Skip to main content

Pleacă Trump, vine Biden. Instalarea lui Joe Biden la Casa Albă, în ediții speciale la TVR. Postul public are reporter în SUA

 
Pleacă Trump, vine Biden. Instalarea lui Joe Biden la Casa Albă, în ediții speciale la TVR. Postul public are reporter în SUA

Pleacă Donald Trump și vine Joe Biden. Jurnalista Ramona Avramescu de la TVR va aduce, de la Washington, detalii de la ceremonia în care Biden își va prelua, oficial, mandatul de președinte al Statelor Unite. 

Postul public anunță ediții speciale ale Știrilor TVR, pe 20 ianuarie, cu momentele principale ale evenimentului.

Publicitate

Marele absent al evenimentului este Donald Trump, președintele încă în funcție. Acesta a anunțat deja că nu va participa la ceremonie, acuzând fraudarea alegerilor. 

Pe lângă relatările Ramonei Avramescu, vor comenta de la București și moderatorii Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu, precum şi jurnalista Ioana Dumitrescu, specialist ştiri externe.

Alături de Ramona Avramescu, în SUA este și cameramanul Sorin Eşeanu.  

Principalele ediții speciale ale Știrilor TVR:

- În 20 ianuarie, seria transmisiunilor directe începe chiar la miezul nopții, cu sunetul clopotelor care vor bate în întreaga Americă, Ceremonia de comemorare a celor răpuşi de COVID-19, desfăşurată la National Mall.

- la ora 16.00: Ediţia specială a Ştirilor TVR va cuprinde slujba religioasă de la National Cathedral

- la ora 18.00: Ceremoniile de la Capitoliu - instalarea noului preşedinte ales al SUA, jurământul şi discursul lui Joe Biden

- la ora 22.00: Primirea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă.

Ramona Avramescu, despre instalarea lui Biden:

„Va fi o inaugurare cum nu a mai fost alta în Statele Unite, fără public din cauza pandemiei, fără preşedintele încă în funcţie şi cu zeci de mii de soldaţi pe străzi, mai mulţi decât sunt în prezent în Irak sau în Afganistan. Dar istoria nu e niciodată banală şi este un privilegiu să v-o aducem la TVR aşa cum se întâmplă, de la faţa locului. Ne vedem în direct din Washington DC cu reportaje, interviuri şi analize în exclusivitate", spune jurnalista.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • cand citesc "ioana dumitrescu, specialist stiri externe" imi dau seama ca e un eufemism... daca era jurnalist de la departamentul stiri externe, ar fi scris JURNALIST. aia e doar specialist, e clar ca nu face nicio branza... o stiti pe dumitrescu, e autoarea intrebarii epocale (acum vreo 24-25 de ani , e drept): cum se spune corect, iran sau irak?

Trimite un comentariu