Skip to main content

DIGITALIZARE. Bibliotecă „online” pentru studenții de la jurnalism

 
DIGITALIZARE. Bibliotecă „online” pentru studenții de la jurnalism
Foto: Pexels

DIGITALIZARE. Studenții de la jurnalism au bibliotecă online. Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării se adaptează pandemiei și învățământului online și a introdus, de câteva zile, o „Bibiliotecă digitală” pentru studenți. 

De luna aceasta, toate documentele FJSC se vor regăsi pe platforma Microsoft Office 365, administrată de către Universitatea din București. Momentan se regăsesc documentele necesare primului semestru și sesiunii din această iarnă. Treptat, profesorii vor adăuga și restul materialelor de care au nevoie studenții.

Publicitate

Accesul la platformă se face pe baza contului realizat de fiecare student, dar și cu permisul emis de către Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

În primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, aceștia efectuând mai mult de 1650 de vizite pe site, spun oficialii instituției. 

Conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul FJSC, despre noua platformă:

„Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învățământului universitar. Actuala criză trebuie privită și ca o oportunitate de reducere a birocrației în facultate: în contextul pandemiei, când activitatea de predare și evaluare a trecut în online, înscrierea la examenele de admitere și de finalizare a studiilor se realizează fără cozi și fără dosare cu șină, am eliminat ștampila din dosarul de practică profesională a studenților,iar acum, profesorii și studenții FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital.

Salut efortul colegilor IT ai Universității din București, mulțumesc Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” și bibliotecarelor facultății pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambițios. Studenții FJSC au acces de la distanță la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnaliști și specialiști în comunicare”, spune acesta.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu