Skip to main content

Digi 24, trei somaţii. Una e pentru ştirea cu Sectorul 1 fără net, după ce Clotilde Armand anunţa că dă jos cablurile de pe stâlpi

 
Digi 24, trei somaţii. Una e pentru ştirea cu Sectorul 1 fără net, după ce Clotilde Armand anunţa că dă jos cablurile de pe stâlpi

CNA. Postul de ştiri Digi24 s-a ales cu trei somaţii după şedinţa din 3 iunie a Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Publicitate

Postul RCS-RDS a fost somat pentru următoarele emisiuni:

1. Ediţia emisiunii „Jurnalul de seară” din 15 aprilie, atunci când postul difuza o ştire cu Sectorul 1 fără net, imediat după ce Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Bucureşti, a anunţat că a dat jos cablurile de pe stâlpi.

„Sectorul 1 ar putea rămâne fără internet”, anunţa Cosmin Prelipceanu în direct la Digi24. Ştirea, care a avut o durată de câteva minute, a subliniat, ipotetic, „pagubele” pe care le-ar crea o mutare „peste noapte” a cablurilor de pe stâlpi în pământ. Şi pe online a fost aceeaşi abordare, pe Digi 24.ro.

Mai mult, totul a fost prezentat ca fiind „dorinţa primarului Clotilde Armand” şi nimic în legătură cu contextul care ar obliga operatorii să îşi mute cablurile subteran.

De altfel, Primăria Sectorului 1 a făcut sesizarea la CNA. Ulterior, postul a difuzat a doua zi o poziţie a instituţiei. Totuşi, membrii CNA au considerat că Digi24 a încălcat Legea Audiovizualului. Cristina Pocora a propus o somaţie publică, care a fost votată în unanimitate.

CITEŞTE ŞI: DERAPAJ. Digi 24, acuzat de fake-news. Ştire controversată a postului, imediat după ce Clotilde Armand anunţa că dă jos cablurile de pe stâlpi

2. O ştire despre Institutul Levantului, în cadrul emisiunii „Focus România” din 3 martie 2021. A fost, de fapt, o ediţie retrospectivă în care s-a prezentat un material din 2020, când reporterii Digi 24 au prezentat rolul Institului şi ce salarii au angajaţii.

Digi24 a prezentat salariul pe care îl avea Emil Constantinescu, preşedintele Institutului, susţinând că ar câştiga mai mult decât Klaus Iohannis, preşedintele României.

De fapt, pe site-ul Institului Levantului se specifică faptul că preşedintele nu are salariu, ci doar restul angajaţilor.

Răsvan Popescu, membru CNA, a subliniat acest aspect şi i-a acuzat pe Digi24 de lipsă de informare a publicului. Popescu a propus o altă somaţie, care a fost votată de majoritatea membrilor. Doar Valentin Jucan nu a votat „pentru”.


3. O ştire despre doi copii din comuna Buteşti, judeţul Călăraşi, care au întreţinut relaţii sexuale în toaleta şcolii, în luna martie a acestui an.

Membrii CNA au fost deranjaţi de faptul că Digi24 a oferit prea multe detalii despre acest subiect şi nu au cerut acordul părinţilor copiilor, pentru a relata ştirea.

Tot Cristina Pocora a propus somaţia publică şi care a fost votată. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus