Skip to main content

Antena 3, pedepsită "dur" pentru ce a spus Bittman pe post şi pentru o burtieră cu Patriarhul Daniel: a luat o ...atenţionare

 
Captură Youtube
Captură Youtube

CNA. Afirmaţiile făcute de Dan Bittman la Antena 3 i-au adus postului o "pedeapsă dură" de la CNA. O ...somaţie. Adică o atenţionare. Aceeaşi atenţionare a fost făcută şi pentru o burtieră pusă de Antena 3 despre Patriarhul Daniel.

Publicitate

Burtiera care spunea că Patriarhul a fost "ameninţat cu execuţia", derapaj despre care a scris şi Paginademedia.ro, aici.

Ce a spus Bittman în emisiunea lui Gâdea, pe 21 octombrie?

Eu cred că România a devenit o ţară cobai. Noi am devenit o ţară cobai. Ni se trimit vaccinuri, se fac pe cobaii noştri.Ni se trimit nu ştiu ce... se fac pe... ni se fac alegeri trucate, cobai.

Ni se implementează instituţii, cobai. În foarte multe cazuri, România a devenit o ţară cobai. Îmi pare rău că trebuie să spun asta. Îmi doresc să apară lideri adevăraţi, care să-şi iubească poporul, nu să-i privească de la înălţimea Mercedes-ului, ci să stea acolo cu oamenii ăia, dacă vor într-adevăr şi dacă au vreo treabă cu poporul.”

Cântăreţul a vorbit în acea emisiune despre restricţiile din România, dar şi despre cât de adevărate sau nu sunt cifrele furnizate de autorităţi privind numărul de cazuri de coronavirus din România.

De asemenea, Antena 3 a primit o sancţiune şi pentru burtiera din 28 octombrie, din cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”. S-a scris pe o burtieră „Patriarhul, ameninţat cu execuţia”. Gâdea se referea, de fapt, la un articol din Newsweek despre un posibil dosar al Patriarhului Daniel.

Citeşte şi: DERAPAJ. „Patriarhul României, ameninţat cu execuţia” sau „Atentat eşuat la Patriarhul Daniel” - Antena 3 şi Evz, două titluri de click-bait

Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei:

”Ce scrie acolo? “Este posibil ca dosarul de securitate al Patriarhului Daniel să nu fi fost ars în 1989”, la 24 de ore după ce Patriarhul şi-a permis să facă ceea ce face un cap al Bisericii, al Bisericii Ortodoxe în speţa aceasta. Să vorbească, să apere ceea ce are de apărat, „mulţi ani s-a vehiculat faptul că dosarul Patriarhului Daniel de colaborator al Securităţii ar fi fost distrus în decembrie 1989.

Potrivit unui proces verbal aflat în arhivele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Dosarul însă ar putea fi intact. În 2007, Mircea Dinescu, fost membru”...nu ştiu ce. Ok, ne oprim aici. Care e informaţia? Că are un dosar? Că a avut un dosar? Că ar fi făcut lucruri greşite? Nu, nu există niciun fel de probă, niciuna, zero, nada, niciuna, dar se reia o poveste foarte veche, unde nu a existat niciodată, niciun fel de dovadă.

Niciun fel de dovadă, tocmai pentru a arăta că cine vorbeşte noi ne ocupăm de el. Mulţi ani s-a vehiculat faptul că dosarul Patriarhului Daniel de colaborator al Securităţii – vedeţi cum se formulează...s-a vehiculat, ce s-a vehiculat, s-a spus, adică nu a fost o dovadă, s-a vehiculat, fără probe, fără nimic, că dosarul Patriarhului Daniel de ce? De colaborator al Securităţii ar fi fost distrus. Şi e un proces verbal, da? Dosarul ar putea să fie intact. Cum? Este intact, avem dosarul, avem vreo dovadă , avem vreo probă? Nu, ar putea fi intact.”

Radu Herjeu a propus somaţia publică pentru Antena 3. Toţi membrii CNA au votat pentru.

Ce spune Legislaţia:

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

Art. 65 - În emisiunile de ştiri şi dezbateri, radiodifuzorii trebuie să respecte următoarele reguli:

c) titlul afişat pe ecran să reflecte cât mai fidel esenţa faptelor şi datelor prezentate în acel moment;

Citeşte şi: DERAPAJ. „Patriarhul României, ameninţat cu execuţia” sau „Atentat eşuat la Patriarhul Daniel” - Antena 3 şi Evz, două titluri de click-bait

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    Emisiuni cu comentarii si burtiere tendentioase si false NU inseamna libertate de exprimare ci o manipulare josnica a oamenilor Dar atit A3 RTV TVR si mai nou Aleph sint fara dubii aservite psd Stiind si cine ii patroneaza nu-i greu sa te prinzi ce interese au Daca si-ar schimba stilul vor muri de foame pentru ca ei nu spun nimic profesional doar musca
  • un privitor un privitor
    alooo...cna-ul....livertatea de exprimare unde este?
  • Radu Radu
    @Ana. Uite ca nu exista. Ceea ce afirmi tu reprezinta un ideal. Realitatea e diferita. Ori dosarul a disparut, ori inca nu a fost declasificat. Am cerut la Cnsas dosarele unor personae, care prin functia si activitatea lor nu aveau cum sa nu aiba dosare. Mi s-a spus ca nu sunt. In privinta Patriarhului exista interes sa se mentina starea asta de incertitudine tocmai pentru a I se terfeli imaginea.
  • Ana Ana
    Toate dosarele instituțiilor militare au fost fotocopiate- pana la nivelul anului 2002, iar ulterior digitalizare. Aceasta este procedura oriunde în lume. Nimic nu se pierde, nimic nu se distruge cu adevărat. Au fost predate și în anumite cazuri distruse, DOAR copii fizice, de hârtie... Esențialul a rămas.... Deci, TOATE dosarele EXISTĂ ☠️
  • Mile Mile
    Păi si ce, dreapta a castigat
  • Adi Adi
    Dacă nici acum când s-a schimbat puterea politica, nu se va schimba ceva și la CNA, vom suporta în continuare aceste televiziuni protejate de CNA. Si ele, televiziunile, vor face in continuare ce vor. Pentru că li se permite. Simplu.
    Poate realizează cineva la USR,PNL, cât rău face acestei tari instituția numita CNA!
  • zf zf
    De ce-l mai baga televiziunile in seama pe nenea asta penibil? El isi indemna fanii sa nu poarte masca, dar el purta masca peste tot, lol.

    Daca e asa foame de bani, baieti, pt. ca nu va mai cheama primariile PSD la concerte... de ce nu va apucati de altceva? ***, luai mii de euro pe 30 de minute de cantat la evenimentele PSD, de ce nu ai investit o parte din banii aia? Mi se pare odios si totodata FOARTE PARSIV cand vad un om care e evident ca intelege faptul ca virusul exista (de vreme ce el poarta masca peste tot), dar nu ii convine ca reglementarile ii afecteaza incasarile, asa ca ii indeamna pe prosti sa boicoteze ei in numele lui. Un penal de cea mai joasa spetza acest Bitman.
  • Specialistu Specialistu
    Dati,va rugam audientele de aseara din prime time sa vedem cine a câștigat ,Pro tv sau Antena 1 cu filmul Hercule

Trimite un comentariu

sus