CTP CTP
    @zf N-ai înțeles? Nu îi plătesc. Ăia scriu pe gratis acolo, e un blog colectiv.
  • zf zf
    Inainte era destul de buna Republica, mai gaseai oameni cu minte, cu ceva de spus, cu condei. Acum gasesti numai istorii personale care nu sunt interesante pentru nimeni: ce revelatie am avut in timp ce mergeam cu Uber (nu ii pasa nimanui), ce am invatat de cand fac teme acasa cu copilul (nu ii pasa nimanui), ce am inteles cat stateam la coada la Mega (nu ii pasa nimanui), ce am inteles dupa 3 ani de corporatista (nu ii pasa nimanui). Eu nu stiu cum poti sa platesti oameni care scriu lucruri atat de jenante, ca sa nu zic jalnice. Inteleg ca e greu sa gasesti oameni buni, dar nici chiar asa.
  • Biz Biz
    Din păcate, se vede un trend, nu știu câți se uita la așa ceva, în care pretinsa calitate a unor produse de media gen digi24, HotNews, profit.ro, newmoney, republica sunt niste figuri ingamfate, constipate de propria importanță, zici că vbim de BBC, ft, Reuters, Bloomberg etc. De fapt, sunt niste ambalaje media pt tot felul de nimicuri corporatiste sau platforme de manipulare politica sau pt grupuri de interese. De fapt, vorbe goale. Unii își zic influensari, pe undeva ăștia sunt macar mai asumati cu ce fac, că nu se pretind mainstream, altii ca ăștia de mai sus niste gogoși, umflate cu propriile aere. Personaje ca pindaru, negruțiu, prelipceanu, câteodată și cetepe, sunt de o tristețe suicidară, sau perplecși din genul în care degeaba întreabă că tot nu înțeleg ce le spune invitatul. Un peisaj media apocaliptic daca ne mă referim și la RTV, antene, be1 și alte canale media.
  • VLX VLX
    Surprize surprize la Pro, Vocea revine si nu oricum
  • Didi Didi
    Nu citesc decat rar de tot republica.ro si doar articolele lui ctp. Restul celor care scriu acolo sunt de umplutura... iar Pindaru e submediocru in tot ce face, la scris si msi si...

Trimite un comentariu

sus