Skip to main content

Oreste Teodorescu, atenţionat pentru un „spectacol” anti-PSD în plină campanie

 
Oreste Teodorescu, atenţionat pentru un „spectacol” anti-PSD în plină campanie

CNA. Oreste ajunge din nou pe "masa" CNA. Tot pentru ce spune pe post, la Realitatea Plus. Acum a fost vorba de un "spectacol" anti-PSD pe care realizatorul l-a făcut în drect pe TV.

Publicitate

Oreste Teodorescu, moderatorul emisiunii „Jocuri de Putere”, a deschis ediţia din 23 noiembrie cu un monolog lung şi anti-PSD. S-a întâmplat în plină campanie electorală pentru alegerile Parlamentare, în săptămână a treia.

Emisiunea a ajuns pe masa Consiliului în ziua de marţi, 15 decembrie, dar o decizie s-a luat abia azi, 17 decembrie. Au fost nu mai puţin de şase tururi de vot şi la final postul Realitatea Plus s-a ales doar cu o simplă somaţie publică.

Radu Herjeu a propus 5.000 de lei amendă pentru monologul lui Oreste, dar şi pentru o altă emisiune, moderată de Alexandra Păcuraru, în care Florin Cîţu, candidat PNL, făcea o serie de acuzaţii la adresa PSD.

În oglindă cu propunerea lui Radu Herjeu, a propus Dorina Rusu somaţia publică. S-a votat timp de şase tururi şi două şedinţe, iar la final s-a ajuns doar la somaţie.

Iată ce a zis Oreste Teodorescu în emisiunea „Jocuri de Putere”, via documentelor CNA:

„Vă îmbrăţişez, fraţi români, oriunde v-aţi afla! Una dintre foarte abilele tehnici electorale folosite de artizanii din Kiseleff, după arestarea lui Dragnea şi mazilirea lui Dăncilă, a fost inducerea ideii că PSD-ul se reformează, că a învăţat din erorile trecutului şi că sub bagheta benignului Ciolacu redevine acel partid de stânga necesar ca alternativă într-o democraţie consolidată.

Primul pas a fost făcut prin excluderea din partid a celor mai vocali autori ai modificării legilor justiţiei. Astfel, pe Şerban Nicolae, Codrin Ştefănescu, Cătălin Rădulescu şi Liviu Pleşoianu îi regăsim în afara partidului încercând să salveze retorica populistă în Partidul Ecologist Român. Iar Eugen Nicolicea, cel mai sinistru şi comunistoid vârf de lance împotriva statului de drept nu se mai regăseşte nici el pe listele acestui partid, după 28 de ani de carieră parlamentară pusă exclusiv în protejarea marilor penali din politică.

Desigur, este îmbucurătoare şi despărţirea grupării Ciolacu de artizanul dezastrului economic, Darius Vâlcov, autorul ingratei Ordonanţe 114 care a alungat investitorii americani din perimetrul Mării Negre şi de necuvântătoarea Dăncilă care tam – nesam a intrat din nou în atenţia publicului luna trecută după ce, fără nicio calitate, a publicat un articol în Jerusalem Post în care cerea Europei să adopte o nouă strategie reciproc avantajoasă faţă de Federaţia Rusă. Dar oare toate aceste abile mutări în arhitectura de conducere a PSD-ului înseamnă cu adevărat reformă sau este doar aşa, o expresie subtilă a unui surd război intern pentru putere?

Politologul Stelian Tănase argumentează următorul verdict şi vă rog să-mi daţi voie să citez... ”A fost o cernere de cariere, de destine în interiorul partidului. Care a fost mai bizantin, mai intrigant, mai capabil de combinaţii, a rămas. Care nu, a fost dat la o parte. Nefiind mai mult sau mai puţin vinovaţi. Nu e o diferenţă de calitate, de opţiuni, între unii şi altii. PSD-ul nu a pedepsit pe nimeni, fiecare cum s-a descurcat singur să se salveze în bătălia internă care a început dupa căderea Vioricăi Dăncilă. Au fost mai multe găşti, unii au reuşit să sare în barca asta salvatoare.

Cărţile s-au dat ca la cazinou, fără să fie o distincţie între ei, fără să putem spune ca cei de stânga au supravieţuit şi cei de drepta au fost sacrificaţi, sau ca cei care au fost pentru reformele în justitie au fost sacrificaţi. Nu! Nu a fost decât o luptă oarbă pentru a-şi salva pielea. Nu a fost o luptă pe idei, pe principii, a fost vorba numai de persoane şi de o luptă de putere”, am încheiat citatul.

