Skip to main content

Cristian Rizea, un maraton de aruncat cu acuzaţii, o amendă record pentru Realitatea Plus. Membru CNA: „Este absolut halucinant!”

 
Captură Realitatea Plus
Captură Realitatea Plus

CNA. "Este absolut halucinant!", a exclamat un membru CNA după câteva ore în care forul a văzut ce a fost lăsat să spună pe post, la Realitatea Plus, Cristian Rizea. Rizea s-a dezlănţuit pe TV, fără nicio dovadă şi a aruncat inclusiv cu acuzaţii de crimă!

Publicitate

Care au fost personajele pe care le-a acuzat Rizea la Realitatea Plus? Au fost luaţi pe rând:

  • Victor Ciutacu - Jurnalist România TV
  • Dragoş Dobrescu - afacerist din Grupul de la Monaco
  • Radu Budeanu - Patronul Gândul & Cancan
  • Orlanda Valache - acţionar Cancan TV
  • Dan Andronic - Patronul EVZ & Capital
  • Călin Popescu Tăriceanu - Actual reprezentant Pro România
  • Victor Ponta - preşedintele Pro România
  • Bogdan Dumitrescu - fratele fostului fotbalist Ilie Dumitrescu
  • Sebastian Ghiţă - fostul patron de la România TV
  • Alexandru Nanu - patronul clubului „Nuba” din Bucureşti
  • Mihnea Costoiu - Senator al Partidului Social Democrat
  • Marius Pieleanu - şeful institutului de sondare Avangarde
  • Dana Budeanu - vlogger
  • Adrian Ciocârlan - general SRI
  • Florian Coldea - general SRI
  • Ecaterina Andronescu - fostul Ministru al Educaţiei din partea PSD
  • Anton Pisaroglu - fost consultat PSD
  • Nicolae Bănicioiu - politician, membru în Camera Deputaţilor din 2016 din partea PSD. Acum este la Pro România
  • Cornel Nistorescu - Jurnalist, director al ziarului Cotidianul

Iată o parte din acuzaţiile lui Cristian Rizea la Realitatea Plus, via documentele CNA:

”Eu cred că merita ca românii să vadă adevărata faţă a acestui Alexandru Nanu, care domne zici că e Mark Zuckenberg, la vârsta lui, nici Mark Zuckenberg nu face figurile şi arogantele pe care le face băieţaşul ăsta şi când spun arogante, veţi intra pe contul de Instagram al prietenei Iui, Andra Olaru se numeşte...românii pot vedea acolo, avioanele, jeturile private, viaţa de lux.

Să revenim la Nuba şi să spunem românilor foarte clar: da, Nanu este o interfaţă, banii sunt ai lui Sebastian Ghiţă, Sebastian Ghiţă e adevăratul proprietar al clubului Nuba.

Una din condiţiile impuse de sistem pentru ca Sebastian Ghiţă să nu mai spună nici pst, spre deosebire de mine, a fost ca la Nuba, nu întâmplător cele 2 cluburi Loft şi Nuba, pandemie, probleme ceva? Nimic, singurele cluburi care au mers în plin. Ieşea domnul Orban spunea cluburile se închid, ei n-aveau nicio treabă, băieţii ăştia au spatele prea tare. Acuma, Sebastian Ghiţă, una dintre condiţiile impuse de statul paralel pentru tăcerea lui a fost. „Domne ne dai totul în primire, ce se discută Ia Nuba, tot”, de aceea se fac petreceri, de aceea Nuba e în topul cluburilor din România.

Românii au văzut de fapt că acolo a fost o întâlnire conspirativă, cu 2 infractori. Da, Tăriceanu a stat la masă cu ei. Doi dintre liderii Grupului de la Monaco, Dragoş Dobrescu şi Radu Budeanu au fugit ca şobolanii prin spate, deci umilinţă mai mare trăită de aceşti băieţi, credeţi-mă, n-au avut până ieri şi le-am demonstrat, chiar dacă sunt aici la Chişinău, urmărit de ei, alergat, că tot sunt cu ochii pe ei şi n-o să-i las. (...) Florian Coldea şi Adrian Ciocîrlan, cei doi generali ai Serviciului Român de Informaţii, pentru că sunt folositori. E vorba de Radu Budeanu, acest infractor de duzină.

Eu ţi-am spus şi am spus telespectatorilor cum l-am cunoscut în anul 1999, fura telefoane de pe mesele...

