Skip to main content

COMUNICAT. Cum îţi găseşti dar şi cum să-ţi verifici un partener de afaceri

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

COMUNICAT. Pentru mulţi antreprenori, afacerea este precum copilul lor. I-au dat naştere şi trebuie să o hrănească, pentru a o ajuta să crească. Doar că, uneori, au nevoie de ajutor, în acest sens, iar acesta poate veni de la un partener.

Publicitate

Dacă eşti în aceeaşi situaţie şi vrei ca lucrurile să meargă perfect, îţi doreşti nişte parteneri care să abordeze afacerea cu acelaşi nivel de entuziasm şi angajament, dar, care să împărtăşească şi aceleaşi filosofii, „de iniţiatori”, ale afacerilor.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În rândurile de mai jos, află ce trebuie să cauţi la cei pe care ar trebui să îi iei drept parteneri de afaceri.

Găseşte un partener care poate aduce abilităţi şi experienţă în afaceri

Un partener de afaceri bun ar trebui să aibă abilităţi care să ţi le susţină şi să le complimenteze pe ale tale. Nici o persoană nu este stăpână pe toate lucrurile.

Dacă ai abilităţi interpersonale excelente dar abilităţi slabe de finanţare a afacerilor, ia în considerare un partener care înţelege contabilitatea businessurilor.

Cu cât mai multe abilităţi aduse împreună, cu atât va fi mai uşor să începeţi, să planificaţi, să creşteţi şi să vă conduceţi afacerea.

Găseşte un partener care să îţi împărtăşească valorile, spiritul antreprenorial şi viziunea

Dintre toate lucrurile de căutat într-un partener, acestea sunt, probabil, chiar cele mai importante.

Va trebui să poţi comunica eficient cu partenerul tău pentru a lua decizii, pentru a stabili obiective şi pentru a conduce afacerea.

Dacă partenerul este reticent, combativ sau nu poate lua în considerare punctul tău de vedere, va fi mai greu să ai succes.

Caută un partener care poate oferi resurse şi credibilitate afacerii tale

Este minunat să ai un partener care să aibă resurse financiare, dar, există şi alte contribuţii pe care un partener le poate aduce afacerii, la fel de valoroase.

Un partener cu o reţea de afaceri sigură, conexiuni din industrie, listă de clienţi sau acreditări şi experienţă specifice poate creşte, de asemenea, valoarea businessului tale şi îţi poate îmbunătăţi şansele de succes.

Alege un partener stabil financiar

Banii, activele şi abilităţile de gestionare a timpului sunt esenţiale pentru întreprinzători.

Cineva care şi-a gestionat greşit finanţele, personale sau de afaceri, poate să nu aibă abilităţile sau disciplina pentru a face un parteneriat să funcţioneze. În cel mai rău caz, poate chiar să caute modalităţi de a profita de afacerea ta, pentru a-şi rezolva problemele financiare personale.

Dacă partenerul tău contribuie sau nu cu bani la afacere este mai puţin important decât dacă partenerul tău potenţial se află într-o situaţie financiară gravă.

Este posibil ca o persoană aflată în mijlocul unei crize financiare să nu fie cea mai bună alegere pentru a intra în afaceri din mai multe motive. Scapă de grija găsirii unui partener fără astfel de probleme accesând o platforma online cu experienţă în domeniu, care îţi oferă chiar o lista a firmelor rău platnice.

Alege un partener care practică o bună etică personală şi de afaceri

Intră în parteneriate numai cu oameni de încredere.

Caută pe cineva care preţuieşte onestitatea şi practică o bună etică personală cât şi de afaceri.

Un partener de afaceri slab ales poate ajunge să fure de la companie, să-şi ia ideile sau clienţii şi să-şi înceapă propria afacere sau să încalce legile, ceea ce ar putea duce afacerea ta la probleme legale.

Fii pregătit şi să „te desparţi” de partenerul tău de afaceri

Aminteşte-ţi că parteneriatele sunt obligaţiuni legale, iar, dacă nu merg bine, „despărţirea” poate, de asemenea, să meargă prost. Aşadar, fie şi numai din acest motiv, indiferent cu cine alegi să te asociezi în afaceri, asigură-te că obţii în scris toate acordurile comerciale.

Neînţelegerile legate de bani şi viziunea antreprenorială pot distruge chiar şi cele mai bune relaţii de prietenie.

Este înţelept să abordezi căutarea unui partener de afaceri la fel de serios ca şi cum ai căuta un furnizor pentru îngrijire copii.

Un parteneriat este un pact legal pe termen lung între două (sau mai multe) persoane. Vei petrece mult timp planificând evenimente de afaceri majore cu partenerul tău şi va trebui să te poţi înţelege cu el.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus