Skip to main content

Luis Lazarus, corona-conspiraţii la România TV. Postul, amendat de CNA pentru mai multe derapaje

 
Captură România TV
Captură România TV

CNA. România TV a fost amendată de Consiliului Naţional al Audiovizualului, după ce Luis Lazarus, invitat în emisiuni, a adus mai multe teorii conspiraţioniste în emisiunile din 10 şi 11 octombrie. Tot în cadrul aceloraşi producţii a fost şi Diana Şoşoacă (avocat), care a vorbit, la fel ca Lazarus, despre teorii conspiraţioniste.

Publicitate

Ce a spus Lazarus la România TV?

Despre restricţiile impuse de Guvern, teste false Covid-19, dar şi despre morţii de Covid, care, de fapt, nu ar fi decedat din această cauză.

Iată ce a zis Lazarus la România TV, via documentelor CNA:

„În mod clar, autorităţile, încă din luna martie, au procedat greşit. Deci, această strategie a lor, a grupului de informare-dezinformare, care este condus de acest Arafat, practic, au mers pe o idee. Domnule, ideea este în felul următor. O ideea recomandată şi de OMS şi care s-a aplicat şi în foarte multe ţări. Ideea era lockdown. Adică, izolăm tot şi în felul ăsta nu se va mai putea transmite virusul atât de simplu, atât de uşor.

Numai că, numai că, atenţie, noi am avut o problemă. Problema a constat în prezenţa testelor, a personalului calificat, a numărului de testări zilnice şi a rezultatelor care, în general, sau într-o mare parte au fost fals pozitive. Şi, acum normal că, iată, după şase luni de restricţii... ”

Testele fals pozitive, aşa cum s-a arătat în ultima perioadă, inclusiv în Suedia, unde s-au depistat peste 3000 de teste fals pozitive, sunt în continuare puse în operă şi declarate ca fiind reale, precise, exacte şi oamenii suferă din cauza acestor teste, care de pildă, în momentul în care cineva a spus domnule, eu vreau să mă mai testez odată, nu, domnule, dumneata ai covid şi te duci şi stai acasă.

Stai acasă două săptămânii şi după aia o să vedem noi poate o să te mai testăm. Unii dintre ei nici măcar nu au mai fost testaţi, după două săptămânii nu i-a mai interesat pe nimeni de ei, nici pe DSP, nici pe nimeni.

Nu noi nu respectăm regulile, nu noi am făcut petreceri în pandemie, nu noi am fumat trabucuri şi am băut whisky în Guvernul României, nu noi suntem aceia care au făcut tot felul de nenorociri. Noi am făcut proteste şi la aceste proteste arătaţi-mi un singur om care s-a îmbolnăvit...

În concluzie, de unde ştim noi că în România s-au îmbolnăvit câţi spun ei că s-au îmbolnăvit, sau de unde ştim noi că astăzi avem 3500 de infectări, de noi infectări sau de repetări ale testelor? Câţi asimptomatici sunt în aceşti 3500? Dintre asimptomaticii ăia, care astăzi sunt 3500, câţi sunt falşi pozitivi? Numai ăia care se vor retesta şi vor avea norocul şi posibilitatea să facă asta, altfel ceilalţi vor rămâne cu stigmatul ăsta, domnule am avut covid, sau ai avut covid.

În România, aşa cum arătau statisticile anterioare covidului, existenţei covidului erau şapte sute şi ceva de morţi pe zi, în care cel puţin două sute mureau de infecţii pulmonare, respiratorii şi aşa mai departe, chestiuni la o adică se asociază într-o manieră destul de suspectă cu covidul. De unde îşi trag ei aceşti decedaţi cu covidul.... ”

România TV a fost amendată cu 5.000 de lei. Propunerea a venit din partea lui Radu Herjeu şi a fost votată de Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Oana Dincă, Orsolya Borsos, Nicolaie Bălaşa şi Gabriel Tufeanu. A mai existat şi o propunere de 10.000 de lei din partea Dorinei Rusu, dar nu a trecut.

Luis Lazarus, emisiuni săptămânale la Inedit TV

Luis Lazarus, invitatul de la România TV, are şi o emisiune săptămânală, însă la un alt post TV - Inedit TV, care a obţinut, săptămâna trecută, prelungirea licenţei de emisie.

Parte a membrilor CNA au fost sceptici atunci:

Nu e suficient că are microfon la România TV, i s-a mai dat şi o televiziune întreagă”, a spus Radu Herjeu, în şedinţa CNA.

E ceva îngrozitor! Nu pot să consideri o televiziune ca asta drept o televiziune serioasă”, a comentat şi Dorina Rusu.

Luis Lazarus a fost săptămânile trecute la CNA şi a cerut prelungirea licenţei pentru Inedit TV, post pe care l-a ajutat să supravieţuiască pe piaţa media. Va avea trei zile pe săptămână emisiuni la acest post, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

„Se va încadra în limitele legalităţii şi legilor audiovizualului”, promitea încă din august Lazarus în faţa membrilor CNA (atunci a venit prima dată Inedit TV cu cererea, d.

De altfel, tot atunci Dorina Rusu trăgea un semnal de alarmă cu privire la teoriile conspiraţioniste pe care le expune Lazarus: „Sunt puţin îngrijorată pentru că ştiind ce emisiuni aţi făcut dumneavoastră, să nu transformaţi acest post tv într-o televiziune de tip OTV, cu lucruri senzaţionaliste”, spunea în august Dorina.

Ce spune Legislaţia:

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;
b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

CITEŞTE ŞI: Luis Lazarus revine! Va avea propriul show. Şi promite: "Se va încadra în limitele legalităţii"

CITEŞTE ŞI: Luis Lazarus se întoarce! Cu emisiuni săptămânale la un post. CNA i-a prelungit licenţa pe încă nouă ani

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    Jumate din cancerul din Romania e reprezentat de parlament iar cealalta jumate de CNA. Au dat si ei de ochii lumii o amenda de 5000 lei pe care aia si-o scot din 3 reclame la medicamente .
  • Emi Emi
    Lazarus e practic OTV!!!
    Doamneee, toti stiu ca era acel "director de programe" al OTV-ului. El e cel care facea banii pentru iachturile lui DD.
    Are televiziune? Mda.
  • jk jk
    Interesant.Astia cu audienta mare iau pe mizeriile astea 5000 iar Nasul cu audienta microscopica si 3...40000
    Da ma rog,ei stiu mai bine...Dar pe dansa o cheama (si) Roxana?

Trimite un comentariu

sus