Skip to main content

Detalii noi. Zece persoane i-ar fi filat pe ziariştii Alex Costache şi Cosmin Savu la masă cu doi magistraţi. În peisaj apare şi un fost ofiţer SRI

 
Foto | România TV
Foto | România TV

Un adevărat „filaj”, aşa descrie publicaţia G4Media culisele filmărilor cu jurnaliştii Alex Costache (TVR şi colaborator G4Media) şi Cosmin Savu (România, te iubesc - Pro TV) stând la masă cu doi magistraţi. Zece persoane ar fi fost implicate în obţinerea imaginilor. Mai mult, în peisaj apare şi un fost ofiţer SRI, după cum notează G4.

Publicitate

S-a întâmplat acum un an, când la România TV a fost difuzat un filmuleţ cu cei doi jurnalişti, alături de, Horaţiu Radu (pe atunci ajunct interimar al Parchetului General) şi judecătorul Răzvan Păştilă la un eveniment privat într-un restaurant din Centrul Capitalei.

Dosarul a fost clasat de procurorul Robert Fleckhammer, în prezent şef al unei secţii din DIICOT. Cei patru oameni filmaţi acum un an au făcut însă plângere împotriva ordonanţei de clasare, acuzând faptul că ancheta a fost efectuată superficial.

Ce s-a întâmplat în urmă cu un an?

Doi magistraţi şi doi jurnalişti au fost urmăriţi pas cu pas, filmaţi şi înregistraţi de mai mulţi paparazzi.

Postul de televiziune România TV a difuzat imagini cu Horaţiu Radu, Răzvan Păştilă şi jurnaliştii Alex Costache şi Cosmin Savu în timp ce participau la un eveniment privat într-un restaurant din Centrul Capitalei. Sărbătoreau ziua de naştere a procurorului Horaţiu Radu.

Imaginile au fost preluate rapid de publicaţiile Gândul, controlate de Radu Budeanu şi de EVZ, deţinut de Dan Andronic, condamnat definitv într-un dosar şi trimis în judecată în altele.

Totul a fost au prezentat ca „filmul necenzurat al întâlnirii conspiraţioniste” dintre cei patru.

Zece persoane ar fi participat la „filaj”

Din ordonanţa de clasare a dosarului, obţinută de G4Media.ro, reiese că au fost cel puţin zece persoane implicate în operaţiunea de „filaj”.

Este vorba de Dan Andrei Năstase, care s-a prezentat drept fotoreporter la publicaţiile Cancan şi Gândul, deţinute de Radu Budeanu. Năstase a susţinut în timpul anchetei că a fost însoţit de Dragoş Dumitru, Florin State, Cătălin Florin Guţă, Alexandru Marius Ioniţă şi Elena Lorena Dobrică, care a condus maşina.

Pe lângă cele şase persoane, la operaţiunea de filaj a mai participat Vlad Eugen Dragomir, un fost poliţist de frontieră, care s-a prezentat drept jurnalist angajat la firma WebEditing Developement SRL.

Dragomir a susţinut, în timpul anchetei, că a fost chemat acolo de fotoreporterul Dan Andrei Năstase şi că trebuia „să fotografieze un jurnalist”.

Dragomir a mai spus că a venit la restaurant cu o Skoda Octavia albă împrumutată de la prietenul său, Gabriel Ionuţ Olaru. Acesta din urmă este un fost ofiţer SRI, scrie G4Media.


Citeşte tot materialul, pe larg, pe G4Media


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus