Skip to main content

VIDEO. A fost "Super" la Vocea României, "Greuț" la X-Factor, în pandemie. Experiența unui artist care a fost la cele două show-uri. Megga Dillah.

 
VIDEO. A fost "Super" la Vocea României, "Greuț" la X-Factor, în pandemie. Experiența unui artist care a fost la cele două show-uri. Megga Dillah.

VIDEO. Întrebarea zilei. Cum este să participi și la Vocea României, și la X Factor? Ce diferențe sunt? Răspunde azi, la Întrebarea zilei, Megga Dillah, cântăreț reggae.

Publicitate

La Vocea României, a întors scaunele și a ajuns în echipa lui Smiley. "A fost ca un fel de concediu", spune. La X-Factor, s-a dus în plină pandemie (chiar în sezonul încheiat acum două zile) și a fost "ceva mai greuț" și cu "probleme mari de sonorizare". De ce? Îl lăsăm pe el să povestească.

Megga Dillah despre experiența la Vocea României:

"Experiența a fost super, am învățat mult. De exemplu, n-am studiat canto, eu nu am studii, eu am mers după ureche. Ori acolo ajungând toată lumea din jurul meu aspira să învețe despre note, despre toate cele, și eu eram păi da, dar bine, dar dacă îmi sună bine, îmi sună bine.

Înaintând în emisiune, am mers să iau lecții de canto și s-au văzut îmbunătățiri, îmi era mai ușor să ating niște note, acum nu știu dacă asta se datorează și Alinei Dincă. Ea a fost cea care ne-a coordonat pe noi, echipa lui Smiley. Și acum Alina Dincă am văzut că e în finală la X Factor.

A fost o experiență faină, am băut mult, m-am distrat, oameni faini, oameni cu care am ajuns să fac colaborari pe albumuri, chiar dacă au fost din alte echipe. A fost super. A fost ca un fel de concediu, dar concediu în care și lucrai. N-a fost numai distrație. A fost și de lucru, cam 50-50. Smiley ne-a zis: „bă, distrați-vă cât sunteți aici, nu luați 100% muncă, trebuie să vă și distrați, e un show, nu sunteți la job”.

Megga Dillah despre experiența la X-Factor:

"La X Factor a fost un pic mai greuț. În primul rând, pandemia. Ne-a afectat destul de mult și n-am putut să avem niște preselecții, n-am putut să ne vedem înainte. Noi când ne-am văzut, ne-am văzut direct în concurs. Și a fost greuț, m-am simțit un pic mai greuț.

Eu am fost și în duet cu o piesă de pe albumul meu și am repetat doar două ore. Piesa cantată la X Factor a fost repetată două ore. Am venit în București, am fost la studio și am plătit o tonă de bani și am stat două ore, că mai mult nu-mi permiteam. Și a doua zi am fost în concurs.

Au fost niște probleme de sonorizare, nimeni n-a vorbit despre asta și nu știu dacă am voie să vorbesc. Au fost niște probleme de sonorizare foarte, foarte mari. Eu am prins prima tură, noi am fost primii de dimineață. Și încă nu se rezolvaseră, toată lumea s-a plâns de asta. Am luat patru de NU și viața merge înainte. Am avut câteva săptămâni în care m-am gândit să mă las de cântat.

Mi s-a părut un pic cam dură reacția juraților, adică nu știu, pur și simplu ne-au pus la pământ, noroc că nu s-au difuzat chiar toate răutățile zise de ei. Nu erau fondate, 90% nu erau fondate.

Diferențe între Vocea și X Factor?

La Vocea României eu am venit cu o piesă proprie, și din câte am înțeles am fost primul om din lume de la un concurs care să își cânte o piesă proprie, deoarece la un The Voice nu ai voie să cânți piese proprii. Ori la Vocea României chestia asta a fost foarte embrassed, le-a plăcut lucrul respectiv, dar la X Factor a fost din start un punct în minus. Ni s-a și zis de la început când am ajuns în fața juraților că o să cântăm o piesă scrisă de noi și nu mai știu dacă Ristei sau cine a zis, vă dați seama că ați plecat cu un dezavantaj. Mie asta mi s-ar părea un plus.”

De ce s-a înscris la aceste talent show-uri? Cine l-a încurajat

Megga Dillah: „În primul și în primul rând cred că prietenii, familia. Eu am zis că n-o să mă înscriu niciodată, dar lumea din jur să mergi, că n-ai nimic de pierdut.

Cu ce l-a ajutat?

"Major nu s-a schimbat nimic. Poate am fost eu mai slab, cine știe? Eu practic m-am oprit în dueluri, când mai erau 40 și ceva, știu oameni care au ajuns în duel și știu o persoană care a ajuns în semifinale, și știu că nici lor nu li s-a schimbat viața în mod major.

Da, au fost ceva plusuri. Public. Am primit foarte multe mesaje pe Facebook, mi-am mărit un picuț comunitatea. Sunt mai mulți oameni care m-au apreciat, și la X Factor m-au adăugat mulți oameni și mi-au zis că le-a plăcut cum am cântat. Și le-a părut decizia juriului una greșită și am mai câștigat ceva fani.”

Ce îi sfătuiește pe cei care ar dori să participe?

Megga Dillah: „În primul rând să se gândească bine înainte, că nu contează cu ce pregătiri vii. Adică să fii și amator, doar să-ți placă foarte mult muzica.

Contează prezența ta scenică și piesa cu care vii. Dacă vii cu o piesă care e ieșit din comun, atunci sigur ți-ai câștigat deja un loc peste scaune, zic eu. Adică poți trece. Deci trebuie să ai o sclipire, să ieși un pic din tipare. La televizor nu vrem să vedem oameni basic.”

La final - pentru că e parte a formatului rubricii - care e Întrebarea zilei, pusă publicului de Mega Dillah: „Care ar fi primul lucru pe care l-ai face a doua zi, după ce ai dormit, te-ai trezit, dacă ai fi cea mai importantă persoană de pe glob?”

Meda Dillah, în dialog cu actorul Gabriel Costan, la Întrebarea zilei, un proiect susținut de Paginademedia.ro

VIDEO. Mega Dillah si experiențele Vocea României și  X-Factor:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Din afară, diferențele dintre Vocea și Xfactor par a fi că țin concurenți, dinăuntru se vede că diferența e de producție.
    Producția de la XF e mult inferioară, asta face să pară mult mai slabi concurenții față de cei de la Vocea. Și nu e vorba doar de sonorizarea de pe platou, invocată de Megga Dillah, e vorba și despre producția muzicală, ce se aude la TV e mult diferit de ce e la fața locului. Pentru unii concurenți se face overdubbing, să iasă bine, alții sunt tratați cu corecții ce mai mult strică, ca prin contrast să pară mai buni cei aleși de producători ca favoriți.
    O altă diferență majoră ține de band-ul ce acompaniază în câteva etape concurenții, ce la Vocea e mult superior, iar la XF e modest ca exprimare și viziune.

Trimite un comentariu