Skip to main content

S-a stins o legendă. Larry King a fost răpus de Covid. De unde venea numele "King"?

 
Foto | Captura CNN
Foto | Captura CNN

S-a stins o legendă a televiziunii mondiale. Larry King, unul dintre cei mai longevivi oameni de televiziune din lume, ar fi fost răpus de Covid-19. Vedeta postului CNN avea 87 de ani şi era spitalizat de la finalul anului, notează CNN.

Publicitate

King a găzduit „Larry King Live” pe CNN vreme de peste 25 de ani. A intervievat candidaţi la preşedinţie, vedete, sportivi şi actori. S-a retras în 2010, după ce a înregistrat mai mult de 6.000 de episoade ale emisiunii.

A luptat de-a lungul anilor cu o serie de probleme de sănătate, suferind mai multe atacuri de cord. A dezvăluit că, în 2017, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu succes pentru a-l trata.

„Larry King a perfecţionat o abordare relaxată a interviurilor sale, înclinându-se mereu înainte şi ascultând cu atenţie oaspeţii săi, rareori întrerupându-i”, după cum îl caracterizează materialul CNN.

S-a născut pe 19 noiembrie 1933, iar numele său era Lawrence Harvey Zeiger.

De unde a venit numele „King”?

Cariera lui King în lumea media a început serios în 1957, când s-a angajat ca DJ la postul WAHR-AM din Miami. Atunci a luat decizia de a renunţa numele de familie, scrie CNN.

„Nu poţi să foloseşti numele Larry Zeiger”, i-a spus şeful postului după cum a amintit King în autobiografia sa,

„Este prea etnic. Oamenii nu vor putea să-l scrie sau să-l amintească. Ai nevoie de un nume mai bun", i-a mai spus.

„Cotidianul Miami Herald era întins pe biroul său. Avea un anunţ pe toată pagina pentru King's Wholesale Liquors. Directorul general a privit în jos şi a spus: King! Ce zici de Larry King?", scrie CNN.

În 1985, emisiunea „Larry King Live” a avut premiera la CNN. De-a lungul celor peste două decenii difuzate, emisiunea a fost cel mai urmărit program al CNN, iar King a fost probabil cea mai mare vedetă a reţelei.

King a părăsit CNN în 2011, o mişcare pe care toată lumea o vedea ca ieşirea sa la pensie. A continuat să lucreze până la moarte, găzduind „Larry King Now”, un program difuzat pe Ora TV, Hulu şi RT America.

Mai multe despre Larry King, pe CNN

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    larry king, un mare om de televiziune prin invitatii pe care i-a avut, dar nu mi se pare ca era bun ca intervievator. la fel se considera ca eugenia voda este sau a fost un bun jurnalist pentru ca facea emisiunea profesionistii la tvr, dar ea era varza ca jurnalist, punea niste intrebari inepte si deplasate. a avut noroc cu marii oameni de cultura sau personalitatile invitate ca au ridicat nivelul emisiunii.

    la fel si larry king. nu a fost deloc un mare jurnalist. au trecut subiectele pe langa el de-a lungul carierei, ceva de groaza... nicio dezvaluire majora nu a fost facuta la el in emisiune, ba chiar a fost criticat ca i-a menajat pe invitati.
  • A. A.
    @Mile, du-te sa fii anti-masker & anti-vaxxer pe alte pagini, vezi ca la Olivia Steer pe FB e locul ideal, acolo poti debita absolut orice dobitocenie si o sa fii aplaudat de o sumedenie de oameni care gandesc fix ca tine. Aici nu prea e locul potrivit, ca totusi nivelul e un pic mai sus.
  • mile mile
    Unii sunt atat de prosti incat au invatat un text de la tv si-l repeta intruna! Papagali! Nu-i asa mihaita ?
  • Mihai Mihai
    De ce nu s-a protejat? Trebuia sa poarte masca, sa se distanteze social, sa se spele, sa se dezinfecteze si sa stea in casa. Daca respecta regulile, nu avea nicio problema.
  • Alex Alex
    @gustavecrocodile: De unde stii ca a fost atac de cord, ti-a zis cumva familia lui Larry? :) Nu de alta, dar cauza mortii nu a fost facuta publica pana acum, tot ce se stie pana in momentul asta = ca era internat in spital dupa ce a fost infectat cu Covid. Cel mai probabil i-a fost fatal Covid, din pacate asta e singura concluzie logica. O sa vedem cand anunta oficial. Nu mai imprastia informatii false.
  • gustavecrocodile gustavecrocodile
    Pagina de media *** scrieti acolo ca a murit de atac de cord nu cord, foame de bani sa inteleg.
  • Mile Mile
    Banii sunt bani
  • Adi Adi
    Si-a murdarit întreaga cariera cu banii de la rusi.

Trimite un comentariu

sus