Skip to main content

Ionuț Cristache acuză postări pro-PNL pe Facebook. Oficialii News.ro și Newsweek: “Promovăm știri diverse, nu numai cu PNL”

 
Ionuț Cristache acuză postări pro-PNL pe Facebook. Oficialii News.ro și Newsweek: “Promovăm știri diverse, nu numai cu PNL”
Foto: Inquam Photos

Realizatorul TVR Ionuț Cristache acuză publicațiile Newsweek și News.ro că au sponsorizat zeci de știri pe Facebook având ca subiect PNL. De cealaltă parte, oficialii celor două instituii de presă spun că pe Facebook sunt postate știri din toate domeniile și partidele și că jurnalistul Ionuț Cristache a pus doar “o selecție”.

Publicitate

Detalii, în continuare:

“Cei de la News.ro își cheltuie resurse financiare pe tot ce înseamnă predicat de campanie al PNL”, a scris Ionuț Cristache pe Facebook. În altă postare, scrie despre Newsweek că “isi cheltuie banii pentru a promova campanii pozitive de facebook, titluri laudative la adresa PNL si , deopotriva, arunca bani pe campanii de denigrare USR-PLUS!”

“Ce interes are o publicatie chipurile indepententa si echidistanta sa promoveze partidul de guvernamant si sa atace un alt partid?”, se întreabă Cristache.

Realizatorul TVR publică zeci de fotografii cu postări cu știri News.ro și Newsweek, știri cu subiecte legate de PNL, pe care cele două publicații le-au sponsorizat pe Facebook.

Sponsorizăm zeci de postări cu potențial de trafic

Ce spun oficialii Newsweek și News.ro? Paginademedia.ro a discutat cu Sabin Orcan (NewsWeek) și cu Orlando Nicoară (News.ro).

“Avem lunar un buget pentru a ne promova știrile pe Facebook”, spune Sabin Orcan. “Sponsorizăm zeci de postări cu potențial de trafic”, continuă el. “Ionuț Cristache a făcut doar o selecție cu anumite postări”, declară oficialul Newsweek.

“Newsweek are contract cu PNL pentru publicitate electorală – interviuri, articole marcate ca atare, dar asta nu are nicio legătură cu postările de pe Facebook. Nu folosim bani de la PNL ca să sponsorizăm știrile pe Facebook”, mai spune el.

“Noi decidem ce promovăm. Evident, dată fiind linia NewsWeek, nu vom promova PSD. Dar, ca să fie clar, banii din publicitatea electorală nu au nicio legătură cu ce postăm pe Facebook”.

Orlando Nicoară: “Pe pagina News.ro veți găsi știri promovate din toate domeniile”

“Da, PNL are contract de publicitate pentru bannere afisate pe site sau pentru advertoriale. Materialele publicitare sunt marcate cu P”, spune și Orlando Nicoară, News.ro.

De ce atâtea postări sponsorizate cu știri despre PNL?

Orlando Nicoară:

"Decizia despre ce se promoveaza pe facebook este a marketingului, cu sugestii de la publisher. Dacă vă uitați pe pagina de Facebook News.ro veti gasi in fiecare zi stiri din toate domeniile.

V-am trimis articole despre toate partidele care au beneficiat de promovare. Inclusiv in materialul domnului de la TVR apar multe postari care nu au nicio legatura cu PNL."

A influențat contractul de publicitate pentru bannere afișate pe site numărul de postări cu PNL subiect? “Nu!”, răspunde Orlando Nicoară.

“Daca aveti comentarii despre impartialitatea materialelor News.ro, le astept pentru a le comenta impreuna”, a completat Nicoară.

FOTO 1. Capturi puse de Ionuț Cristache, cu materiale PNL

FOTO 2. Capturi de pe contul News.ro, cu postrăi sponsorizate și despre PSD

Despre subiect a scris și Libertatea, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • E de sperat ca după 1 ianuarie 2021 sa îl vedem pe Cristache la coada la AJOFM. Împărțind sandwiciuri cu Livia Șerban Iancu, cu Darvariu, cu Gradea, cu Mircea Radu.
 • @Cristi pai cu cristache e asa,un fel de rade ciob de oala sparta...
  @Geo numai indepedent nu e
  A da,si mie imi apar online destul de multe postari/reclame si de la PSD,uneori mai multe decat de la PNL si clar mult peste cele de la USR+
  Deci remarca asta e putin subiectiva
 • Cristache, ultima trompetă a lui Dragnea, rămas în luptă ca soldatul japonez care nu știa că s-a terminat războiul.
 • Individul a facut niste remarci pe care orice analist on-line independent politic le-ar facut, ca o anumita publicatie on-line - poate sunt si altele - sponsorizeaza publicarea pe Facebook a unui numar foarte mare de articole propagandistice de campanie electorala a PNL. Ma cam indoiesc ca doar marketingul celor de la News.ro decide ce se publica si se plateste pe Facebook. Ori ca banii din publicitatea electorală nu au nicio legătură cu ce se posteaza e Facebook.
 • TVR are reporteri foarte buni, sunt cel putin cinci - sase nume care ar putea face o emisiune de seara excelenta. Ce cauta un mediocru precum Cristache in prime-time e de neinteles!
 • Daca il baga cineva in seama pe Cristache... Individul asta a facut TVR de risul lumii. NImeni nu se mai uita la noi din cauza lui Cristache. De vina sunt Gradea, Darvariu si secretarul Mircea Radu. Indivizii astia trebuie evacuati din TVR
 • el vorbeste ? face propaganda fatisa pro psd la ,, ro 9 ,, cu abonatii lui la mizeria asta de emisiune si asta inca de pe vremea lui dragnea si pe banii nostri Ce salariu are domnu asta ? stie cineva ?

Trimite un comentariu