Skip to main content

Luis Lazarus, corona-conspirații la România TV. Postul, amendat de CNA pentru mai multe derapaje

 
Luis Lazarus, corona-conspirații la România TV. Postul, amendat de CNA pentru mai multe derapaje
Captură România TV

CNA. România TV a fost amendată de Consiliului Național al Audiovizualului, după ce Luis Lazarus, invitat în emisiuni, a adus mai multe teorii conspiraționiste în emisiunile din 10 și 11 octombrie. Tot în cadrul acelorași producții a fost și Diana Șoșoacă (avocat), care a vorbit, la fel ca Lazarus, despre teorii conspiraționiste.

Publicitate

Ce a spus Lazarus la România TV?

Despre restricțiile impuse de Guvern, teste false Covid-19, dar și despre morții de Covid, care, de fapt, nu ar fi decedat din această cauză.

Iată ce a zis Lazarus la România TV, via documentelor CNA:

„În mod clar, autoritățile, încă din luna martie, au procedat greșit. Deci, această strategie a lor, a grupului de informare-dezinformare, care este condus de acest Arafat, practic, au mers pe o idee. Domnule, ideea este în felul următor. O ideea recomandată și de OMS și care s-a aplicat și în foarte multe țări. Ideea era lockdown. Adică, izolăm tot și în felul ăsta nu se va mai putea transmite virusul atât de simplu, atât de ușor.

Numai că, numai că, atenție, noi am avut o problemă. Problema a constat în prezența testelor, a personalului calificat, a numărului de testări zilnice și a rezultatelor care, în general, sau într-o mare parte au fost fals pozitive. Și, acum normal că, iată, după șase luni de restricții... ”

Testele fals pozitive, așa cum s-a arătat în ultima perioadă, inclusiv în Suedia, unde s-au depistat peste 3000 de teste fals pozitive, sunt în continuare puse în operă și declarate ca fiind reale, precise, exacte și oamenii suferă din cauza acestor teste, care de pildă, în momentul în care cineva a spus domnule, eu vreau să mă mai testez odată, nu, domnule, dumneata ai covid și te duci și stai acasă.

Stai acasă două săptămânii și după aia o să vedem noi poate o să te mai testăm. Unii dintre ei nici măcar nu au mai fost testați, după două săptămânii nu i-a mai interesat pe nimeni de ei, nici pe DSP, nici pe nimeni.

Nu noi nu respectăm regulile, nu noi am făcut petreceri în pandemie, nu noi am fumat trabucuri și am băut whisky în Guvernul României, nu noi suntem aceia care au făcut tot felul de nenorociri. Noi am făcut proteste și la aceste proteste arătați-mi un singur om care s-a îmbolnăvit...

În concluzie, de unde știm noi că în România s-au îmbolnăvit câți spun ei că s-au îmbolnăvit, sau de unde știm noi că astăzi avem 3500 de infectări, de noi infectări sau de repetări ale testelor? Câți asimptomatici sunt în acești 3500? Dintre asimptomaticii ăia, care astăzi sunt 3500, câți sunt falși pozitivi? Numai ăia care se vor retesta și vor avea norocul și posibilitatea să facă asta, altfel ceilalți vor rămâne cu stigmatul ăsta, domnule am avut covid, sau ai avut covid.

În România, așa cum arătau statisticile anterioare covidului, existenței covidului erau șapte sute și ceva de morți pe zi, în care cel puțin două sute mureau de infecții pulmonare, respiratorii și așa mai departe, chestiuni la o adică se asociază într-o manieră destul de suspectă cu covidul. De unde își trag ei acești decedați cu covidul.... ”

România TV a fost amendată cu 5.000 de lei. Propunerea a venit din partea lui Radu Herjeu și a fost votată de Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Oana Dincă, Orsolya Borsos, Nicolaie Bălașa și Gabriel Tufeanu. A mai existat și o propunere de 10.000 de lei din partea Dorinei Rusu, dar nu a trecut.

Luis Lazarus, emisiuni săptămânale la Inedit TV

Luis Lazarus, invitatul de la România TV, are și o emisiune săptămânală, însă la un alt post TV - Inedit TV, care a obținut, săptămâna trecută, prelungirea licenței de emisie.

Parte a membrilor CNA au fost sceptici atunci:

Nu e suficient că are microfon la România TV, i s-a mai dat și o televiziune întreagă”, a spus Radu Herjeu, în ședința CNA.

E ceva îngrozitor! Nu pot să consideri o televiziune ca asta drept o televiziune serioasă”, a comentat și Dorina Rusu.

Luis Lazarus a fost săptămânile trecute la CNA și a cerut prelungirea licenței pentru Inedit TV, post pe care l-a ajutat să supraviețuiască pe piața media. Va avea trei zile pe săptămână emisiuni la acest post, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

„Se va încadra în limitele legalității și legilor audiovizualului”, promitea încă din august Lazarus în fața membrilor CNA (atunci a venit prima dată Inedit TV cu cererea, d.

De altfel, tot atunci Dorina Rusu trăgea un semnal de alarmă cu privire la teoriile conspiraționiste pe care le expune Lazarus: „Sunt puțin îngrijorată pentru că știind ce emisiuni ați făcut dumneavoastră, să nu transformați acest post tv într-o televiziune de tip OTV, cu lucruri senzaționaliste”, spunea în august Dorina.

Ce spune Legislația:

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:
a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;
b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

CITEȘTE ȘI: Luis Lazarus revine! Va avea propriul show. Și promite: "Se va încadra în limitele legalității"

CITEȘTE ȘI: Luis Lazarus se întoarce! Cu emisiuni săptămânale la un post. CNA i-a prelungit licența pe încă nouă ani

 

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Jumate din cancerul din Romania e reprezentat de parlament iar cealalta jumate de CNA. Au dat si ei de ochii lumii o amenda de 5000 lei pe care aia si-o scot din 3 reclame la medicamente .
  • Lazarus e practic OTV!!!
    Doamneee, toti stiu ca era acel "director de programe" al OTV-ului. El e cel care facea banii pentru iachturile lui DD.
    Are televiziune? Mda.
  • Interesant.Astia cu audienta mare iau pe mizeriile astea 5000 iar Nasul cu audienta microscopica si 3...40000
    Da ma rog,ei stiu mai bine...Dar pe dansa o cheama (si) Roxana?

Trimite un comentariu