Skip to main content

CNA s-a răzgândit. Realitatea, amendată cu 10.000 de lei pentru sugestia Alexandrei Păcuraru de a trimite romii în India. Postul primise iniţial o somaţie

 
CNA s-a răzgândit. Realitatea, amendată cu 10.000 de lei pentru sugestia Alexandrei Păcuraru de a trimite romii în India. Postul primise iniţial o somaţie

O nouă decizie CNA. Forul a revenit astăzi asupra cazului moderatoarei Alexandra Pacuraru, care a sugerat pe postul Realitatea ca romii să fie trimişi în India, „că tot seamănă între ei“, şi a hotărât să amendeze televiziunea de ştiri. 

Publicitate

Săptămâna trecută, CNA a decis să dea doar o somaţie publică televiziunii de ştiri, însă Adrian Tudor, reprezentantul Aresel, care luptă pentru drepturile comunităţii rome, a cerut o reexaminare a acestei decizii. 

În consecinţă, forul a reluat astăzi dezbaterile şi au hotărât să amendeze postul Realitatea Plus cu 10.000 de lei pentru că a făcut discrimare pe considerente de etnie.

47 (2) Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie.

Ce a spus Alexandra Păcuraru, în emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea plus, din 13 ianuarie 2022?

„Poate se va găsi un om de bine şi pe toţi ăştia care nu respectă legea să-i urcăm şi să îi ducem… uite, în India. Tot există atâtea locuri nepopulate acolo şi tot se aseamănă între ei”

Moderatoarea Alexandra Păcuraru a făcut aceste afirmaţii în contextul protestelor de la Bolintin, după ce, pe 9 ianuarie, acolo a fost ucis un şofer.


Citeşte şi: CNA. Realitatea a scăpat de o amendă. Sugestia moderatoarei Alexandra Păcuraru de a trimite romii în India i-a adus doar o somaţie


 

 

 

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • CNA  să vină să vă ia! CNA să vină să vă ia!
    Sunt curios, dacă în loc de minorritatea merreu discrriminată ar fi fost vorba de trimiterea sașilor în Germania, s-ar mai fi lăsat cu amendă? Nu de alta, dar mă pot gândi la un anume sas căruia i-aș lua pe loc un bilet doar dus spre Berlin, dar nu îndrăznesc să fac nimic de frica Autorităților Statului de Drept.
  • A1 A1
    Ce elemente de noutate au apărut în plus față de prima discuție? Ăștia când iau o decizie nu este definitiva?
  • Soby Soby
    Și astăzi a fost ședința CNA: A primit amendă cu 10.000 de lei în loc de somație publică. Somația a fost revocată.
  • B.A.M B.A.M
    HALAL articol! În loc să spuneți ce s-a întâmplat și ce a dus la schimbarea sancțiunii (la nivel de argumentare), câți dintre membrii au votat schimbarea, etc, VOI AȚI COPIAT DIN CELĂLALT ARTICOL! MAI MULT DE 50% din articol e reprezentat de bucați din celălalt articol (cel cu somația).
    P.S.
    EU ÎNȚELEG CĂ AVEȚI DREPTUL de a ne considera PROȘTI! Dar măcar FIȚI mai SUBTILI!!!

Trimite un comentariu

sus