Skip to main content

Talmeş-balmeş la CNA în cazul Clotilde. O ploaie de derapaje România TV a scăpat - momentan - de amendă! Nu şi Antena 3

 
Talmeş-balmeş la CNA în cazul Clotilde. O ploaie de derapaje România TV a scăpat - momentan - de amendă! Nu şi Antena 3

Talmeş-balmeş la CNA. O ploaie de derapaje marca România TV - pe subiectul Clotilde Armand, „voturile furate” şi gunoaiele din Sectorul 1 -  a scăpat, cel puţin pentru moment, neamendată.

Publicitate

Birocraţia şi procedurile au dat mari bătăi de cap membrilor forului audiovizual. Motivul? S-au adunat prea multe reclamaţii, iar membrii CNA nu s-au putut decide asupra procedurii de sancţionare. Asta pentru că forul a întârziat să analizeze plângerile făcute de-a lungul timpului de Clotilde Armand.

S-au strâns atât de multe, încât CNA s-a împotmolit în propriile proceduri, iar postul de ştiri - despre care membrii CNA au căzut de acord că a greşit, a scăpat nepedepsit. 

Unii membri au vrut o amendă „la pachet” pentru emisiuni difuzate pe parcursul mai multor săptămâni, alţii au vrut amenzi separate în funcţie de „de speţă”. 

Pe de altă parte, tot azi, într-o speţa asemănătoare Antena 3 a fost amendată, chiar după ce România TV a scăpat de sancţiune. În cazul Antenei 3 au fost mai puţine emisiuni ca la România TV, astfel procedurile au fost mai clare. 

Este vorba despre subiectul Clotilde Armand, presupusele voturi furate şi gunoaiele din Sectorul 1. Votul pe amenzile propuse pentru cele două posturi oricum tergiversează de trei săptămâni, iar astăzi speţa şi-a mai consumat un episod. Cu rezultat nul, când vine vorba de România TV. 

Pe scurt: Antena 3 a fost amendată cu 15.000 de lei, însă la România TV forul s-a încurcat în proceduri. S-au făcut mai multe propuneri de amenzi, însă la final nu s-au adunat voturi pentru trecerea niciuneia dintre ele. 

Principalala problema: Speţele au fost discutate cu întârziere

Emisiunile de la România TV au fost difuzate în lunile iunie şi iulie. Au ajuns să fie discutate de CNA  abia acum trei săptâmâni pentru prima dată. Clotilde Armand a făcut plângeri către forul audiovizual, care s-au tot adunat. 

Plângerile au vizat două subiecte principale: emisiunile despre presupusele „voturi furate” în noaptea alegerilor pentru Locale şi emisiunile despre gunoaiele din Sectorul 1, cu derapajele aferente. 

Toti membrii CNA s-au pus de acord că România TV a derapat de la Legislaţia Audiovizuală, însă nu s-au pus de acord cu privire la cuantum şi la procedura de sancţionare. 

Pe de-o parte, Mircea Toma a venit cu mai multe propuneri de amendare şi a împărţit emisiunile „sancţionabile” pe subiecte: emisiunile despre gunoaie şi emisiunile despre voturi. Toate propunerile lui Toma totalizau 120.000 de lei. 

Pe de altă parte, Valentin Jucan a propus ca toate emisiunile reclamate de Clotilde Armand, indiferent de subiectul abordat în ele, să fie amendate „la pachet”. Sancţiunea propusă totaliza 40.000 de lei. 

De notat că această procedură „la pachet” s-a folosit des în istoria CNA a ultimilor ani, pe principiul „treci pe roşu de zece ori, dar eşti sancţionat o singură dată”

La final, niciuna dintre cele două propuneri nu au adunat voturile necesare. Astfel, votul se va relua într-o şedinţă viitoare. 

„Doamna Ciortild”, „Furtul reziştilor dovedit, Poliţiştii i-au prins în fapt”

În seria de emisiuni de la România TV s-a abordat pe larg subiectul „furtului de voturi” şi gunoaiele de la Sectorul 1. Pe scurt, câteva burtiere din emisiunile respective:

  • „Furtul reziştilor dovedit, Poliţiştii i-au prins în fapt”
  • „Jaf la Primaria Sectorului 1”
  • „Cât au furat reziştii”
  • „Câte voturi au furat reziştii”

De asemenea, unii invitaţi de la România TV o numeau pe Clotilde Armand „doamna Ciortild”. 

  • „Hoţii voturilor îngroapă Capitala în gunoaie”
  • „Înregistrări uluitoare cu primăriţa franţuzoaică.”
  • „Înregistrări uluitoare cu primăriţa franţuzoaică, cum a ajuns Sectorul 1 să fie îngropat în gunoaie”

Emisiunile de la România TV au fost caracterizate scurt şi cuprinzător de Mircea Toma: „dezinformare, dezechilibru flagrant, xenofobie, injurii şi instigare la violenţă”, după cum a spus în şedinţa CNA.


Citeşte şi: Fosta şefă a CNA boicotează amenzile pentru România TV şi Antena 3. Subiectul? Clotilde Armand şi „voturile furate”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus