Skip to main content

Revelionul cu Garcea va fi discutat cu „maximă rapiditate”. Concluzia după întâlnirea Iulian Bulai - Monica Gubernat, şefa CNA

 
Revelionul cu Garcea va fi discutat cu „maximă rapiditate”. Concluzia după întâlnirea Iulian Bulai - Monica Gubernat, şefa CNA

Şefa CNA s-a întâlnit cu preşedintele comisiei mass-media din Parlament. Monica Gubernat şi Iulian Bulai au discutat, astăzi, despre revelionul cu Garcea de la TVR, automatizarea monitorizărilor de la CNA (care în prezent se fac manual), dar şi despre cele patru mandate din CNA care urmează să fie reînnoite.

Publicitate

Întâlnirea celor doi a fost anunţată de Bulai (preşedintele Comisiei de Cultura si Mass Media din Camera Deputatilor) duminică, în contextul scandalului iscat de emisiunea de Revelion de la TVR, cu Vacanţa Mare şi Dan Bittman. Politicianul a catalogat emisiunea drept un „show de prost gust”.

În primă fază, emisiunea fusese criticată de Dorina Rusu (membru CNA), care a spus că TVR a oferit un „spectacol grotesc”, de Revelion.

Pe acest subiect, după întâlnirea cu şefa CNA, Bulai a scris:

„În ceea ce priveşte sesizările legate de programul de Revelion de la TVR, dna Gubernat m-a informat că a luat cunoştinţă de sesizarea ministrului Vlad Voiculescu şi că există mai multe petiţii, inclusiv de la telespectatori obişnuiţi ai Televiziunii publice.

Raportul privind situaţia reclamată e în lucru, iar CNA îl va lua în discuţie cu maximă rapiditate”, notează Iulian Bulai.

În privinţa celor patru mandate care se încheie, la CNA, Iulian Bulai dă asigurări că propunerile viitoare vor avea la bază „un proces cât mai transparent, bazat pe consultări şi competenţe şi nu pe „premiere“ politică”, conform postării sale.

Acesta a mai adăugat:

„O urgenţă e faptul că, în acest moment, sunt patru membri ai CNA cărora fie li s-a încheiat mandatul, fie urmează să li se încheie pe 3 februarie (exact la începutul noii sesiuni parlamentare) – doi propuşi de Guvern, unul de Preşedinţie, unul de Camera Deputaţilor.”

În luna februarie se vor încheia mandatele lui Radu Herjeu şi Dorina Rusu. La finalul anului s-a terminat şi mandatul lui Gabriel Tufeanu. De asemenea, un loc a rămas vacant după decesul lui Radu Călin Cristea, în luna octombrie.

Ce a mai scris Iulian Bulai, pe scurt:

- O altă chestiune importantă e transpunerea directivei privind serviciile audiovizuale, pentru care ne ameninţă infringement-ul şi despre care voi discuta cu partenerii noştri astfel încât Guvernul să demareze cât mai curând consultări cu toţi cei interesaţi sau direct implicaţi în modificări.

- Transpunerea directivei ne va permite şi să aducem la zi Legea audiovizualului şi să limităm cât mai mult, prin norme, ingerinţele politice la CNA.

- În ce priveşte eficienţa CNA: monitorizarea emisiunilor se face acum, la CNA, cu oameni care transcriu manual ce se spune la TV sau radio, iar asta, evident, întârzie răspunsurile la petiţii şi sesizări.

- CNA a câştigat un proiect pe fonduri europene de digitalizare şi, printre altele, automatizare a monitorizării („speech to text“), despre care am încrederea că va fi semnat cât mai curând şi implementat eficient.

Postarea lui Iulian Bulai


Citeşte şi: Şefa TVR, reacţie în scandalul legat de Revelionul cu Vacanţa Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”


Citeşte şi: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament


Citeşte şi: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat


CITEŞTE ŞI: Audienţe Revelion 2020


CITEŞTE ŞI: AUDIENŢE. Pe pe post erau românii la miezul nopţii? Aproape trei milioane pe Antena 1


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    cind patraru ironiza psd-ul si guvernarea lor tvr l-a zburat Nimeni nu a invocat libertatea de exprimare
  • Lori Lori
    Toată lumea știa ce fel de umor prezintă vacanta mare,nu e nimic nou.puteau atenționa TVR în momentul în care au dat publicității că vacanța mare va fi în noaptea de revelion.
    Nimeni nu zicea nimic dacă emisiunea se difuza pe orice alt canal din Romania in locul TVR.
    Eu unul nu sunt fan vacanta mare și nici nu am fost ,în trecut îmi plăcea Divertis care prezintă un altfel de umor.dupa ce a început scandalul legat de revelion am decis să mă uit pe YouTube doar că am rezistat numai 10 minute mai mult nu se poate (cine vrea este pe YouTube integral),dar cred că tot scandalul are legătură cu faptul că ei canta ceva legat de Iohannis si de Arafat.
    Plus cred că la banii aia puteau face ceva emisiune filmat in studiourile TVR și cu un umor mai bun.sau puteau prezenta revelionul de pe TVR 2si pe TVR1 era mai ok.
    Ce nu înțeleg de ce TVR nu poate avea emisiuni de divertisment ai emisiuni în general că posturile naționale din alte țări (Italia, Spania, Israel,etc)etc chiar s-ar putea face lucruri frumoase daca s-ar vrea
  • CNA să vină să vă ia! CNA să vină să vă ia!
    Sunt curios dacă prinde şi PDL-ul măcar unul dintre cele 4 mandate CNA care încep în februarie sau dacă le ia pe toate Uniunea Securiştilor din România. Ţinând cont de cât de bine le-au ieşit socotelile la formarea guvernului, se prea poate ca şi creatura de la Kotroceni tot pe un userist să-l trimită la CNA.
  • RzV RzV
    Toti stiau dinainte ca Revelionul la TVR va fi cu Vacanta Mare si cred ca isi puteau da seama ce tip de continut au in portofoliu. Cred ca puteau sa atentioneze TVR-ul sa aiba grija la limbaj si continutul oferit inainte nu sa se trezeasca acum toti dupa spectacol.
  • jk jk
    Didi
    Ma refer la abordarea televiziunilor pe subiect,si cam tine
  • Didi Didi
    @jk din pacate, perversul de cumpanasu nu tine de cna. Dar faptele lui sunt de natura penala, asa ca poate interveni politia.
  • livia pilă livia pilă
    Ii doresc din toata inima d-lui Radu Herjeu, a carui mămica a lucrat in TVR, să fie pus pe liber începând cu luna februarie. Ma angajez sa ii asigur saptamânal o farfurie gratuită de ciorbă. Și niste macaroane cu brinnza.
  • Stefan Stefan
    Vreti un CNA independent politic? Faceti o lege a audiovizualului si concurs pentru ocuparea posturilor din CNA. Ne-am saturat de control politic peste tot (sanatate, educatie, director tvr, CNA). Vreti sa mearga ceva in tara asta? Depolitizati macar institutiile astea.
  • jk jk
    Daca tot se va urmări,ar fi bine să se urmărească si emisiunile de dezbateri de la celelalte posturi tv.A da si abordarea nebuniei nou aparute cu Cumpanasu,sa nu cumva sa se fi sarit calul

Trimite un comentariu

sus