Îmi asum şi îl rog să mă dea în judecată. Atunci ne-am cunoscut şi el era cu un alt băiat...fratele lui Ilie Dumitrescu, Bogdan Dumitrescu, ei doi au avut plângeri la poliţie, până la urmă s-a rezolvat amiabil că au adus telefoanele înapoi şi s-au înţeles cu păgubiţii. Deci e vorba de cafeneaua Ambiance, era deschisă atunci pe Radu Beller, vizavi de Sala de sport Floreasca.

Deci vă daţi seama eram acolo, nu am auzit...nu, nu, eram prezent acolo. Din acel moment, acest băiat Radu Budeanu, el şi cu 2-3 acoliţi de ai lui, printre care Orlando Valache este cel mai cunoscut, şantajând de fiecare dată. Atunci când situaţia o impune, el este trimis la înaintare, el este cel cu care Radu Budeanu face lucrurile murdare atunci când el nu vrea să se expună direct şi îl trimite pe acest Orlando Valache, care a avut câteva dosare, dar ştiţi ce e curios, Anca şi stimaţi români? S-au închis toate şi toate-s pentru şantaj.

Ce să zic... băieţii ăştia de Gândul, Cancan, infractorii ăştia pe care împreună cu dumneavoastră, Realitatea Plus, îi demascăm zi de zi în faţa românilor, au pregătit minuţios asta, au premeditat şi ei deja ştiu ce mi se va întâmpla. Acum românii cred că au ocazia să vadă că oamenii ăştia arestau şi făceau crime la comandă. De ce au făcut asta şi s-au grăbit? Pentru că în următoarele zile pe contul meu şi va fi preluat cu siguranţă de dumneavoastră… românii vor auzi o înregistrare în care Radu Budeanu şi Dragoş Dobrescu au decis să îl omoare pe Florian Walter. Trebuie să ştie toată România. Eu am completat deja cererea la Parchet, plângerea penală, pentru crimă pentru aceşti doi infractori. Da! Florian Walter a fost omorât.

O să audă toţi românii, pentru că sunt în posesia...atenţia mare, dragi români, sunt în posesia unei înregistrări audio în care Florian Walter...se aude vocea lui...în care Florian Walter, este pe acea înregistrare, este împreună cu fiul său, este cu încă o persoană, se aude o altă persoană, un om de-al lui Dobrescu şi Budeanu care îi spune foarte multe lucruri, ce urmează să i se întâmple! Da? E înregistrare audio de o ora, de 60 de minute. Şi procurorii când vor auzi asta, de fapt vor înţelege, că aceşti doi, Budeanu şi Dobrescu sunt de fapt nişte criminali.

Nu numai în Gândul, a apărut şi în Cancan! Exact ziarele, site-urile, controlate de acest infractor, care se dă mogul, pe nume Radu Budeanu. Şi care este protejat de sistemul ocult care încă mai conduce România din umbră. Care este protejat de generalul Adrian Ciocârlan, care este protejat de generalul Florian Coldea. Da! Aşa este! Aveţi perfectă dreptate, iar românii pot vedea că sunt încă liber. Nu ştiu dacă este ultimul live pe care îl fac pentru România, dar dacă va fi aşa, asta e... dar mă voi bate în continuare, asta vreau să îi anunţ pe români...indiferent unde mă voi afla.

Eu cred că următorul nume ca importanţă după maestrul Cristoiu tot un maestru al scrisului, în opinia mea, cu ştate vechi în presă. Cred că îl cunoaşte toata lumea şi foarte mulţi cred că sunt în asentimentul meu cum spun.

M-am văzut atacat pentru că se pare ordinul de zi pe unitate de când dumneavoastră, Realitatea Plus, marţi, 13 octombrie 2020, aţi început aceste dezvăluiri şi am început împreună să arătăm românilor mizeria adunată sub preş de atâţia ani de zile, domnia sa a încercat să ducă în derizoriu ceea ce eu spun, pentru că normal nu poţi să treci.

Din momentul in care spui, wow, Rizea, ce spune Rizea e adevărat, Dumnezeule, a stat cu ei, ştim, a devoalat totul, are dreptate, nu poţi să treci, să spui: „Minte total”. Nu şi atunci faci o trecere aşa, că totuşi, adică ar fi… Cum să vă spun?

Şi pentru el, vă daţi seama, să treci, să spui azi că e albă, mâine e neagră, nu mai ai credibilitate, te-ai dus naibii ca şi credibilitate, nu mai se uită nimeni în gura ta, mai ales că eşti un vector important pe această zonă mediatică. Da, vă pot spune, este vorba de domnul Cornel Nistorescu.”