Aşadar, naivilor care cred în reformarea PSD-ului vreau să le mai introduc câteva elemente de fond, poate realizează cât nu e prea târziu, că singura direcţie în care chiar excelează acest partid este arta înşelăciunii! Păi, în primul rând trebuie să ştim că tehnica de perpetuare a structurii şi de reevaluare a liderilor a fost preluată de PSD de la PCR, deşi astăzi partidul condus de Ciolacu nu este un partid comunist, nici macar unul socialist şi, cu atât mai puţin, un partid social democrat. Nu!

Este o mafie camuflată în partid a cărei singură „ideologie este lăcomia, a cărei pragmatică e furtul şi a cărei grijă, pentru dobândirea impunităţii, este acapararea justiţiei”, cum foarte bine îl definea filosoful Gabriel Liiceanu. Răul ontologic nu a dispărut din PSD odată cu Dragnea, cum încearcă acum să ne convingă uriaşul lui aparat de propagandă. Răul este însăşi esenţa acestui grup infracţional organizat, altfel eu nu îmi pot explica de ce timp de aproape trei decenii, oamenii propuşi în sistem de către PSD au fost doar nişte corupţi, inculţi, obedienţi fără viziune.

Pesediştii ne-au urât şi ne-au umilit, aşa cum învăţaseră de la bunicii şi părinţii lor, comuniştii. Ca şi ei, au făcut din contraselecţia politică a României un stat eşuat. Pesediştii au continuat, aşadar, să otrăvească treptat ţara cu impostori. Şi exact acelaşi lucru îl vor face din nou, dacă vor reuşi să convingă electoratul pe 6 decembrie!”

Iată ce a zis Florin Cîţu în emisiunea din 25 noiembrie, via documentelor CNA:

„Şi-au bătut joc de noi trei ani de zile, ne-au taxat, ne-au ţinut în frig, au încercat să-l scoată pe Dragnea de la puşcărie, iar omul care a încercat să-l scoată pe Dragnea de la puşcărie cu Ordonanţa 13 este astăzi nunărul 2 în PSD. Iar celălalt care l-a ajutat pe Grindeanu la Ordonanţa 13 este astăzi pus la Consiliul Legislativ.

PSD îşi apără corupţii, îşi apără oamenii care în aceşti ani de zile ne-au făcut zile nenorocite şi zile grele şi acesta este momentul să scăpăm de ei. Preşedintele Klaus Iohannis n-a făcut nimic decât să spună ceea ce toţi am spus de 3 ani de zile... PSD trebuie să dispară de pe scena politică.

Am intrat în această criză de sănătate cu rezervele de stat goale. Nu au lăsat nimic acolo. Nu mai vorbesc de facturi neplătite de 30 de milioane de lei sau împrumuturi care au venit din trecut cu 50 de miliarde de lei. Rezervele statului au fost goale. Dacă nici acesta nu este un act criminal, să laşi România descoperită în faţa unei astfel de pandemii, eu nu ştiu ce mai este.

Ne vom prăbuşi la cât suntem de corupţi şi ce vor să facă. Ne-au demonstrat... gândiţi-vă că ei au demonstrat în perioadă de creştere conomică că pot să distrugă o economie. Au introdus taxe în fiecare an, au modificat Codul Fiscal de 500 de ori... nu mai spun că au promis spitale regionale, că le fac... etcetera... şi n-au făcut nimic din ce-au promis... nimic, nimic din ce-au promis.

Dar cel mai rău este că au introdus taxe... v-aduc aminte de naţionalizarea pilonului II de pensii pe care am salvat-o în extremă atunci pentru că a trebuit să avem şi intervenţia Comisiei Europene şi aşa mai departe. Dci aceşti oanei nu... ar fi... nici nu pot să-mi imaginez un scenariu în care PSD sau cineva l-ar susţine pe PSD să ajungă la guvernare... sau alianţe cu PSD... eu nu pot să-mi imaginez aşa ceva. ”

CITEŞTE ŞI: Oreste, criticat de şefa CNA: „Probabil că vrea titlul de propagandistul anului”. Ce a făcut moderatorul Realitatea Plus?

CITEŞTE ŞI: Realitatea, amendă după acuzaţiile făcute pe post de Alexandra Păcuraru - fata patronului şi Anca Alexandrescu - fosta consilieră a lui Dragnea

CITEŞTE ŞI: Cristian Rizea, un maraton de aruncat cu acuzaţii, o amendă record pentru Realitatea Plus. Membru CNA: „Este absolut halucinant!”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ludovic cel Mic Ludovic cel Mic
    Oare Oreste este reptilian? Nu stiu, eu doar pun intrebari. Sa fie platit de Pacuraru sa o arda anti-PSD? Nu stiu, eu doar pun intrebari. Oare atata de tare sa ii fie foame lui Oreste? Nu stiu, eu doar pun intrebari. Cititori, voi mai credeti in coincidente? Treziti-va!!!

Trimite un comentariu

sus