Skip to main content

Digitalination, un format nou despre digitalizarea relaţiei statului cu cetăţenii. România ia exemplul Moldovei

 
Digitalination, un format nou despre digitalizarea relaţiei statului cu cetăţenii. România ia exemplul Moldovei

România si Republica Moldova vor colabora în procesul de digitalizare a serviciilor publice. Acest anunţ a fost făcut în cadrul IQ DIGITAL Summit la Iaşi de cei doi miniştri responsabili.

Publicitate

Proiectul Digitalination s-a lansat în cadrul primei ediţii a IQ DIGITAL Summit şi este un format nou dedicat monitorizării procesului de digitalizare a statului şi a relaţiei României cu marile companii big tech. Acesta este conceput de Upgrade 100 (fostul iCEE.fest, fondat de Dragoş Stanca), în parteneriat cu Institutul ASPEN România.

La capitolul digitalizării serviciilor publice, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, însă Moldova are mai multe proiecte reuşite, fiind un bun exemplu pe plan internaţional, se arată într-un comunicat al organizatorilor festivalului Upgrade 100.

Iurie Ţurcanu, viceprim-ministrul pentru digitalizare din Moldova:

“Vrem să creăm o aliniere, să ne creăm împreună o axă de lucru, la care să ancorăm toate eforturile – şi ale autorităţilor din Republica Moldova, şi din România”.

Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării si digitalizării din România:

„Vrem să urmăm exemplul fraţilor noştri de peste Prut: să facem mult cu puţin, nu puţin cu mult”.

Evenimentul s-a desfăşurat pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iasi. Dezbaterea la care au participat cei doi demnitari a fost moderată de expertul în e-guvernare Radu Puchiu.

Oficialii au răspuns si unor teme si întrebări adresate de lideri cunoscuti din tehnologie: Iulian Stanciu - eMag, Mihai Matei - ANIS si Essensys Software, Alexandru Lăpusan - Zitec si Regista si Beniamin Mincu, Elrond Network.

Întregistrarea integrală a dezbaterii:

Proiectul IQ DIGITAL, realizat de Upgrade 100 în parteneriat cu George / BCR, cuprinde nu doar evenimentul de la Iasi, ci o amplă serie de materiale si formate dedicate digitalizării.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mircea timis mircea timis
    Ce sa-ti spun?? Halal digitalizare mioritica... ghiseul.ro a expus milioane de cnp-uri si proprietati impozitate, cu adrese s.a.m.d. ...

Trimite un comentariu

sus