Skip to main content

(P) 3 Idioți, un altfel de film indian: comedie de colegiu. Pe Bollywood. Una dintre cele mai apreciate producții indiene

 
(P) 3 Idioți, un altfel de film indian: comedie de colegiu. Pe Bollywood. Una dintre cele mai apreciate producții indiene

VIDEO. (P) Una dintre cele mai apreciate producții indiene, comedia 3 Idioți, va fi difuzată în România de canalul Bollywood. Este un altfel de film indian, un fel de "comedie de colegiu", evident cu "tușe" de Bollywood.

Publicitate

3 Idioți este una dintre cele mai de succes producții din India. Pe IMDB, are nota 8,4, o notă dată după 345.000 de voturi.

La momentul difuzării (în 2009), și timp de 4 ani după, 3 Idioți a stat în fruntea clasamentului cu cele mai mari încasări de box office din istoria filmelor indiene de toate categoriile!

Scenariul, pe scurt: Doi prieteni pleacă în căutarea unui amic pierdut. În drumul lor, vor avea de-a face cu un pariu demult uitat, ceea ce readuce în prim plan trecutul celor trei prieteni la Imperial College of Engineering. Cu multe întâmplări de colegiu, farse făcute profesorilor și colegilor, cu întorsături de situație și multe altele.

Filmul va fi pe Bollywood în ziua în care canalul aniversează 9 ani de prezență în România. Va fi difuzat DUMINICĂ 21 februarie, de la ora 21.

BOLLYWOOD TV. Prezent în peste 3 milioane de case din România, postul este primul canal din Europa în format HD cu tematică indiană. Toate programele postului Bollywood HD sunt prezentate în High Definition, 24 de ore pe zi şi un mix al celor mai interesante filme, seriale, documentare și show-uri, o selecție specială pentru publicul din România.

Data de 21 de februarie nu este întâmplătoare. Marchează o mare sărbătoare a culturii și religiei hinduse: Mahananda Navami, care simbolizează victoria binelui în lupta cu răul, având ca principale personaje mitice pe zeița Durga și demonul Mahishasura.

Filmul are în palmares 63 de premii și 23 de nominalizări. Câteva:

  • Annual Central European Bollywood Awards, India 2010 - 7 premii și 2 nominalizări
  • Apsara Film Producers Guild Awards 2011 - premiul special
  • Awards of the International Indian Film Academy 2019 - premiul special
  • Awards of the International Indian Film Academy 2010 - 16 premii și 6 nominalizări
  • Awards of the Japanese Academy 2014 - nominalizare

GALERIE FOTO. 3 Idioți în imagini

 

VIDEO. Câteva fragmente video cu 3 Idioți Date tehnice despre film

Nume original: 3 Idiots

Nume tradus pentru Bollywood România: 3 idioți

Gen: Comedie, Dramă

Durată: 170 de minute

An apariție: 2009

Actor principali: Aamir Khan, Madhavan, Mona Singh

Regia: Rajkumar Hirani

 

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu