Skip to main content

Interviu. CTP, după amenda pentru Satană în sutană: Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă!

 
Interviu. CTP, după amenda pentru Satană în sutană: Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă!

INTERVIU Paginademedia. Ce spune gazetarul Cristian Tudor Popescu, după ce a fost amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru articolul Satană în sutană?

Publicitate

"Nu am intenţionat să discrimnez pe nimeni. Nu m-am referit la toţi credincioşii ortodocşi, ci numai la aceia care iau de bună afirmaţia Patriarhului Daniel – Mutat moaşte Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989", a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro.

"Nu am comis, deci, nicio discriminare", punctează gazetarul. "Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă - minoritar, în raport cu marea majoritate creştin ortodoxă - deoarece sunt amendat pentru că am pronunţat o opinie argumentată raţional", a mai declarat CTP.

Detalii, în continuare:

Paginademedia.ro: Consideraţi că în textul dumneavostră este vorba de discriminare?

Cristian Tudor Popescu: Nu consider. Nu am intenţionat să discrimnez pe nimeni. Nu m-am referit la toţi credincioşii ortodocşi, ci numai la aceia care iau de bună afirmaţia Patriarhului Daniel – Mutat moaşte Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989.

De semenea, am calificat ca având un discernământ limitat, de natură să pună în pericol să pună în pericol sănătatea celorlalţi cetăţeni, operaţiunea de a pupa plasticul sub care se află moaştele de către unii credincioşi.

Nu am comis, deci, nicio discriminare. Dimpotrivă, nu cunosc motivarea acestei decizii a CNCD. Eu m-am prezentat în faţa Consiliului şi mi-am susţinut poziţia. Nu am primit niciun contraargument din partea consiliului.

Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă - minoritar, în raport cu marea majoritate creştin ortodoxă - deoarece sunt amendat pentru că am pronunţat o opinie argumentată raţional.

Paginademedia.ro: Când aţi fost la CNCD?

CTP: Acum vreo două săptămâni.

Paginademedia.ro: Ce vi s-a reproşat atunci?

CTP: Nu mi s-a reproşat nimic. Mi-am expus punctul de vedere.

Mi s-a spus că sunt că 800 plângeri la adresa mea. Doar că sunt plângeri, foarte asemănătoare între ele.

Am aflat că sunt două petiţii, din partea a două persoane fizice, în care se afirmă că aş fi vinovat de discriminare şi că se cere chiar condamnarea mea penală.
Nu sunt persoane publice.

Paginademedia.ro: Veţi contesta decizia CNCD?

CTP: Mă gândesc să contest în justiţie această decizie, aşa cum am făcut-o şi în cazul pavianului cu mantie. În acel caz, hotărârea definitivă a instanţei a fost în favoarea subsemnatului, având a-mi plăti daune de un leu CNCD.

N. red: În urmă cu doi ani, Cristian Tudor Popescu a fost amendat de CNCD cu 1.000 de lei pentru că a comparat coafura premierului de atunci Viorica Dăncilă cu un pavian cu mantie. Gazetarul a contestat decizia şi ş avut câştig de cauză.

Citeşte ce a scris CTP în articolul Satană în sutană, amendat de CNDC, aici

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu, amendat de CNCD pentru articolul „Satană în sutană”

Citeşte şi: Povestea Pavianului continuă. Instanţa a anulat amenda dată lui CTP pentru că a comparat coafura Vioricăi Dăncilă cu a unui pavian cu mantie

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Da , popii care au colaborat cu Securitatea si care in 17 decembrie ii trimiteau scrisori lui Ceausescu cu "Calde felicitari" , aia sunt clar Satane in sutane , fara discutie . Nu vad unde e problema.
  • ion ion
    hm.....pana acum catva timp, faceam si publicam comentarii ( critice, dar niciodata injurioase, caci sunt un tip cu bun simt si educat) pe site-ul "Republica" al distinsului CTP ! acum nu mai am acces, pseudonimul si adresa me ip au fost blocate si comentariile critice nu mai apar deloc caci nu sunt in linia lor editoriala ! acelasi lucru la Evenimentul Zilei......al altui mare jurnalist....
    sa fie asta libertatea presei ?
  • Afi Afi
    CNCD e incompetent.
  • Biz Biz
    Cândva acum vreo 20 de ani cetele era sclipitor prin verticalitate și stilul lui direct și zdrobitor, dar anii au trecut iar el a încremenit, verticalitatea s-a transformat în îngustime și fixism. Acum din 2 fraze face paralele cu epoca lui Ceaușescu, poate bătrânețea îl face nostalgic după anii tinereții. Din păcate, desi mai are doze de luciditate, a devenit irespirabil. Mă mir chiar că el se mai suportă așa. Omul care nu zâmbește, degeaba trăiește, parca are bube pe suflet,dacă ne amintim de ce spunea Amza Pellea.
  • Popa Popa
    Pe CTP l-a discriminat bunul simt si *** ***, a luat-o grav pe campii

Trimite un comentariu

sus