Skip to main content

Antena 3, ziua şi amenda. Detalii macabre ale unei crime, date pe post: „femeia moartă în geamantan”

 
Antena 3, ziua şi amenda. Detalii macabre ale unei crime, date pe post: „femeia moartă în geamantan”

O nouă zi la CNA, noi sancţiuni pentru postul Antena 3. Staţia de ştiri a încasat, astăzi, două amenzi şi două somaţii din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. 

Publicitate

Pentru că a dat pe post detalii macrabe din rechizitoriul unei crime, staţia Intact a fost amendată cu 5.000 de lei. A mai primit încă o amendă de 5.000 de lei pentru o emisiune despre vaccinare şi Covid-19. Ambele producţii au fost difuzate în primăvară. 

Antena 3 a scăpat doar cu „avertisment” pentru felul în care a reflectat pe post înmormântarea regretatului Nelu Ploieşteanu.

De asemenea, postul a mai primit o somaţie pentru o ediţie Subiectiv în care moderatorul - Răzvan Dumitrescu - a dat pe post schema de tratament împotriva Covid-19 pe care i-a prescris-o chiar lui medicul de familie. 

„Mie mi s-a dat această reţetă şi v-o prezint pentru că este reţeta mea, este medicaţia pe care am luat-o şi mă vedeţi aici, în picioare”, a spus jurnalistul pe post, după care a prezentat şi tratamentul pe care l-a primit de la medic. 

Detalii şocante pe post: „nu i-a curs mult sânge”, „făcea spume care îi ieşeau din gură”, „nu mai respira”

Una dintre emisiunile amendate - Esenţial - a prezentat detalii şocante din rechizitoriul unei crime. Postul a fost sancţionat pentru ediţia realizată de Ana-Maria Roman. 

Au fost date detalii din rechizitoriu, în special declaraţii ale celor implicaţi. Pe scurt, din respectiva producţie: 

  • Noi am lovit pe unde am nimerit, dar Sabinei nu i-a curs mult sânge
  • Sabina făcea spume care îi ieşeau din gură
  • Aceştia i-au pus mâna pe inimă, dar nu mai bătea, iar Sabina nu mai respira
  • Victima a ars de vie în geamantan
  • Dezvăluiri despre femeia moartă în geamnatan

Burtieră la Antena 3 - „Virolog: Vaccinarea în masă duce la mutaţii

O altă amendă de 5.000 de lei a fost dată pentru o ediţie Subiectiv, cu Răzvan Dumitrescu, în care s-a vorbit despre Covid şi vaccinare. Forul audiovizual a ajuns la concluzia că s-a încălcat legislaţia. Mircea Toma, membru CNA, a punctat:

„Propun amendă de 5.000 de lei pentru ediţia Subiectiv cu opiniile despre pandemie, vaccinare şi medicaţie. Nu sunt validate academic, iar în platou nu sunt persoane cu expertiză în domeniu, ci doar politicieni şi avocaţi”, după cum a spus acesta. 

În emisiunea respectivă au rulat burtiere ca: 

- „Virolog: Virusul ajunge la rezistenţă la vaccin

- „Virolog: Vaccinarea în masă duce la mutaţii

- „Virolog celebru, explicaţii-şoc despre vaccinare: Anticorpii din vaccin omoară anticorpii naturali

- „Ucis de Covid sau de cadrele medicale?”

- „Rudele acuză: I-au dat ceva dintr-o seringă

„Au fost erori ale colegilor”

Norina Ionescu, reprezentantul postului Antena 1, a venit cu explicaţii în faţa CNA: 

„Consider că au fost nişte erori ale colegilor mei. Mai exact, la Subiectiv, Răzvan Dumitrescu a prezentat tratamentul prescris de medicul lui de familie pentru Covid-19. El a avut Covid şi a prezentat tratamentul pe care l-a urmat. 

Mă refer şi la Esenţial, unde au fost difuzate informaţii explicite din acel rechizitoriu, despre cum a fost realizată crima respectivă. Au fost nişte erori ale colegilor mei care sunt în afara Legislaţiei Audiovizuale”, a spus reprezentantul Antenei 1. 


Citeşte şi: Talmeş-balmeş la CNA în cazul Clotilde. O ploaie de derapaje România TV a scăpat - momentan - de amendă! Nu şi Antena 3


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vlad Vlad
    "Virolog" nu e in limba romana.

Trimite un comentariu

sus