Skip to main content

Interviu. CTP, după amenda pentru Satană în sutană: Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă!

 
Interviu. CTP, după amenda pentru Satană în sutană: Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă!

INTERVIU Paginademedia. Ce spune gazetarul Cristian Tudor Popescu, după ce a fost amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru articolul Satană în sutană?

Publicitate

"Nu am intenţionat să discrimnez pe nimeni. Nu m-am referit la toţi credincioşii ortodocşi, ci numai la aceia care iau de bună afirmaţia Patriarhului Daniel – Mutat moaşte Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989", a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro.

"Nu am comis, deci, nicio discriminare", punctează gazetarul. "Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă - minoritar, în raport cu marea majoritate creştin ortodoxă - deoarece sunt amendat pentru că am pronunţat o opinie argumentată raţional", a mai declarat CTP.

Detalii, în continuare:

Paginademedia.ro: Consideraţi că în textul dumneavostră este vorba de discriminare?

Cristian Tudor Popescu: Nu consider. Nu am intenţionat să discrimnez pe nimeni. Nu m-am referit la toţi credincioşii ortodocşi, ci numai la aceia care iau de bună afirmaţia Patriarhului Daniel – Mutat moaşte Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989.

De semenea, am calificat ca având un discernământ limitat, de natură să pună în pericol să pună în pericol sănătatea celorlalţi cetăţeni, operaţiunea de a pupa plasticul sub care se află moaştele de către unii credincioşi.

Nu am comis, deci, nicio discriminare. Dimpotrivă, nu cunosc motivarea acestei decizii a CNCD. Eu m-am prezentat în faţa Consiliului şi mi-am susţinut poziţia. Nu am primit niciun contraargument din partea consiliului.

Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă - minoritar, în raport cu marea majoritate creştin ortodoxă - deoarece sunt amendat pentru că am pronunţat o opinie argumentată raţional.

Paginademedia.ro: Când aţi fost la CNCD?

CTP: Acum vreo două săptămâni.

Paginademedia.ro: Ce vi s-a reproşat atunci?

CTP: Nu mi s-a reproşat nimic. Mi-am expus punctul de vedere.

Mi s-a spus că sunt că 800 plângeri la adresa mea. Doar că sunt plângeri, foarte asemănătoare între ele.

Am aflat că sunt două petiţii, din partea a două persoane fizice, în care se afirmă că aş fi vinovat de discriminare şi că se cere chiar condamnarea mea penală.
Nu sunt persoane publice.

Paginademedia.ro: Veţi contesta decizia CNCD?

CTP: Mă gândesc să contest în justiţie această decizie, aşa cum am făcut-o şi în cazul pavianului cu mantie. În acel caz, hotărârea definitivă a instanţei a fost în favoarea subsemnatului, având a-mi plăti daune de un leu CNCD.

N. red: În urmă cu doi ani, Cristian Tudor Popescu a fost amendat de CNCD cu 1.000 de lei pentru că a comparat coafura premierului de atunci Viorica Dăncilă cu un pavian cu mantie. Gazetarul a contestat decizia şi ş avut câştig de cauză.

Citeşte ce a scris CTP în articolul Satană în sutană, amendat de CNDC, aici

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu, amendat de CNCD pentru articolul „Satană în sutană”

Citeşte şi: Povestea Pavianului continuă. Instanţa a anulat amenda dată lui CTP pentru că a comparat coafura Vioricăi Dăncilă cu a unui pavian cu mantie

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Da , popii care au colaborat cu Securitatea si care in 17 decembrie ii trimiteau scrisori lui Ceausescu cu "Calde felicitari" , aia sunt clar Satane in sutane , fara discutie . Nu vad unde e problema.
  • hm.....pana acum catva timp, faceam si publicam comentarii ( critice, dar niciodata injurioase, caci sunt un tip cu bun simt si educat) pe site-ul "Republica" al distinsului CTP ! acum nu mai am acces, pseudonimul si adresa me ip au fost blocate si comentariile critice nu mai apar deloc caci nu sunt in linia lor editoriala ! acelasi lucru la Evenimentul Zilei......al altui mare jurnalist....
    sa fie asta libertatea presei ?
  • Cândva acum vreo 20 de ani cetele era sclipitor prin verticalitate și stilul lui direct și zdrobitor, dar anii au trecut iar el a încremenit, verticalitatea s-a transformat în îngustime și fixism. Acum din 2 fraze face paralele cu epoca lui Ceaușescu, poate bătrânețea îl face nostalgic după anii tinereții. Din păcate, desi mai are doze de luciditate, a devenit irespirabil. Mă mir chiar că el se mai suportă așa. Omul care nu zâmbește, degeaba trăiește, parca are bube pe suflet,dacă ne amintim de ce spunea Amza Pellea.

Trimite un comentariu

sus