Skip to main content

CNA a votat. Realitatea îşi face două posturi. Ce fel de staţii? După Antena Stars, vom avea şi Realitatea Star. Tot de monden

 
CNA a votat. Realitatea îşi face două posturi. Ce fel de staţii? După Antena Stars, vom avea şi Realitatea Star. Tot de monden

„Familia" Realitatea se măreşte cu două posturi noi de televiziune: unul de sport şi unul monden. Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat azi două licenţe TV pentru posturile Realitatea Star şi Realitatea Sportivă.

Publicitate

Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi pentru ambele licenţe.

Pe ce firmă sunt luate licenţele? Cât se va investi în cele două staţii?

Firma care a obţinut licenţele este PHG Media Invest. Compania este deţinută de Păcuraru Daniela-Madi, soţia lui Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus). Printr-o altă firmă cu nume asemănător - PHG International Security - Daniela Păcuraru s-a mai ocupat şi de logistica Realitatea TV, în urmă cu câţiva ani.

În cele două noi televiziuni se vor investi, potrivit datelor prezentate la CNA, 800.000 de euro.

  • Proiectul Realitatea Sportivă este coordonat de Claudiu Giurgea (cel care prezintă tronsonul din sport Realitatea Sportivă la Realitatea Plus), iar emisia ar trebui să înceapă în luna octombrie, după cum a declarat acesta în şedinţa de astăzi.
  • Pe de altă partea, şefa proiectului Realitatea Star este Nicoleta Cone (realizatoare de talk show politic) şi ar trebui să emită tot din octombrie.

Un alt aspect de notat: ambele posturi - Realitatea Sportivă şi Realitatea Star - vor fi HD şi 4K. Realitatea Plus, postul de ştiri actual, emite, momentan, în format SD.

Dacă la Realitatea Plus, Cozmin Guşă este acţionar (deţine jumătate din postul de ştiri), în cazul celor două licenţe noi obţinute astăzi nu mai are nicio implicare.

De altfel, Guşă s-a depărtat tot mai multe de Realitatea, unde „nu mai este patron, ci doar acţionat”, după cum a spus el într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Discuţiile de la CNA. Peste 100 de angajaţi fiecare post

În şedinţa de astăzi au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi Realitatea: Mihaiţă Avram, Nicoleta Cone, Claudiu Giurgea şi un avocat de la cabinetul Cuculis şi Asociaţii.

Aceştia au discutat despre structura de programe, angajaţi, sediu şi obiective.

Posturile vor avea acelaşi sediu şi peste 100 de angajaţi fiecare, după cum au spus reprezentanţii Realitatea.

Realitatea Star nu va fi ca Antena Stars

Nicoleta Cone, şef de proiect Realitatea Star:

„Ne adresăm oamenilor care refuză să se mai uite la televizor, care s-au refugiat în online. Dorim să-I aducem în faţa televizoarelor.

Blogurile şi vloggurile promovează false modele, iar lumea s-a desprins mult de realitate prin refugiul în seriale.

Ne adresăm unui public urban, feminin, cu o situaţie materială bună. Este acest public în căutarea unui monden tratat corect, fără scandal.

Am dori să descoperim vedete adevărate şi personalităţi. Ne gândim la valori autentice."

Radu Herjeu, membru CNA: Nu aş vrea să reinventaţi Vulpiţa. Trebuie să vă gândiţi bine cu abordaţi situaţia, dacă nu vreţi să ajungeţi acolo.

Cristina Pocora, membru CNA: Va fi ca Antena Stars?

Nicoleta Cone: Nu va fi ca Antena Stars. Nu e pe piaţă ce vrem să facem noi.

Realitatea Sportivă, un nou post sportiv printre alte 15: „Vrem publicul care evită scandalul”

Claudiu Giurgea:

„Proiectul se vrea o altfel de televiziune. Vrem să le demonstrăm tuturor că în România nu există doar fotbal. Mai sunt 15 televiziuni de sport, care difuzează doar fotbal.

Ne adresăm altui public, care a fugit de pe TV şi e interest şi de alte competiţii. Nu o să ignorăm fotbalul, care rămâne sportul rege.

Vom încerca să promovăm tineretul şi juniorii. Vom încerca să promovăm puştii şi speranţele pentru sportul românesc. Ne plângem că nu avem viitor în sport, dar nici nu încercăm să-i căutăm.

Nu încercăm să mergem pe maidane sau la sate să-i căutăm. Noi vom vrea să-i promovăm şi pe ei, dar nu o să ignorăm nici restul evenimentelor din sport.

Ne adresăm publicului care evită scandalul şi cancanul."

Radu Herjeu:

„E mult mai greu să faci 24 din 24 un program despre sport pe baza unor reportaje, decât pe baza unor meciuri de fotbal.

Veţi avea o astfel de echipă capabilă să creeze conţinut pentru 24 de ore?"

Dorina Rusu:

„Am văzut în proiect că sunt peste 100 de angajaţi. Nu vreau să comentez, de unde aveţi bani să îi plătiţi?

Zic asta pentru că Realitatea Plus a avut ceva probleme cu plata salariilor în pandemie.

Claudiu Giurgea:

„O să răspund ambelor întrebări. Ne leagă brandul şi grafica de Realitatea Plus, dar suntem două firme diferite.

Avem discuţii cu oameni, chiar şi cunoscuţi, care sunt pregătiţi să se alăture. Vom încerca să luam şi oameni care ies de pe băncile facultăţii. Vrem să refacem acea şcoală de jurnalism care a fost la Realitatea cândva.

Sediul celor două televiziuni va fi comun, dar fiecare va avea etajul său. Vor avea angajaţi diferiţi.

Sunt şeful proiectului Realitatea Sportivă. Am vrea să începem în octombrie 2020 să putem fi funcţionali.

Dorina Rusu: Am văzut că doamna Păcuraru e implicată într-un proces

Tot în şedinţa de astăzi s-a discutat şi despre situaţia acţionarului majoritar - Păcuraru Daniela-Madi - care ar avea calitatea de martor într-un proces.

Dorina Rusu:

„Am văzut în presă că doamna Păcuraru este implicate într-un dosar. Ce impact va avea dacă procesul va lua o turnură proastă?

Mihăiţă Avram:

„Este un dosar, dar are calitatea de martor. Nu are implicaţie în faptele cercetate. Doamna Păcuraru nu are probleme."

Cum arată sigla Realitatea Star

Realitatea Plus, urmaşa Realitatea TV. Emisia mutată după ce a pierdut licenţa

Actualul post Realitatea Plus este urmaşul direct al Realitatea TV

Anul trecut CNA a respins prelungirea cu nouă ani a licenţei televiziunii de ştiri Realitatea TV, pentru că nu a depus certificatul fiscal. Ulterior, emisia Realitatea TV s-a mutat pe Realitatea Plus (o licenţă pe care Cozmin Guşă o avea din 2015).

La câteva săptămâni distanţă Realitatea Plus a intrat în grilele tuturor cabliştilor, iar de la începutul acestui an şi în lista must carry, a celor care trebuie preluate obligatoriu de către cablişti.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • conu nicolae conu nicolae
    S=a dat comanda de 10 telefoane capabile sa filmeze 4k, iar cei 100 de oameni vor lucra pe baza de voluntariat. Ce e asa de greu de inteles?
  • Tematica Tematica
    Angajații sunt supărați

    Mile e suparat ca nu mai poate sa pupe Antenuta , dezastru in audiente , ha ha ha
    Miercuri 24 iunie pe toata ziua pro 25% share iar antenuta doar 16%
    Joi 25 iunie pro 24% iar antenuta doar 15% jumate , ha ha ha
  • Sherlac Sherlac
    Vulpita e una , toți încearcă să copieze

    A si aparut indragostitul de Vulpita sa o apere
  • Bogdan Bogdan
    Antena Stars a murit. Traiasca Antena Stars.
  • Mile Mile
    Angajații sunt supărați
  • Liviu Rebreanu Liviu Rebreanu
    1. Urmeaza campania electorala.
    2. Toti isi fac canale de sport 4k pentru ca liga lu mitica trebuie transmisa in toata "splendoarea" ei.
    3. Antena star este si de succes mega universal, de asta s-au gandit astia ca vor si ei o lingurita din borcanul cu laturi.
    Serios, ei nu sunt in stare sa aiba o televiziune de stiri de calitate si vor si alte canale? Cum vor transmite 4k, in SD sau cu rezolutie mai joasa? Intreb asta din moment ce spun ca vor retransmite pe Gusa din mega de succes irealitatea? Sunt apsurzi, la fel ca emisiunile cu Oreste si intrarile lu Gusa consultantul in nimic. Televiziunile de stiri la noi in Romania sunt niste trompete cu care infractorii din parlament isi manipuleaza turma. Cineva mai sus spunea de Antena3 si digi24 ca sunt nu stiu cum... La antenuta se pupa psd, la digi se manipuleaza grosolan despre piata energiei si in functie de cum bate vantul pe la servicii... De rtv, b1, realitatea si care o mai fi nu ma obosesc sa spun nimic pentru ca sunt niste maghernite cu salahuri cu ciomegele pregatite gata sa dea la gioale in functie de la cine vine plasuta... De mult am renuntat sa ii mai iau in serios, la fel si gazetele de agenda. Fac ceva pe ele de stiri. In toamna se termina contractul si nu mai prelungesc cu pachetul de televiziune, nu merita pentru cat ma uit.
  • INSIDER INSIDER
    Dacă canalul de ştiri e la ora actuală o manea, oare cum vor fi celelalte două anunţate azi, cu Dana secretara la cârmă? O familie de scăpătaţi care a ajuns prin mijloace oneroase să pună mână pe un fost canal de ştiri, pe care îl folosesc să-şi facă treburile murdare. Credeţi că promovarea surorilor sister pe post va fi fără urmări? Alexandra, a mai mare, apărătoarea tradiţiilor româneşti, tinde spre Parlament şi probabil va ajunge, prin graţia unui alt infractor, Miron Mitrea. Iar cealaltă, Anamaria, după ce a fost purtată prin toate segmentele orare, acum face o pastilă vomitivă - cia, cia, o demonstraţie de *** ***. Dar este prea puţin pentru verva şi aplombul tinerei aspirante şi atunci fata lu’ tata primeste un canal de televiziune la cheie, realitatea star.

    Cât despre noile studiouri, nimic, nada, vrăjeală. Mutarea sigură era anunţată pe 1 ian 2019, aşa a rămas. Atunci se punea problema de a înjumătăţii redacţia că nu aveau loc toţi în noul sediu. Ei bine, în afară de pereţi, aşa-zisul studio e doar proaspăt zugravit şi atât. Fără scule, cu finisaje executate de şoferii firmei, cu încropeli care încalcă toate normele, platourile nu vor fi niciodată fucţionale.

    Oricum, la ora actuală în Realitatea domneşte haosul. Nichita şi Băncuţă, cele două curele de transmisie ale ordinelor lui jupân Maricel, *** care şi-au atins gradul maxim de incompetenţă. Peste răcnetele editoriale ale lui Maricel se suprapun nazurile celor două prinţese, fetele lui tata, şi să te ferească sfântul să ai vreo opinie, că pa, poţi să pleci liniştit.

    Domneşte o atmosferă de fanar. Cu cât eşti mai prost şi mai servil, cu atât ai mai multe şanse de supravieţuire. Nichita, Băncuţă, Giurgea, Muzgoci, Cone, *** fideli ai familiei şi artizanii noi politici editoriale, sper să ducă postul spre noi culmi ale audienţei. În prezent, în zilele bune, Realitatea face o audienţă all day de 0,1, asta înseamnă cam 10.000 de oameni. Pentru că “atunci când ești prost, tu nu știi, e greu doar pentru cei din jur”
  • Nicu Nicu
    Vor fi posturi pentru maxim 100.000 de telespectatori...si atunci: se merita? Ca sa nu mai vorbim de datoriile la stat... din pacate CNA trebuie sa judece pe niste legi proaste si astfel obtin licente.
  • Whatever Whatever
    Dar nu-i intreaba nimeni cand isi platesc datoriile ? nu ar trebui sa aiba voie sa deschida alte posturi pana nu platesc tot.
  •  Andrei Andrei
    Doamne cine a ajuns să vorbească de 4K.Emit din niște *** pe care le numesc "studiouri" și ne zic ei acum de 4K.Singurele televiziuni care arată a televiziuni de 2020(strict din punct de vedere grafic și tehnologic) sunt Antena 3 și Digi.În rest,toate televiziunile de știri arată sărăcios,nu pentru ca nu e există bani ci pentru că se vrea o investiție minimă.Acum,jurnalism adevărat s-ar putea face și în platourile alea(nu că s-ar face) însă cred că dacă există interes pentru actul jurnalistic,există și pentru partea vizuală.Interesul se vede din sigle.Dar trecând de asta.Ce fel de "monden"vor să faca ei?Show bizz ul românesc e ăla de pe Antena Stars.Bun,rău...ăla e.Sigur,la început Antena Stars s-a vrut un fel de E! românesc.Le-a ieșit doar cu emisiunea cu Prodanca și Reghe.În rest,mai au mult de lucru.Dacă cu Realitatea Plus nu reușesc deseori să treacă peste Antena Stars,cum ar putea cu Realitatea Star asta? :))...cât despre postul de sport....Inutil în contextul ăsta.Sunt atâtea posturi de sport dintre care 2 4K.Mă rog,Digi nu e de sport dar difuzează multe competiții sportive.Poate la nivel de imagine o să iasă în evidență că fac ceva nou după zeci de ani,altceva decât să schimbe obligat numele unui post,dar ca model de afaceri,nu cred că ar avea rezultate.De nici un fel.
  • Benny Benny
    Din câte am citit pe acest site, acționarii celor două șaormării tv sunt aceiași inși care au încercat să țepuiască statul făcând contracte de "voluntariat" oamenilor trimiși în șomaj tehnic pe starea de urgență. Iar alde Giurgea și Avram, niște nimeni în drum și-n branșă, bat câmpii cu grație despre investiții de sute de mii de euroi. Așa promitea și Gușă anul trecut 50 de milioane $ pentru susținerea media, ba despre Realitatea Plus aburea lumea prin 2015 că va fi un fel de CNN în Balcanii de Vest. Și s-a ales praful!
  • Omar Omar
    Doamne, Dumnezeule cat de jos a ajuns Realitatea! Nu a mai ramas nimic din echipa, din concept, din spiritul Realitatii de acum 10-12 ani. Ala era un trust de presa, asta e bisnitareala media. Ce sa inteleaga actualii patroni din jurnalism, ca ei apreciaza scoala vietii? Iar pentru doamna Cone un mesaj scurt: aia care au migrat in online fac parte din publicul educat- high income, high education, nu sunt pensionarii cu 8 clase care se mai uita seara la Realitatea, fara s inteleaga ceva. Ailalti au plecat scarbiti de tocmai de mizerii gen Vulpita, suse pe bani, sezatori cu Hoandra si Gusha sau chilotii Biancai Dragusanu. Da oricum, la asa patronat, asa continut...hai cu Taraf News, ca o fi o zona de stiri si pe segmentul ala...
  • R R
    Unde sunt audientele pe luna mai cu topul de divertisment,stiri,filme,talk sho-uri?? Ati uitat de ele?
  • Mile Mile
    Vulpita e una , toți încearcă să copieze
  • Adi Adi
    Doamne Dumnezeule Mare! Claudiu Giurgea a ajuns să prezinte un proiect la CNA! Asta chiar e de noaptea minții! Auzi, vorbește despre jurnalism. Te doare capul!

Trimite un comentariu

sus