Skip to main content

FOTO. O imagine cât jumătate de milion de decese din cauza Covid-19, în SUA. Primă pagină tribut, în New York Times

 
FOTO. O imagine cât jumătate de milion de decese din cauza Covid-19, în SUA. Primă pagină tribut, în New York Times

„Zidul durerii” - așa caracterizează The New York Times o primă pagină tribut, în memoria celor aproape 500.000 de oameni care au decedat în SUA, din cauza Covid-19. 

Prima pagină a ziarului, de duminică (21 februarie), a fost dedicată celor care au fost răpuși de pandemie. Situația a fost prezentată într-un mod puțin mai atipic: 500.000 de puncte foarte mici au fost puse pe prima pagină a publicației, fiecare reprezentând o persoană decedată din cauza Coronavirusului. 

Publicitate

Graficul a fost realizat pe jumătate de pagină.

„A început cu un punct. Apoi a crescut la aproape jumătate de milion. Graficul de pe prima pagină, de duminică, descrie situația devastatoare produsă de Covid”, explică autorii. 

Nu este primul gest dedicat memoriei celor care au murit de Covid-19, în New York Times. Când decesele din cauza Covid, din Statele Unite, au ajuns la 100.000, în luna mai, pe prima pagină au fost puse numele acestora.

Ideea a fost destul de greu de aplicat, din punct de vedere tehnic:

„Editorii și designerii s-au asigurat că o jumătate de milion de pixeli minusculi se vor imprima corect pe diferitele formate ale ziarului, din toată țară”, menționează articolul. 

Zidul durerii - Prima pagină New York Times de duminică, 21 februarie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • O sa numar punctele cand o sa am timp de pierdut. Interesant. Eu port masca din 2 motive : vreau sa ma protejez si ....2...nu as suporta ca cineva sa se ia de mine ca de ce nu port masca, mi-e teama de propria mea reactie intr-un astfel de caz.

Trimite un comentariu