Radu Herjeu, membru CNA: „Este absolut halucinant!”

Membrii CNA au fost uluiţi de ce au vizionat în cele peste trei ore. Cristina Pocora, membru al Consiliului, a spus, pe scurt: „Mi se pare grosolan de-a dreptu!”

Radu Herjeu şi-a spus şi el punctul de vedere: „Este absolut halucinant! În toate aceste emisiuni au fost ZERO dovezi. Rizea nu a prezentat nicio dovadă.”

De notat, de asemenea, că în şedinţă a participa şi Radu Budeanu, patronul Gândul şi Cancan, în care a susţinut că nu a fost sunat pentru a interveni în emisiuni.

Radu Budeanu, în şedinţa CNA:

„Vă menţionez că pe niciun tip de canal, nici sms, nici telefon, nici e-mail, nu mi s-a transmis această invitaţie. Vreau să vă spun că această serie de emisiuni nu este o serie care să aibă un interes jurnalistic.

Eu am făcut şi nişte plângeri penale. Tot ce aţi văzut în aceste emisiuni e o luptă de culise, nu are treabă cu demersul jurnalistic. Această emisiune, Culisele Puterii, nu are treabă cu jurnalismul. E o răfuire de tip mafiot.”

Amenda luată de Realitatea: 50.000 de lei.

Acuzaţiile lui Cristian Rizea, fost deputat PSD între 2008 şi 2012 şi condamnat la închisoare timp de patru ani pentru fapte de corupţie, la Realitatea Plus au adus un maraton al discuţiilor în şedinţa Consiliului de astăzi, 8 decembrie.

S-au analizat emisiunile „Culisele statului pararel”, moderate de Anca Alexandrescu (fosta consilieră a lui Liviu Dragnea) şi Bogdan Muzgoci, dar şi materiale din ştirile Realitatea Plus, în care apăreau declaraţiile lui Rizea.

Concret, Rizea a adus acuzaţii grave unor jurnalişti sau politicieni, neaducând dovezi clar în emisiune. Doar îi trimitea pe telespectatori pe site-ul său sau pe pagina de Facebook, unde a publicat o carte intitulată „Spovedania lui Rizea”. Fostul politician a făcut dezvăluirile în emisiunile din 13, 14, 15, 16, 27, 29, 30 octombrie, 3, 6, 13 şi 18 noiembrie.

În urma lungilor discuţii care au durat mai bine de două ore, Realitatea Plus a fost sancţionată cu suma de 50.000 de lei. Propunerea a venit din partea lui Radu Herjeu şi a fost votată în unanimitate. Amenda a venit pentru emisiunile din 13.10, 30.10, 02.11, 03.11, 06.11, 13.11 şi 18.11.

În cadrul şedinţei Consiliului au participat şi mai mulţi avocaţi ai petenţilor, dar şi reprezentanţii Realitatea Plus, printre care şi producătorul emisiunii „Culisele statului pararel”. Împreună cu Mihăiţă Avram, reprezentantul obişnuit al postului, cei doi le-au explicat membrilor CNA că mulţi dintre cei acuzaţi au fost contactaţi, dar nu au primit vreun răspuns.

Amenda record pentru Realitatea Plus a venit la câteva zile după o altă sancţiune „grea” pentru postul deţinut de Maricel Păcuraru - 10.000 de lei. L-a primit atunci pentru acuzaţiile Alexandrei Păcuraru (fiica patronului), Ancăi Alexandrescu şi lui Oreste Teodorescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    ,, gura pacatosului adevarat graieste ,, ! dar cred ca nici cna nici altii nu dorm linistiti pentru ca se vor face aliante si cu psd nu vrea nimeni - e singur cuc Satelitii lui s-au dezintegrat
  • Iuli Iuli
    Ieri a fost party la CNA pentru că a ieșit PSD și membrii își pot păstra locurile călduțe și vor ține la piept Antenele, Romtwc și alte televiziuni ProPSD.
  • ONe ONe
    Daca nu cer mult prea mult,v-as ruga sa va analizati si sa faceti niste analize generale pentru tragedia de la Piatra Neamt de la ATI si cu fata arsa in valiza,in Giurgiu.Si sa fiti macar la fel de dur.Multumesc
  • jk jk
    I-a rupt
    Dar acum,intre noi,cand o sa mai vedem 50000 si la "ceilalti"?

Trimite un comentariu

sus