Skip to main content

S-a stins Ruxandra Garofeanu, fostă realizatoare TVR și fost membru în CA-ul instituției. Emisiuni in memoriam

 
S-a stins Ruxandra Garofeanu, fostă realizatoare TVR și fost membru în CA-ul instituției. Emisiuni in memoriam
Foto via CanCan

UPDATE. Într-o rectificare trimisă astăzi, TVR anunță că documentarul documentarul „Răscruci - Necunoscutul Bernea”, dedicat marelui pictor Horia Bernea, va fi marţi, 19 ianuarie, de la ora 13.30.

„In comunicatul transmis ieri, s-a strecurat o greseala: documentarul programat astazi, pe TVR 1 in memoriam Ruxandra Garofeanu, va fi difuzat la ora 13.30. (in textuul initial, ora trecuta era 23.30, in mod gresit)”, spun oficialii postului public. 

Publicitate

S-a stins Ruxandra Garofeanu, critic de artă, fostă realizatoare TVR și fost membru în Consiliul de Administrație TVR (2016-2017). TVR anunță o serie de programe in memoriam. Avea 76 de ani. 

Avea o experienţă de peste 35 de ani în echipa TVR. Printre producţiile semnate de Ruxandra Garofeanu se numără „Mănăstirea Văcăreşti”, „Pictorul Corneliu Baba”, „Forme și culori”, „Creanga de aur”, „Totul la vedere” sau „Antidot la uitare”.

Ce producții dedicate realizatoarei aduce TVR:

  • Marţi, 19 ianuarie, de la ora 23:30, TVR 1 a programat documentarul „Răscruci - Necunoscutul Bernea”, dedicat marelui pictor Horia Bernea. Documentarul, realizat de Ruxandra Garofeanu în anul 2004, grupează circa 600 de desene, acuarele şi picturi în ulei, realizate de Horia Bernea în tinereţe şi expuse pentru prima oară publicului bucureştean şi clujean.
  • Tot marţi, TVR 3 va difuza, începând de la ora 22:00, „Totul la vedere - Arta în secolul XXI”.

Emisiunea avea un format maraton, de 160 de minute, fiind difuzată sâmbătă dimineață, în două părțti. Ruxandra Garofeanu, producătorul și realizatorul acestui proiect, a decis să aducă laolată cei mai importanți oameni din peisajul cultural românesc, dar și pe cei mai calificați jurnaliști din domeniu.

Emisiunea se transmitea, în direct, dintr-un spațiu neconvențional (o fostă librărie). Ruxandra Garofeanu a fost cea care i-a adus pentru prima oară în platou, săptămână de săptămână, ca semnatari de rubrici permanente, pe istoricul Adrian Cioroianu și pe scriitorul Horia Roman Patapievici.

Gazdele emisiunii erau Dan și Lia Perjovschi, cunoscuți artiști contemporani.

Ediția cu numărul 11 (ultima, de altfel) a programului „Totul la vedere” se numește România 21. O emisiune care își propusese să proiecteze în imaginația publicului, soarta artelor în veacul al XXI-lea. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu mi-e teama de moarte. Daca a murit cateaua mea Betty, pot si eu. Sa vina si eu voi spune FINE, asa cum a spus Brigitte Bardot ca va reactiona in fata mortii.

Trimite un comentariu