Skip to main content

COMUNICAT. De ce este recomandat sa citim – afla beneficiile dovedite ale cititului

 
COMUNICAT. De ce este recomandat sa citim – afla beneficiile dovedite ale cititului

COMUNICAT. Cititul este o activitate pe care o asociem de cele mai multe ori cu scoala, studiul si cercetarea, insa se poate dovedi extrem de benefica daca o transformam intr-un obicei in viata noastra.

Publicitate

Exista categorii diferite de cititori. Sunt cei care se axeaza pe dezvoltarea personala si pe informarea cu privire la diferite subiecte de interes major si citesc atunci cand au nevoie sa afle anumite lucruri.

Sunt cei care sunt fascinati de lumea fictiunii si citesc pentru a se deconecta de la rutina zilnica si sunt cei care citesc ca o forma de relaxare si extindere a orizontului cultural.


Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Indiferent de categoria in care te incadrezi, cititul este important pentru minte si suflet. O sa descoperim mai jos care sunt beneficiile cititului, de ce este important sa ne alegem carti potrivite in functie de ceea ce dorim sa dezvoltam si care este impactul cititului in evolutia noastra.

Reducerea stresului

Sunt o serie de carti de citit despre cum se ne reducem nivelul de stres in viata noastra, insa orice carte, indiferent din ce categorie face parte ne poate ajuta sa ne relaxam si sa ne deconectam de la grijile zilnice.

Este dovedit faptul ca cel putin 10 minute pe zi de savurat paginile unei carti te poate ajuta sa te relaxezi pe deplin, sa-ti linistesti mintea, sa te concentrezi pe actiunea din carte si sa capeti o noua perspectiva asupra rezolvarii problemelor cu care te confrunti.

Stimularea intelectului

Stiai ca indiferent de tipul de carti de citit spre care te indrepti acestea te ajuta sa-ti dezvolti capacitatile mentale?

Acest lucru a fost demonstrat prin faptul ca in timp ce citim carti, creierul nostru efectueaza simultan o serie de actiuni – citirea literelor, conferirea unui sens al randurilor citite, transpunerea in context prin imaginarea detaliile descrise, etc.

Chiar daca nu ne dam seama, cateva minute de citit pe zi, indiferent de tipul de carti este esential pentru mentinerea activa a creierului si pentru dezvoltarea acestuia.

Imbunatatirea memoriei

Iti place sa citesti carti politiste, cu subiect romantic sau de dezvoltare personala?

Nu conteaza neaparat subiectul, ci ideea de stimulare a partii creierului responsabila cu memorarea detaliilor si readucerea la suprafata atunci cand avem nevoie de ele.

Pentru ca atunci cand ne intoacem la paginile unei carti de citit pe care am inceput-o, trebuie sa ne amintim o serie de detalii si sa facem anumite conexiuni intre aceste detalii si ce urmeaza sa descoperim pentru a intelege actiunea si ideea transmisa de autor.

Dezvoltarea puterii de concentrare

Un alt beneficiu al cartilor este acela de a ne dezvolta puterea de concentrare. Probabil ai observat o data cu inaintarea in varsta si mai ales cu ritmul alert in care ne petrecem timpul, ca iti este destul de dificil sa te concentrezi, fata de perioada copilariei sau adolescentei.

Este un lucru perfect normal, dar poti intretine aceasta capacitate daca vei continua sa pui accent pe carti si pe lectura.

Ca sa intelegem actiunea si ideea unei carti avem nevoie sa acordam atentie detaliile, descrierilor si personajelor, sa fim prezenti si sa ne lasam purtati de poveste, fara sa fim distrasi de alte activitati.

Nu conteaza tipul de carti de citit spre care te indrepti, conteaza sa citesti si sa-ti formezi un obicei din aceasta activitate. Beneficiile sunt multiple si vizeaza in special dezvoltarea imaginatiei, creativitatii, concentrarii si memoriei.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus