Skip to main content

Realitatea Sportivă, lansare amânată din cauza pandemiei. Nu vom avea în acest an noul post de sport

 
Claudiu Giurgea (coordonatorul proiectului)
Claudiu Giurgea (coordonatorul proiectului)

Pandemia de Covid-19 amână lansarea postului Realitatea Sportivă, cu câteva luni. După ce iniţial trebuia să se vădă din luna octombrie, termenul a fost amânat pentru 1 decembrie, iar acum a fost avansată o nouă perioadă: începutul anului viitor, după cum a declarat Claudiu Giurgea (coordonatorul proiectului) pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Giurgea a explicat motivul şi a mai dat câteva detalii despre noua staţie TV.

Un detaliu interesant legat de planurile legate de televiziune: postul Realitatea Sportivă intenţionează să "se înscrie şi în cursa pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1" (n.red. drepturile sunt deţinute de firma EAD până în 2024).

Claudiu Giurgea: „Principalul motiv pentru care lansarea nu va mai avea loc pe 1 decembrie este legat de pandemie. Mai exact, din cauza pandemiei echipamentele de care aveam noi nevoie nu au fost livrate la timp.

Nu a fost stabilit, încă, un nou termen pentru că totul este în funcţie de echipamentele care încă n-au ajuns. Totuşi, cred că undeva la începutul anului viitor ar trebui să lansăm proiectul”, a spus Giurgea.

Reamintim că la finalul lunii iunie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat două licenţe TV pentru posturile Realitatea Star şi Realitatea Sportivă. Ambele canale vor fi HD şi 4K. Tot atunci, oficialii Realitatea spuneam că posturile vor emite din octombrie, lucru care nu s-a mai întâmplat.


Citeşte şi: CNA a votat. Realitatea îşi face două posturi. Ce fel de staţii? După Antena Stars, vom avea şi Realitatea Star. Tot de monden


Vor veni nume mari din presă, dar nu pot da nume încă

Claudiu Giurgea a vorbit, pe scurt, despre cum va arată staţia. A spus că e echipă e aproape conturată şi că se vor alătura nume noi, dar pe care nu le poate încă dezvălui.

  • Proiectul e creionat. Vom respecta grila pe care am depus-o la CNA, când am obţinut licenţa.
  • Echipa făcută, în proportie de 95%. Vor mai veni şi oameni din alte parţi. Sunt nume importante din mass-media românească, dar pe care încă nu le pot dezvălui.
  • Avem şi jurnalişti tineri cu care lucrăm deja la Realitatea Plus. Încercăm să creştem o nouă generaţie de jurnalişti. Sunt puşti veniţi de pe băncile şcolii.

Ne vom înscrie şi în cursa pentru drepturile de Liga 1

A vorbit şi despre conţinutul pe care îl va avea noul post. În principal, se va axa pe competiţii care „nu sunt promovate foarte mult la noi”, după cum a spus chiar el. De asemenea, a mai spus că Realitatea Sportivă se va înscrie şi în cursa pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1.

Ce se va vedea pe noul post TV:

  • Vom aduce şi competiţii. Ne vom axa, în primă fază, pe sporturile care nu sunt foarte vizibile la noi în ţară, care au multi fani, dar nu sunt promovate încă.
  • Intenţionăm să ne înscriem şi în cursa pentru drepturile de Liga 1, când se termină actualul contract.
  • Vom avea campionate de baschet, de fotbal sau de volei. Ne vom axa şi pe sectorul de tineret din fotabal, care înca nu e exploatat. Mai ales, ţintesc şi un sector la care eu ţin: fotbalul judeţean. Vreau popularizăm şi acest sector, care are propriul lui farmec.
  • Vor rămâne şi ştirile cu modele de Instagram. Nu e o zonă de cancan, ci e un trend pe care noua generaţie, cea cu Instagramul în braţe, l-a acceptat. Consumul de presă sportivă pare în scădere, în rândul noilor generaţii. De aceea vrem să ţinem acest public.
  • Nu înseamnă că vom avea doar modele despre Instagram, dar trebuie să ne adaptăm tendinţelor. Se presupune că privitorul a consumat deja ştirea pe online, iar noi trebuie să aducem ceva nou.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • flaushatu flaushatu
    @roby - nu ti-ai luat pastilele? Zat!
    Pentru transmiterea campionatelor judetele vor cumpara 2-3 telefoane performante din seria J,
    Ma mir ca nu sufla un cuvant despre JUDO.
  • Roby Roby
    Iar umiliți 11 rating chefi

    Iar Antenuta umilita joi vineri sambata si duminica... Si luni seara stirile pro au umilit obositorul antenist
  • Roby Roby
    Iar umiliți 11 rating chefi

    Iar Antenuta umilita joi vineri sambata si duminica... Si luni seara stirile pro au umilit obositorul antenist
  • George George
    si daca e vorba de cooptarea echipei de la Telekom.....care nu se simte foarte bine la Look?!
  • Mile Mile
    Iar umiliți 11 rating chefi
  • Adi Adi
    Dumnezeule Mare! Pe ce planetă trăiesc oamenii aia care conduc Realitatea? Cum sa lași un personaj ca Giurgea să se ocupe de ceva? De orice. Are cineva curaj sa faca pariu ca nu se va face acest post nici intr-un an de acum înainte?
  • ddd ddd
    Îmi aduc aminte întrebarea lui Radu herjeu la afirmația lui Giurgea că în 6 luni dau drumul herjeu A spus că și Sârbu a promis la fel și de fapt nu aveau echipamente Giurgea răspunde avem deja echipamentele decât să dăm drumul Nu se va pune problema să se repete situația Domnului Sârbu

    se poate găsi ședința pe canalul de YouTube al Consiliului sau chiar articolul din pagina de media pentru cine nu își mai aduce aminte
  • Radu Radu
    Io nu pricep ce sustine individul asta ca vor transmite. Care sporturi care nu sunt promovate aici ?! Cu ce bani ?! Orice licenta pt difuzarea unei competitii costa niste bani. Adesea multi. O sa transmiti meciuri de la judeteana ?! Pai unde pui camerele geniule ? Sunt terenuri care n-au nici macar un copac pe margine. Orice transmisie, cu cel mai prapadit car din Ro, costa de la 8 - 10.000 de euro in sus. Logistica, deplasare, oameni, comentatori, satelit etc. Astia nu stiu pe ce lume traiesc.
  • Silviu Silviu
    Inca un post de sport. Nu ca nu ar mai fi vreo 13 posturi românești de sport
  • Unul Unul
    Ce echipamente..vorbeste numai prostii acest baiat cuminte, care nu iese din cuvantul stapanilor..Pacuraru/Genoveva..ei nu au bani nici macar pentru plata chiriei in cladirea unde isi desfasoara activitatea, Willbrook Platinum..unde angajatii sunt nevoiti sa si tina autoturismele proprii parcate in DN1..unde masinile de servici pun in pericol zilnic viata celor care isi desfasoara activitatea pe teren..s.a.m.d...el vorbeste de cladiri si echipamente noi??!!?..Incredibil.
  • ONe ONe
    Vor ramane si stirile cu modele...
    Felicitari,ati devenit satelitul stirilor sportive de la PRO!

Trimite un comentariu

sus