Skip to main content

VIDEO. Şi eu mă vaccinez! Spoturile ProVaccinare, date (deocamdată) gratuit pe TV. Clipurile campaniei

 
VIDEO. Şi eu mă vaccinez! Spoturile ProVaccinare, date (deocamdată) gratuit pe TV. Clipurile campaniei

VIDEO. Şi eu mă vaccinez! Acesta este mesajul celor patru spoturi TV din campania Guvernului României. Apar în clipurile de 30 de secunde coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiţă, doctorul Mihai Craiu, Beatrice Mahler, managerul de la Marius Nasta şi Adrian Marinescu, medic la Matei Balş.

Publicitate

Spoturile campaniei de vaccinare (mai jos, în articol) rulează pe TV. Dar cum rulează? Pe bani, precum campania anti-COVID? Sau gratuit? Şi de ce?

Ce se vede pe posturile de televiziune, cel puţin acum, se difuzează în regim de "campanie socială". Adică gratis! O spune şi o "instrucţiune CNA" dată în urmă cu o săptămână.

"Solicită radiodifuzoruilor să difuzeze în regim de interes public spoturile aferente campaniei de informare şi comunicare referitoare la vaccinarea împotriva COVID".

De ce această campanie este gratis, iar cea anti-COVID a fost plătită (cu bugete maxime totale de 40 de milioane de euro)?

Potrivit legislaţiei audiovizuale, campaniile de interes public se dat gratuit pe posturile radio şi TV. Doar o lege sau o ordonanţă a Guvernului poate schimba situaţia (în cazul campaniei anti-COVID a fost acea Ordonanţă "Bani pentru presă", despre care Paginademedia.ro a scris aici.

Până la adoptarea unei Ordonanţe în acest sens, reclamele pro-vaccin sunt date GRATUIT pe posturile de televiziune şi de radio.

Citeşte şi: BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulţi bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan şi Gândul, primul la online. Lista parţială a contractelor. Cine şi cât ia?

CNA le cere posturilor radio-TV, în aceeşi "instrucţiune" despre difuzarea gratuită a spoturilor, să trateze "cu atenţie specială" subiectul vaccinului anti-COVID, astfel încât "să nu fie stimulată latura emoţională, panica şi nesiguranţa în rândul cetăţenilor".

Citeşte Instrucţiunea CNA către televiziuni şi ce le cere, detaliat, aici.

Citeşte şi: Vaccinul pe TV. CNA cere "atenţie specială". Nu stimulaţi panica, nesiguranţa şi latura emoţională!

1. VIDEO. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei

2. VIDEO. Mihai Craiu, medic pediatru

3. VIDEO. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

4. VIDEO. Adrian Marinescu, medic primar Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş"

Citeşte şi: Vaccinul pe TV. CNA cere "atenţie specială". Nu stimulaţi panica, nesiguranţa şi latura emoţională!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Conservatorii adevarati nu se sperie de cenzura. Iar acea cenzura nu e impotriva conservatorismului, ci impotriva prostiei. Deci da, sunt pro-cenzura deoarece sunt anti-prostie.
  • Un conservator adevarat Un conservator adevarat
    Cand spui că eşti un conservator adevarat, presupun că te referi la faptul că faci conserve de castraveti pe care le vinzi la piata. Pana una-alta vad că elogiezi cenzura, inclusiv cea practicata de varfurile luptei impotriva conservatorismului, Big Tech. Curat murdar, stimabile.
  • Stefan Stefan
    Am zis eu ca sunt progresist? Dimpotriva, sunt conservator adevarat, nu ca tine. Si sanatate din nou celor de la PaginaDeMedia, observ ca iar l-ati cenzurat pe asta, bravo!
  • @ Fănel Progresistu' @ Fănel Progresistu'
    În traducere liberă, să le dea Dumnezeu sănătate ăstora care mă menţin în starea de pui de guguştiuc neputincios, care haleşte doar ce *** mami şi tati.
    Totuşi, ce fel de progresist mai eşti, dacă îl invoci pe Dumnezeu? Te faci de râs în faţa alor tăi, Fănele, tată.
  • Stefan Stefan
    Ce-mi place mie cel mai mut este sa-i vad pe acesti asa-zisi conservatori cum se enerveaza cand sunt cenzurati atunci cand spun aberatii. Sa le dea Dumnezeu sanatate astora de la Facebook, Twitter, si nu in ultimul rand, PaginaDeMedia, pentru contribuirea la principala sursa a mea de distractie.
  • Cenzurozaurus Rex Cenzurozaurus Rex
    Bravo, Pagina de Media. Ca orice instituţie media care se respectă, văd că puneţi libertatea de exprimare la rang de cinste. Mi-aţi făcut praf comentariul, de nu se mai înţelege nimic din el, pentru că, ziceţi voi, "continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite". Tocmai ce v-am trimis pe adresa redacţiei un biblioraft ce îmi dovedeşte toate acuzaţiile astea grave ale mele. Mă aştept că o să-l studiaţi pe îndelete în noaptea dintre ani - oricum n-aveţi altceva mai bun de făcut, doar suntem în plină apocalipsă, nu? - şi o să dez-cenzuraţi bietul meu comentariu la prima oră, mâine dimineaţă.

    Un lucru încă mă nedumireşte, totuşi. L-am acuzat pe Gheorghiţă că are alură (şi exprimare, la drept vorbind) de miliţian tablagiu, nu de medic. Partea asta nu aţi mai cenzurat-o. Să înţeleg că mi-aţi luat afirmaţia drept axiomă şi n-aţi mai avut nevoie să vă trimit încă un biblioraft şi pentru asta?
  • Mile Mile
    Am inteles, nu ma vaccinez clar
  • Vaccinosaurus Rex Vaccinosaurus Rex
    Uitaţi-vă puţin la feţele doamnelor şi domnilor care ne garantează că e totul sigur, chiar dacă vaccinul-minune a fost dezvoltat între două pauze de cafea şi testat pe repede înainte, pe eşantioane alese pe sprânceană (cei de la Pfizer, de ex, ***). Dacă n-ai fi ştiut că sunt medici, îţi verificai, din reflex, ***. Mai ales *** de Craiu pare cu ochişorii în patru, gata să mai *** un *** înainte să plece acasă. Iar pe Gheorghiţă l-au şi pus să-şi ia halatul şi stetoscopul, poate o începe şi el să semene a medic, nu a miliţian debutant de la Brigada Rutieră.

Trimite un comentariu

sus