Skip to main content

VIDEO. O lume dintr-un nou joc PlayStation, prezentată la… Teleenciclopedia. Documentarele, peste jumătate de milion de vizualizări

 
VIDEO. O lume dintr-un nou joc PlayStation, prezentată la… Teleenciclopedia. Documentarele, peste jumătate de milion de vizualizări

PlayStation a decis să lanseze un joc din portofoliul său printr-o serie inedită de materiale video: documentare marca Teleenciclopedia.

Publicitate

Teleenciclopedia Horizon Forbidden West este proiectul creativ de lansare a jocului exclusiv PlayStation, semnat de VMLY&R România.

Totodată, este un parteneriat inedit între un titlu exclusiv PlayStation şi Televiziunea Română, sunt forma unui serial în 4 episoade de documentare Teleenciclopedia.

Până la acest moment, documentarele dedicate universului din joc au fost vizualizate de peste jumătate de milion de români pe canalul de YouTube al companiei PlayStation Romania.

Prezentarea inedită trezeşte nostalgia fanilor celei mai cunoscute emisiuni de documentare din România: Teleenciclopedia. Totodată, arată o lume plină de mistere, triburi şi maşinării din îndepărtatul Forbidden West.

„Rezultatul este unul inedit: un concept relevant din punct de vedere local şi cultural, care duce povestea jocului mai departe de lumea gaming-ului“, se mai arată în comunicat.

Mihai Ţiţirig, Group Creative Director:

„Căutăm relevanţa culturală în toate proiectele pe care le gândim pentru PlayStation.

Abia ce terminasem primul joc - Horizon Zero Dawn - când a intrat în Outlook brief-ul pentru Horizon Forbidden West.

Ideea mutării Teleenciclopediei vreme de 4 episoade într-un univers distopic, post-apocaliptic, a fost urmată de un entuziasm sincer în toate etapele proiectului. Care sper că se vede în oricare dintre cele 4 episoade.“

Alex Petrescu, Creative Director:

„Pentru toate generaţiile de gameri care au crescut cu Teleenciclopedia, prezentarea universului Forbidden West ca într-un documentar trezeşte nu doar nostalgie, dar şi conturează mai curat premisele jocului.

Viitorul distopic devine mai palpabil, privit din perspectiva temelor clasice abordate de Teleenciclopdia, oferind un motiv în plus că cumperi jocul.“

Ce conţin documentarele Teleenciclopedia Horizon Forbidden West?

Fiecare episod al seriei Teleenciclopedia Horizon Forbidden West are 5-7 minute, tratând un subiect specific ce caracterizează lumea din joc.

  • Primul episod se concentrează pe prezentarea generală a universului jocului;
  • cel de-al doilea este consacrat naturii Forbidden West;
  • al treilea episod pune în perspectivă maşinăriile sau „animalele” care populează lumea Horizon;
  • iar cel de-al patrulea vorbeşte despre triburile pe care le întâlneşte Aloy, personajul principal, în călătoria sa prin „Vestul Interzis”.

Documentarul online Teleenciclopedia Horizon Forbidden West a beneficiat de un teasing-video de aproape 1 minut, cu genericul oficial Teleenciclopedia, difuzat pe canalele Social Media Playstation înaintea lansării oficiale, a mai anunţat compania.

Teleenciclopedia Horizon - Episodul 1: Universul Horizon Forbidden West

Teleenciclopedia Horizon - Episodul 2: Natura Horizon Forbidden West

Teleenciclopedia Horizon - Episodul 3: Maşinăriile din Horizon Forbidden West

Teleenciclopedia Horizon - Episodul 4: Triburile din Horizon Forbidden West

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • R R
    Dati audientele Insula iubirii de aseara

Trimite un comentariu

sus