Skip to main content

Grupul Deutsche Welle revine în Ungaria: „Diversitatea media este în pericol, iar presa critică este sub presiune”

 
Foto: DW.com
Foto: DW.com

Trustul media german Deutsche Welle se întoarce în Ungaria, acolo unde va deschide o pagină în limba maghiară, scrie G4Media. Decizie vine la câteva săptămâni după ce autorităţile maghiare au oprit emisia postului de radio KlubRadio, fiindcă era critic la adresa guvernului condus de Viktor Orban.

Publicitate

Peter Limbourg, directorul DW, a luat decizia de a înfiinţa această pagină pentru că „nu s-a îmbunătăţit deloc situaţia mass-media din Ungaria”.

„Este vorba de un stat european, în care diversitatea media este în pericol, iar presa independentă şi critică este sub presiune. Ca atare, ne-am gândit că DW are de lucru şi aici, ca şi în Polonia”, a spus Limburg, potrivit G4Media, care citează Telek.

Din anii '60 până în anii '90, Deutsche Welle a transmis în limba maghiară ştiri ale serviciului public german. Potrivit jurnalistului maghiar Szabad Pécs, DW ar putea reveni pe viitor în grilele cabliştilor din Ungaria.

Pe lângă DW, şi Radio Europa Liberă s-a întors în Ungaria acum jumătate de an, după ce libertatea presei a fost pusă la grea încercare.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus