Skip to main content

COMUNICAT. Cum să faci economii în 2021, prin 6 strategii esențiale și un site de reduceri

 
COMUNICAT. Cum să faci economii în 2021, prin 6 strategii esențiale și un site de reduceri

COMUNICAT. După un an marcat de incertitudini, planificarea va fi esențială în 2021. Gestionarea atentă a bugetului propriu și cumpărăturile strategice vor fi mai importante ca niciodată pentru a te bucura de stabilitate financiară, într-un contextinstabil.

Câteva schimbări mici, dar de efect, te vor ajuta să faci economie de bani, dar și de timp și efort, fără compromisuri în privința calității. Află cele mai bune prețuri consultând un site de reduceri, cumpără obiectele importante în extrasezon și fii atent la cheltuielile ascunse. Astfel, vei putea să-ți menții stilul de viață și să alegi, totodată, produse durabile și rentabile pe termen lung.

Nota Paginademedia.ro: În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Un stil de viață mai sănătos nu e neapărat mai costisitor

Publicitate

Din cauza opțiunilor de pe piață, am ajuns să credem că, pentru a beneficia de alternative mai sănătoase, trebuie să plătim mai mult. Desigur, acest principiu e valid, dacă facem o comparație de preț între produsele bio și cele non-organice pe care le găsim în supermarket. Însă, dacă alegi să te aprovizionezi direct de la micii producători, vei găsi produse mai gustoase și chiar mai ieftine decât celeexpuse pe rafturilemagazinelor.

O altă cale sigură și relativ facilă de a face economii este să lași, măcar din când în când, mașina în parcare, și să mergi pe jos ori cu bicicleta sau trotineta. Dacă îți faci un obicei din asta, la finalul lunii sau al anului te vei alege nu doar cu economii considerabile, ci și cu un tonus de invidiat.

2. Produsele perisabile îți pot salva sau sabota bugetul, pe termen lung

Limitează risipa alimentară ținând evidența produselor perisabile pe o tăbliță magnetică lipită pe ușa frigiderului. Notează acolo ce alimente s-au terminat și vei ști exact ce să cumperi la următoarea rundă de cumpărături. De asemenea, notează produsele care ar trebui consumate în cel mai scurt timp, pentru a-ți adapta meniul zilnic în funcție de acestea.

O altă metodă utilă de a limita risipa de alimente, dar și de bani, este să plasezi mereu produsele proaspăt cumpărate în spatele celor achiziționate anterior. Astfel, alimentele care expiră mai repede vor fi cele mai vizibile și le vei putea consuma în termenul lor de valabilitate.

3. Acordă atenție plăților automate și renunță la ele la timp, dacă nu-ți mai servesc

Abonamentele pe care le cumpărăm sunt, de multe ori, o promisiune pe care ne-o facem nouă înșine. Dar, planurile se schimbă, iar socoteala de-acasă nu se potrivește mereu cu cea din târg. Dacă ai un abonament la sală pe care nu-l vei mai folosi în viitorul apropiat, fii sincer cu tine și suspendă-l momentan.

Dacă zilele acestea ai un program atât de solicitant, încât adormi în primele cinci minute ale oricărui film de pe Netflix, poate că ar fi cazul să revii la el în vremuri mai bune. De asemenea, verifică-ți conturile și asigură-te că nu ți se rețin bani în mod lunar pentru servicii de care ai și uitat între timp.

4. Cumpără mai puține lucruri, dar de calitate

Vorba aceea, „sunt prea sărac să-mi cumpăr lucruri ieftine”, e de fapt un principiu de viață util pentru oricine, indiferent de posibilitățile financiare. Sigur, poate părea o idee bună să cumperi ceva care lasă de dorit, dar mai ieftin, dacă îți este necesar, iar bugetul actual e limitat. Însă doar dacă e vorba de un obiect pe care-l folosești arareori. În caz contrar, economia inițială este, de fapt, iluzorie.

Vei cheltui mai mulți bani pe termen lung, dacă vei fi nevoit să înlocuiești sau să repari o variantă inferioară, în repetate rânduri. Mai degrabă ar fi indicat să cauți o ofertă bună, pe un site de reduceri, pentru un produs care reprezintă vârful de gamă din categoria de care ai nevoie.

5. Planifică investițiile majore și cumpără acele obiecte în extrasezon

Producătorii speculează nevoile de consum ale clienților lor. Așa se face că prețul aceluiași produs va fluctua considerabil de la un magazin la altul, dar și în funcție de sezon, stoc sau obiceiurile consumatorilor. Din nou, înțelepciunea populară care dicta să ne luăm iarna car și vara sanie încă e valabilă, chiar dacă vremurile s-au schimbat.

Anticipează investițiile pe care vei fi nevoit să le faci și mergi contra trendului. Dacă vei verifica oferta pentru aparate de aer condiționat în perioada iernii, comparativ cu prețurile din vară, vei vedea ca același model de aparat poate fi chiar și cu 2000 de lei mai ieftin în anotimpul rece. În schimb, aparatele de încălzire, dar și bicicletele sau diverse echipamente pentru sporturi în aer liber, sunt mai ieftine iarna, când cererea este mai mică.

6. Compară ofertele, fără risipă de timp și efort, consultând un site de reduceri

Pentru a ocoli aceste capcane din comerț, soluția ar fi să faci o cercetare amănunțită și comparații între toate opțiunile disponibile, înainte de a lua o decizie. Chiar și un obiect mai mic, precum o periuță electrică sau un uscător de păr, îți poate aduce o economie, dacă știi de unde să-l cumperi. Însă, pentru a căuta toate detaliile legate de calitatea și performanța produsului, dar și părerile altor clienți - pe lângă prețuri - e nevoie să aloci prea mult timp (și așa limitat) și să te înarmezi cu atenție și răbdare. Sau ai putea să apelezi la un site de reduceri, specializat pe acest tip de research, cum este Gunter.ro.

Pe acest site vei găsi recomandări pentru diferite categorii de produse, care se axează pe raportul calitate - preț al acestora. De la sfaturi pentruaalege cele mai performante electrocasnice sau laptopuri la recenzii pentru console de gaming ori truse de îngrijire personală, vei găsi informațiile de care ai nevoie într-un singur loc. Apoi, nu mai trebuie decât să alegi ce ți se potrivește cel mai bine.

Ținând cont de aceste câteva strategii, nu va trebui să faci schimbări majore în viața de zi cu zi sau să-ți sacrifici prea mult timp pentru a achiziționa lucrurile de care ai cu adevărat nevoie. Iar bugetul va fi și el ținut sub control, indiferent de schimbările economice care vor urma.

 

 

Ce este secțiunea COMUNICATE:

În secțiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât și free-lancerilor care doresc să își promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu