Skip to main content

TEORIA CONSPIRAȚIEI. Pro TV, somată de CNA pentru ce a zis Busu despre coronavirus

 
TEORIA CONSPIRAȚIEI. Pro TV, somată de CNA pentru ce a zis Busu despre coronavirus
Foto: G4 Media

CNA. Pro TV s-a ales cu o somație publică din partea Consiliului din cauza lui Florin Busuioc. Busu și-a spus părerea cu privire la apariția coronavirusului.

Publicitate

În cadrul Știrilor Pro TV din 16 decembrie, Busu a făcut următoarele afirmații înainte să prezinte Vremea:

„Asta e nenorocirea, de fapt. Că micii producători, mici comercianți au fost loviți zdravăn de tot, marile companii n-au nicio treabă pân’ la urmă. Pentru că de acolo a pornit, frate, toată treaba. De la marile companii.

De acolo s-a... stârnit această furtună nenorocită. Eu așa cred. Pentru că ăsta nu este un virus care a apărut din neant, a apărut spontaneu. Ăsta a fost creat. Clar.”

Membrii CNA s-au arătat deranjați de faptul că Mihai Dedu și Andreea Marinescu, prezentatorii jurnalului, nu l-au întrerupt pe Busu în momentul în care își spunea părerea.

Cristina Pocora în ședința CNA: „Nu trebuia să se trezească să vorbească despre asta. Mie nu mi se pare potrivit ce a spus el.”

Dorina Rusu în ședința CNA: „Părerea lui este clar că marile companii sunt de vină. El asta a vrut să spună. Știți că la CNA nu se cere cu semne pe sub masă, trebuie să reacționeze conform Codului și Legislației audio-vizuale.

Pe viitor să nu-l mai lase pe Florin Busuioc să bată câmpii.”

Ramona Sorescu în ședința CNA: „E vorba că în contextul ăsta, părerea lui Busu chiar contează în momentul în care spune ceva. Și poate fi luat de bun. Ceilalți moderatori trebuiau să îl întrerupă.”

În urma discuțiilor, Radu Herjeu a propus o somație publică, care a fost votată în unanimitate. 

Ce spune Legislația

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • lasa ca daca era la romania tv sareai in sus

  Deja ai 100 de comentarii pe stirea asta. Cand iti faci curaj sa comentezi pe stirile cu audiente ? Pro tv dublu comercial aseara fata de antenuta ta. Frica ?
 • Mile draga,la romania tv daca era asta,era insotita de alte comentarii si burtiere de mizerie.Si nici macar somatie nu pupa
 • Recunosc, nu-mi imaginam ca până și Busu este spalat pe creier! La asta nu ma așteptăm. Părea băiat cu scaun la cap!
 • RĂSPUNDE OMULE LA ÎNTREBĂRI!!!
  NIMENI NU-TI VA DA DREPTATE PE DEGEABA!!!
  DACĂ SCRII O FRAZĂ AMĂRĂTĂ, NU REZOLVI CEVA!!!! ARGUMENTEAZ-O MACAR!!!
  P.S. Înțeleg acum de ce te înjură lumea pe aici.
 • Mile:
  1)Pe mine când m-ai văzut că am scris lucruri, în cadrul altor articole asemănătoare cu acesta (cu referire la originea virusului)???
  2)Dacă nu am făcut-o (și mă refer strict la articolele cu privire la originea virusului), nu am făcut-o strict din PROSTIE, LENE, HAZARD, etc.
  3)Nu e primul articol în care invoc dreptul la opinie și cel la libera exprimare!!! Atâta doar că nu existau referiri la originea virusului...
 • Despre ce tot vorbești Mile? POȚI SĂ NU MAI SCHIMBI SUBIECTUL DISCUȚIEI? RĂSPUNDE CU SUBIECT ȘI PREDICAT la ce se scrie sau la se anunță în cadrul articolului!!!
  Care e legătura articolului sau a opiniilor exprimate cu România TV???
 • Marian cum sa zic
  Ce vezi asa atractiv in 4 ore jumate de jurnal,in care se repeta același știri,30 de minute sport cu tanti Caragea si meteo cu leșinata de Magda sau Busu
  Publicitate la greu si cam atat
  Sa nu mai zic de glumele răsuflate lu' Tataia Dedu ,sa nu mai zic de minciunile lu Neti despre zodii si pentru 2 vorbe,3 prostii are salariu mai mare ca un parlamentar
  Hai sa fim serioși ca nu te trezesti tu la 6 si stai 4 ore in fața teveului pentru astea
  Cei la obositor sunt doi jurnaliști tineri, frumoși,carismatici si se descurcă la fel ca doamna Marinescu si ceilalti de pe acolo
  Sport exact cat trebuie,Horoscop cu o fată de 23 ani care are mai mult farmec decat Neti
  Plus Meteo
  2 ore sunt îndeajuns pentru a începe o dimineata bună
  Si tu si prietenii tăi credeți ca daca e lider înseamnă ca e bun
  Pai uite România Tv e si ea lider la știri si nu e bună deloc
 • Doamne ferește, doamne ferește! Dacă a ajuns sa fie sancționat pt ca și a spus părerea... Pt cei care expun tot felul de opinii pro pandemie și pro vaccin, ne acoperite de nimic din realitate, nu se mai ia nicio masura.
  Dacă prin atitudinile astea își imaginează ei ca o sa 'împrietenească' oamenii cu vaccinul, înseamnă că au ajuns degeaba la vârsta pe care o au.

Trimite un comentariu